Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

De benedenverdieping van de Engelsstraat 34 in Vriezenveen is het thuis van 9 cliënten in de leeftijd van 19 tot 52 jaar met een matig tot ernstig meervoudige beperking. De zorgvraag is divers: waar de een om rust en regelmaat vraagt wil de ander juist graag met je naar het winkelcentrum of lekker een eind fietsen. De cliënten hebben een eigen appartement, ingericht op hun individuele behoeften. Daarnaast zijn er 2 gezamenlijke woonkamers maar de bewoners zoeken elkaars gezelligheid meestal op in 1 woonkamer, hierdoor werk je altijd direct samen met je collega. De nadruk binnen de Engelsstraat ligt op belevingsgerichte zorg en begeleiding. De cliënten zijn hulpbehoevend en ADL-afhankelijk, jij biedt de nodige zorg. We werken met een voorspelbaar dagprogramma dat aansluit bij de alertheid van de cliënten. 

Sfeer en beleving staan centraal. Alle bewoners zijn gebaat bij veiligheid, rust, duidelijkheid en gezelligheid in een huiselijke omgeving. De begeleiding en benaderingswijze stemmen we af op de zorgvraag/behoefte van de individuele cliënt. Aan 3 cliënten bieden we dagbesteding op de woongroep. Met hen gaan we gaan bijvoorbeeld wandelen, fietsen of geven badfeestjes.

Op ons kun je rekenen als collega’s. We zijn een enthousiast, actief en ondernemend team waarin je jezelf kunt zijn en op de ander kan bouwen.

Jij…
Weet op laagdrempelige wijze contact te maken met de cliënten. Je kan goed observeren en weet kleine signalen op te pikken en deze te vertalen in wat de cliënt nodig heeft. Je volgt het tempo van de cliënt, werkt geduldig en vanuit een natuurlijke rustige houding. Daarnaast ben je iemand die van aanpakken weet en werk ziet liggen. Je speelt een actieve rol in het oppakken hiervan. De afwisseling tussen het werken in een team en het zelfstandig aan de slag gaan spreekt jou aan. Je neemt hierbij een oplossingsgerichte houding aan.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3. 
  • Je bent flexibel inzetbaar.
  • Je denkt mee, je signaleert en bent oplossingsgericht.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 20 uur per week.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Je wordt aangesteld op basis van een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Gesprekken
De gesprekken vinden plaats op donderdag 27 februari a.s.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 20.067
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Vriezenveen, Engelsstraat 34 ( beneden)
Postcode 7671 BV
Stad Vriezenveen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie neem je contact op met het team Engelsstraat: 088-430 5050.
Functie(s) Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 13-02-2020
Reageer voor 24-02-2020
Nummer 51371
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra