Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Op de buitenlocatie de Kerkstraat in Nijverdal wonen 21 cliënten verdeeld over 4 groepen. Je wordt voornamelijk ingezet op de 2 groepen op de benedenverdieping. En dat vraagt wel wat van je.

Op de ene groep ben je vooral bezig met het bieden van duidelijkheid en structuur. Hoe je dit geeft verschilt per cliënt maar ook per moment. Wat gister werkte kan vandaag weer heel anders zijn dus een beetje creativiteit is gewenst. Dit maakt wel dat je leert mee te bewegen én een breed handelingsrepertoire opbouwt. Zelfverzekerd handelen is hier een must.

Op de andere groep ligt de focus op verzorging. Hier komen o.a. epilepsie en visuele beperkingen voor. Dit vraagt een specifieke benadering richting de cliënten. Mocht je hierin nog geen ervaring hebben dan helpen we je natuurlijk graag. De vorm van epilepsie kan soms indruk maken op nieuwe collega’s en dan is het fijn om te weten dat je nooit alleen staat, er is altijd een collega in de buurt. 

Voor beide groepen geldt dat de cliënten een ernstige verstandelijke beperking kennen in combinatie met problematieken als autisme, zelfverwonding en verbaal gedrag. De 5 dames en 4 heren bevinden zich in de leeftijdscategorie van eind twintig tot begin zestig. Daarnaast is er van donderdag tot en met zaterdag een logee. Door de diversiteit ben je constant aan het schakelen in verschillende begeleidingsstijlen. Daarbij kijk je elke dag naar de behoeftes en alertheid van bewoners en stemt daar de activiteiten en je begeleidingsstijl op af (Sensomotorische Integratie). Als buitenlocatie organiseren we onze eigen activiteiten, denk hierbij aan een snoezelbad, een voetbad, wandelen of fietsen.

Waarom de Kerkstraat?

Juist door die diversiteit aan zorg- en begeleidingsvragen. Je bouwt een brede basis op als zorgprofessional en de ruimte is er om te leren. Met 14 enthousiaste collega’s heb je genoeg ervaring om je heen om van te leren en, niet minder belangrijk, veel gezelligheid. We staan altijd met 3 diensten op 9 cliënten. Nieuwe medewerkers geven vaak aan ons team als open en gezellig te ervaren en waarderen het veilige werkklimaat binnen de Kerkstraat.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3. Onze ervaring is dat een zorggericht diploma, denk aan VZ-IG of verpleegkunde, goed aansluit op de vraag van de cliënten. Het ouder worden brengt meer hulpvragen op gebied van mickeys, sondevoeding en spuiten met zich mee, deze handelingen zijn voorbehouden aan verzorgenden en verpleegkundigen.
  • Je bent flexibel inzetbaar, dat zijn wij ook en dat maakt dat er bijv. makkelijk geruild kan worden met diensten.
  • Slaapdiensten maken deel uit van het arbeidspatroon. Dat betekent ook dat je BHV geschoold moet zijn of gaat worden.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week. Dat komt neer op gemiddeld 3 tot 4 diensten per week (inclusief slaapdiensten).
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging en uiteindelijk een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen.

Procedure
De gesprekken vinden plaats op donderdag 19 december a.s.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. 

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. 

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.481
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Nijverdal, Kerkstraat 138 1-2
Postcode 7442 EH
Stad Nijverdal
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij De Kerkstraat 1-2, telefoonnummer: 088-4305405
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 02-12-2019
Reageer voor 12-12-2019
Nummer 49919
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra