Begeleider wonen Rondweg 62
De Twentse Zorgcentra

Binnen Rondweg 62 wonen 7 cliënten. De 5 vrouwen en 2 mannen zitten in de leeftijd van 20 t/m 68 jaar. Alle cliënten hebben een ernstig meervoudige beperking, zijn rolstoel gebonden en voor de ADL volledig afhankelijk van de begeleiders. We maken hierbij gebruik van tilliften. De cliënten communiceren niet verbaal, wij gebruiken verwijzers ter verduidelijking. Als begeleider vraagt dit van jou veel geduld en deskundigheid om de cliënt te lezen wat zijn of haar behoeften zijn. Daarnaast werken we met signaleringsplannen die de cliënten helpen om de dag ontspannen en positief te beleven. De groep kenmerkt zich door de individueel gerichte begeleiding. De begeleiding is voornamelijk prikkelarm en belevingsgericht en volgt het welzijn en de zorgvraag van de cliënt. Rust, regelmatigheid en voorspelbaarheid is waar deze cliënten het beste de dag doorkomen. Zeggenschap en daarmee eigen regie is onderdeel van het dagelijks leven van de cliënt. De omgeving houden we prikkelarm en passen de prikkels aan naar wat de individuele cliënt aankan op dat moment. Een ontspannen en gezellige sfeer staat voorop. Beleefd verzorgen is de onderlegger van verzorging en activiteiten. SMI en haptonomie spelen daarbij een belangrijke rol.

Wil je een indruk krijgen van de doelgroep EMB? Bekijk dan dit korte filmpje

Als medewerkers vormen wij een vast, stabiel en enthousiast team waarin we leren van elkaars kwaliteiten. Je komt hier echt in een warm bad, ook als je nog niet zo ervaren bent helpen wij je graag verder in je ontwikkeling. We zorgen dat je nooit alleen staat. Wij staan positief in ons werk en zijn altijd bereid om nieuwe wegen in te slaan.

Wil jij onderdeel zijn van ons team en werken op deze uitdagende en ontzettend leuke groep?

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3. Een zorggerichte opleiding is vereist i.v.m. voorbehouden handelingen.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 tot 28 uur per week. 
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, voortzetting voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.
  • Plek in een betrokken team dat samen gaat voor het beste voor de cliënten. We geven en ontvangen graag feedback om elkaar scherp te houden en om te leren van elkaar.
  • Een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 21.142
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 62
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 14-09-2021
Reageer voor 26-09-2021
Nummer 71115
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra