Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Op Ulenkateweg 19-21 wonen 14 cliënten, verdeeld over 2 woningen. Alle cliënten bevinden zich in de leeftijdscategorie 36 tot 68 jaar en kennen een matige tot ernstige verstandelijke beperking  waarbij tevens sprake is van autisme.

De diversiteit aan vragen zorgt voor de nodige afwisseling aan zorg en begeleiding. Aan de 19-kant kunnen alle cliënten zich verbaal uiten en is er sprake van een redelijke zelfredzaamheid rondom de ADL. De focus ligt hier dan ook veelal op de begeleiding. Aan de 21-kant vindt de communicatie meer non-verbaal plaats en is er sprake van ADL ondersteuning- en/of overname.

Wat voor beide kanten van belang is, is dat jij signalen in gedrag en gezichtsuitdrukking herkent en daar je handelen op afstemt. Doordat je stabiliteit en duidelijkheid biedt functioneren de cliënten het best. Dit doe je o.a. door het aanbieden van een terugkerend vast dagprogramma waardoor cliënten weten waar ze aan toe zijn. Bij het ontbreken van deze basisvoorwaarden kan er grensoverschrijdend gedrag voorkomen. Wanneer dit gebeurd is het belangrijk dat jij ook in deze situaties zelfverzekerd handelt, hen duidelijkheid blijft bieden en de grenzen aangeeft. Daarbij is ‘het zeggen wat je doet en doen wat je zegt’ in jouw begeleiding essentieel. Eén van de cliënten aan de 21-kant ontvangt gedurende de dag 1 op 1 begeleiding om zodanig nog beter op de specifieke vraag in te kunnen spelen. Jouw rust in de begeleiding waarbij zo min mogelijk prikkels zijn is hierin van belang. Aan de 19-kant is er ook een cliënt die aangehaakt in een appartement woont en redt zich grotendeels zelfstandig.

We zijn op zoek naar twee collega’s. Eén voor de 19-kant en één voor de 21-kant.

Het team
Bestaat uit 15 zorgprofessionals die energiek, enthousiast en gedreven zijn in hun werk. Als team werken we vanuit de LACCS methodiek, wat ons in het eenduidig werken ondersteunt. Hierin willen we met elkaar nog meer groeien in het toewerken naar een ‘gewoon’ leven voor de cliënt waarin de eigen regie centraal staat. Beheersmatig werken laten we hierin steeds meer los. We kijken er naar uit dat jij met jouw visie en begeleidingsstijl hierin een bijdrage kan leveren.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 28 tot 32 uur per week. De precieze uren stemmen we graag met jou af.
  • Een salaris van min. €1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor bepaalde tijd. Verlenging of een contract voor onbepaalde tijd behoren tot de mogelijkheden

Contact
Voor inhoudelijke vragen over de vacature kan je contact opnemen met Ulenkateweg 19-21 op 088-4305695.

Procedure
Je hebt de mogelijkheid tot en met zondag 5 december te reageren. De gesprekken vinden plaats op donderdag 9 december.

Type Vacature
Intern nummer 21.290
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Ulenkateweg 19-21
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 24-11-2021
Reageer voor 06-12-2021
Nummer 73148
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra