Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Als begeleider op de Ulenkateweg 27 werk je vanuit duidelijkheid en veiligheid samen met de jongeren toe naar ontwikkeling. Sta jij stevig in je schoenen en probeer jij er altijd een leuke dag van te maken? Dan ben jij misschien wel degene naar wie wij op zoek zijn.

Ulenkateweg 27 is een woongroep waar één jonge dame en vijf jonge heren, in de leeftijd van 10 t/m 24 jaar, wonen. De zorgvraag komt vanuit een ernstig tot licht verstandelijke beperking in combinatie met probleemgedrag en hechtingsproblematiek. Het is een zogeheten Hoog Alert groep, dit verwijst naar de hoge mate van alertheid die het werken met deze doelgroep vraagt. We werken met de Triple-C methodiek.

Het is een dynamische groep waarbij de karaktereigenschappen van de cliënten erg uiteen liggen. Naast de cliënten, heb je ook veel te maken met verwanten. Aangezien het om minderjarige cliënten gaan, zijn de verwanten altijd betrokken vanuit het gezag over het kind. Omdat de cliënten jong zijn, vraagt dit om een speelse begeleiding. Veel activiteiten doen, samen spelen, vanuit de gezonde ontwikkelingspsychologie. Hen via deze manier uitdagen om zich te ontwikkelen en om hun gezonde energie kwijt te kunnen. De cliënten hebben behoefte aan structuur en duidelijkheid. Vanuit die veiligheid wordt er ontwikkelingsgericht gewerkt. Wanneer de spanning en frustratie oploopt bij cliënten, kunnen zij verbaal en fysiek grensoverschrijdend gedrag laten zien. Enerzijds zijn de jonge cliënten hier leerbaar in, anderzijds is het onvermogen. Daarom vragen zij om nabijheid, zodat de frustratie of spanning tijdig gesignaleerd kunnen worden en er adequaat op gereageerd wordt. Tenslotte kunnen we de cliënten veiligheid laten ervaren door het bieden van die nabijheid. Er is één client die verzorging vraagt in de ADL.

Ons team kan omschreven worden als open, actief, ondernemend en zorgzaam. We hebben aandacht voor de cliënt en voor elkaar als collega’s. Kwaliteit van leven van de cliënt is ons uitgangpunt en dat streven we gezamenlijk na. We vinden het belangrijk dat collega’s doen waar ze goed in zijn, dat is iets waar wij in willen investeren. Als team staan we sterk in onze schoenen en nemen wij de zorg en tijd om als team de nieuwe collega goed op zijn nieuwe plek te laten wennen.

Wij zijn op zoek naar mannen en vrouwen die een duidelijke visie hebben met betrekking tot het begeleiden van deze doelgroep. We zoeken collega´s die stevig in hun schoenen staan, goed kunnen reflecteren, relativeren en kritisch kunnen kijken naar je eigen handelen maar ook dat van je collega. Daarbij is humor ook erg belangrijk, om spanning op een luchtige manier om te buigen. Door opgedane ervaring ben je in staat om verschillende methodieken toe te passen in uiteenlopende situaties. Als begeleider ben jij de onvoorwaardelijke ondersteuner van de cliënt, samen bouw je een vertrouwensband op (met cliënt en diens naasten) en kijk je naar mogelijkheden. Je signaleert veranderingen en situaties ten aanzien van de zorg en maakt deze bespreekbaar.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 28 tot 32  uur per week. De uren stellen we in overleg met jou vast.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een salaris van min. €2.236,- / max. €3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.

Liever eerst meer informatie?
Bij vragen of voor meer informatie kan je contact opnemen met de woongroep Ulenkateweg 27 op telefoonnummer 088-4305715.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.107
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Ulenkateweg 27
Postcode 7581PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Publicatiedatum 07-11-2022
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 115308
Doorsturen Bekijk PDF