Begeleider wonen (mvg)
De Twentse Zorgcentra

Wat zie jij, probleemgedrag of hulpvraag?

Want dat is waar jij op focust en wat je onderzoekt: de hulpvraag van de cliënt. In elk contact ben je nieuwsgierig naar welke behoefte centraal staat, zo ontdek je samen met de cliënt welke stappen je kan zetten. Elkaar begrijpen, dat is namelijk waar het om draait. Van daaruit kan je werken aan ontwikkeling. Als de cliënt het even niet meer overziet of begrijpt kan dit zich uiten in verbale of fysieke agressie, maar dat laat je niet afschrikken. Wat jij ziet is onbegrepen gedrag. Je begrijpt dat escalaties kunnen ontstaan wanneer je elkaar niet goed verstaat. Dat dit gebeurt is begrijpelijk maar je realiseert je wel hoe belangrijk observeren, communiceren en reflecteren is. Je kijkt goed naar de cliënt maar nog beter naar jezelf en je collega’s. Want het gedrag van de cliënt is een afspiegeling van jullie als team.

Binnen verschillende groepen met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (mvg) zoeken we authentieke en krachtige begeleiders. Je werkt op eigen wijze, waarbij je rekening houdt met de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Moeilijk verstaanbaar gedrag is namelijk de gemene deler maar het niveau van iedere cliënt is wisselend. Schakelen en blijven aansluiten is dus wat jij iedere dag weer doet. Je bent fysiek maar ook mentaal stabiel waarbij je basishouding rustig en geduldig te noemen is. Je bent iemand die niet achterover leunt maar juist je schouders eronder zet en toewerkt naar resultaat. Je hebt een onderzoekende blik en komt met goede ideeën om de zorg en begeleiding steeds weer beter vorm te geven. Je handelt vanuit visie en kan onderbouwen waarom. 

Waar werk je aan? Een toekomst waarin we elkaar begrijpen zodat we het beste uit elke dag halen. Dat is goed leven voor de cliënten en mooi werk voor jou.

Wil je meer beeld bij deze tekst en ben je nieuwsgierig hoe het werken op een mvg groep is? Klik dan hier

Wat we van jou verwachten

Naast jouw passie en inzet is het volgende wat jij in je bezet hebt:

 • Een afgerond diploma niveau 3: zorg- of agogisch gericht.
 • Minimaal 2 jaar ervaring binnen deze specifieke doelgroep.
 • Visie en nieuwsgierigheid. Deze komen beide ten goede aan het goede leven van de cliënten.

Wat je van ons kunt verwachten

 • Een contract met een voor jou passend aantal uren, wil je 34 uur werken, dan kan dat.
 • Direct een vaste aanstelling.
 • Een werkplek op het prachtige terrein de LosserHof in Losser.
 • Een salaris, afhankelijk van je ervaring, van max. € 2.902,- bij een fulltime dienstverband.
 • Heel veel bijzondere cliënten en even zoveel leuke collega’s.
 • Doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden. Naar de functie van persoonlijk begeleider, niveau 4, bijvoorbeeld. We staan graag stil bij jouw ambities.
 • Een aanbod van cursussen en trainingen. De signaaltraining is in ieder geval onderdeel van het pakket wanneer je op een mvg groep aan het werkt gaat.
 • Aandacht voor het team met bijvoorbeeld een teamondersteuner in het team en een regisseur nabij om de ontwikkeling mogelijk te maken en te waarborgen. Die zijn er ook voor jou om mee te sparren om nog meer als zorgprofessional te groeien.

Procedure
In de procedure zullen we uiteraard de maatregelen van het RIVM in acht nemen.

We starten met een videogesprek als eerste selectie en oriëntatie. Bij een wederzijds positief beeld volgt er een tweede videogesprek met één van de mvg teams. Exacte data plannen we in overleg met jou in.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.038
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra, LosserHof
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Full time
Uren van 20
Uren tot 34
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 28-04-2021
Reageer voor 26-05-2021
Nummer 67658
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra