Begeleider kind en jeugd locatie Bernadettebos
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven persoon en werk jij graag met kinderen en jeugd?
Ben je zowel voor de cliënt, je collega als jezelf ontwikkelingsgericht?
               Dan willen wij jou graag ontmoeten!  
                       
Aveleijn zoekt

een enthousiaste begeleider
- ondersteunend of persoonlijk begeleider -
(24-32 uur per week) 

om ons team op kind en jeugdlocatie Bernadettebos in Neede te ondersteunen.

Waar ga je werken?
Het Bernadettebos in Neede is een 24-uurs woonvoorziening met 26 kinderen. Bernadettebos richt zich op kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die een gestructureerde en veilige leefomgeving nodig hebben. Alle kinderen en jongeren hebben een behandelindicatie op grond van de verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen.

Bernadettebos maakt onderdeel uit van de doelgroep Kind, Jeugd en Gezin, waarbij het uitgangspunt is om met het kind en het gezin in gesprek te gaan en hen in hun eigen kracht te zetten. De hulpvraag wordt zoveel mogelijk in de eigen omgeving oplossingsgericht beantwoord met kortdurende interventies.

Jij en de cliënten
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien.

Jij en de collega’s
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ of vergelijkbaar agogisch) als ondersteunend begeleider en minimaal niv. 4 als persoonlijk begeleider
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg
 • Affiniteit en werkervaring met de doelgroep jeugdigen
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel, bestand tegen agressie en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Ondersteunen bij de dagelijkse opvoeding van de kinderen en jongeren met alle bijkomende taken (huishoudelijk, vrije tijdsbesteding, ontwikkelingsstimulering, behandeling)
 • De kinderen en jongeren stimuleren in het ontwikkelen van hun emotionele niveau en het onderhouden en/of uitbreiden van hun netwerk

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie ondersteunend begeleider is ingedeeld in functiegroep 30 (maximaal € 2.716,- bij een 36-urige werkweek). De functie persoonlijk begeleider is ingedeeld in functiegroep 40 (maximaal € 2.993,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie.

Bijzonderheden

De procedure
Ben je geïnteresseerd in een begeleidende functie bij onze kind en jeugdlocatie in Neede?
Solliciteer dan snel met jouw CV en motivatie via ZorgSelect en wij nemen contact met je op!

Wil je graag meer informatie over de functie? Hiervoor kun je contact opnemen met Frank Lauwers, manager, via [email protected]

De vacature wordt intern en extern uitgezet. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven, omzetting naar bepaalde tijd is niet aan de orde.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Bernadettebos in Neede
Postcode 7161RJ
Stad Neede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Frank Lauwers, manager, via [email protected]
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 06-01-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 31-01-2022
Nummer 73668
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn