Begeleider wonen NAH de Leest - Zutphen
Zozijn

Locatie De Leest in Zutphen is begin vorig jaar geopend. Wil je een actieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met niet aangeboren hersenletsel?

Begeleider wonen (uren in overleg)

Wat ga je doen?
De cliënten ondersteun je volgens de methodiek “hooi op je vork”. Vanzelfsprekend doe je dit op basis van de zorgvragen die voort komen uit het zorgplan. Je ziet de signalen die cliënten geven en indien nodig besprek je dit met de persoonlijk begeleider. De cliënten benader je op een positieve en warme manier en je biedt hen belevingsgerichte zorg. Een fijne woonplek voor onze cliënten waar ze zich thuis voelen; dat is waar je, samen met je collega’s, voor zorgt!
Daarnaast ondersteun je de cliënt bij het onderhouden van zijn/haar (maatschappelijk) netwerk en bij de vrijetijdsbesteding. Zie jij jezelf al werken bij De Leest?

Wie zijn wij?
Zozijn-Op Pad helpt mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten om weer grip op het leven te krijgen. Wij leveren hiervoor specialistische ondersteuning. Onze diensten bestaan onder andere uit: woonzorg, trainingen, logeren, werk, dagbesteding, behandeling, kinderen en jongeren met NAH, ondersteuning in het gezin en nog meer.
Begin 2021 hebben wij onze diensten uitgebreid in Zutphen met ondersteuning voor mensen met NAH en een vraag op het gebied van verzorging en verpleging.
Gevolgen van hersenletsel verschillen van persoon tot persoon. Om de gevolgen hanteerbaar te maken is een aanpak op maat nodig. Op De Leest werken we samen met de bewoner en zijn of haar naasten aan het inzichtelijk maken van deze gevolgen en creëren we met elkaar een omgeving waarin we dit hanteerbaar kunnen maken. Hierbij zullen vooral de mogelijkheden centraal staan en niet zozeer de beperkingen. Wij geloven sterk in een positieve en warme benadering.

Op De Leest is 24 uur per dag begeleiding aanwezig om zorg-, verpleging- en ondersteuning te bieden. Hierbij worden we ondersteund door een eigen gedragswetenschapper en werken we nauw samen met andere disciplines als: huisartsen, paramedici, revalidatieartsen of welke andere disciplines ook maar nodig zijn.

We willen een fijn thuis organiseren voor de bewoners van de Leest. We bereiden er zelf maaltijden en organiseren koffiemomenten waarvan vrijblijvend gebruikgemaakt kan worden. We besteden veel aandacht aan een huiselijke sfeer, gezelligheid en er wordt 7 dagen per week, ook 's-avonds, dagbesteding op de locatie zelf aangeboden.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de bewoner toe doet. En sluiten we aan bij wat de samenleving al biedt. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk. 

Herken jij je in het volgende ?
Je hebt een relevante opleiding in de zorg op minimaal niveau 3, kennis van en ervaring met de doelgroep NAH. Jouw voorkeur gaat uit naar het werken op een zorg-intensieve groep. Je bent flexibel, sociaal, communicatief, proactief, liefdevol, vakkundig en vindingrijk. Je kunt methodisch (planmatig) werken en goed samenwerken. Je bent bereid om korte diensten te werken (4 uur).

Dit bieden wij

  • Als ondersteuner een salaris van maximaal € 3009,- bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 35.
  • Een uitdagende baan vol afwisseling.
  • Een aanstelling in eerste instantie voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband omgezet naar onbepaalde tijd. Interne medewerkers behouden hun huidige aanstelling.
  • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Enthousiast?
Voor deze vacature ontvangen je reactie graag zo snel mogelijk, zodat we in gesprek kunnen als we mogelijk een match zien.

In het kader van de vergewisplicht worden voordat we overgaan tot een aanstelling referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers, tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”.

Type Werkplein
Intern nummer NAH
Organisatie Zozijn
Locatie NAH - Wonen De Leest Zutphen
Postcode 7207 PA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Vanaf niveau 3
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Annelies Donderwinkel, manager NAH, 06-21381794 of bij Colette Huis in t Veld, teamondersteuner NAH 06-22631181
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 27-05-2022
Reageer voor 15-07-2022
Nummer 111244
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn