Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Combineer zorg en dagbesteding op de Engelsstraat in Vriezenveen!

Op de Engelsstraat 34 (bovenverdieping) in Vriezenveen gaan we dagbesteding integreren in de dagelijkse manier van werken. De activiteiten worden opgenomen in het dagprogramma. Cliënten volgen dus niet meer activiteiten tussen 10.00 en 16.00 uur maar dagbesteding en zorg worden met elkaar verweven. Dit betekent dat bijvoorbeeld aankleden een belevingsgerichte activiteit is. Of dat je ’s ochtends begint met een badfeestje. Sfeer en beleving staan hierbij centraal. Alle activiteiten richten zich dan ook hierop. Denk bijvoorbeeld aan snoezelen, wandelen, koken, bakken en muziek luisteren. We stemmen de activiteiten af op de cliënt en zijn/haar gemoedstoestand. Door het samenvloeien van wonen en dagbesteding kunnen we ons volledig richten op wat cliënten gedurende de dag nodig hebben en daar optimale aansluiting in vinden.

Voor jou betekent dit dat je klein moet kunnen kijken. De bewoners communiceren non verbaal door middel van gedragingen, houding en mimiek. Wanneer je dit leert zien vind je aansluiting in hun belevingswereld en ben je in staat hen te helpen in hun behoeftes. Hierdoor bouw je een bijzondere band met hen op. Je kunt hier je hart ophalen als het gaat om ‘echte’ zorg. Er wonen 8 cliënten met een ernstige meervoudige beperking en er komen veel verpleegtechnische handelingen voor. De leeftijd van de cliënten loopt uiteen van eind dertig tot zestig. Op sociaal-emotioneel niveau functioneren zij tussen de 0 en 6 maanden.

Doordat de bewoners een intensieve vraag hebben is gedurende de gehele dag voldoende begeleiding aanwezig, je staat overdag dus nooit alleen. Ook worden er nachtdiensten gedraaid waarbij je altijd terug kunt vallen op de centrale nachtdienst. Nachtdiensten behoren dus straks ook tot jouw rooster, maar laat dit je niet afschrikken. De frequentie op dit moment is bijvoorbeeld 1 keer in de 2 maanden (wijzigingen uiteraard onder voorbehoud). Ben je wel in voor nachtdiensten? Meer nachtdiensten draaien mag natuurlijk altijd.

Gedurende de dagdiensten kun je altijd een beroep op je directe collega’s doen. Het werken met collega’s zorgt natuurlijk voor veel overlegmomenten en gezelligheid. Dat vinden we erg belangrijk. Sfeer en gezelligheid is allereerst belangrijk voor de bewoners maar niet minder voor ons als collega’s. We zoeken een collega die met veel energie en proactief taken oppakken. Mouwen opstropen en ervoor gaan, dat is hoe wij erin staan en dat zien we graag bij jou terug.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
    Wij denken dat een zorggericht diploma mooi aansluit bij de doelgroep en het verpleegtechnisch handelen maar ook kandidaten met een afgeronde agogische opleiding zijn uiteraard van harte welkom.
  • Je bent bereid om nachtdiensten te draaien. 

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van 24 tot 30 uur per week
  • Een team met open, eerlijke en positieve collega’s. Samen werken we aan het goede leven van cliënten en dat kan alleen als ook wij ons blijven ontwikkelen. We investeren daarbij graag in jou en bieden ruimte voor jouw ideeën ter verbetering van de zorg.
  • Een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Je kan reageren op deze vacature tot en met 30 januari 2022. De gesprekken staan gepland op 10 februari a.s. via Teams. 

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Engelsstraat boven op 088-430 5052.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Type Vacature
Intern nummer 22.014
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Vriezenveen, Engelsstraat 34 ( boven)
Postcode 7671 BV
Stad Vriezenveen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 30
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 13-01-2022
Reageer voor 31-01-2022
Nummer 107133
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra