Begeleiders voor de bewoners van de Heege en de Molenkamp - Wilp
Zozijn

Begeleiders voor de bewoners van de Heege en de Molenkamp
Dankzij jou hebben de bewoners een fijne dag

Of de bewoners van de Heege en Molenkamp kunnen communiceren? Zeker! Alleen niet op de reguliere manier. Maar reken maar dat ze je laten weten of ze blij zijn of een mindere dag hebben. Hoe mooi is het dat jij die communicatie ziet?

Ondersteuners de Heege & de Molenkamp

Wat ga je doen?

De bewoners zijn afhankelijk van jouw zorg. Dit betekent dat je de dag met ze start en ze voorziet van persoonlijke verzorging. Tijdens deze momenten heb je de tijd om fijn contact met ze te maken, herken je of ze goed in hun vel zitten en heb je het gezellig. Vanuit de slaapkamer kan je ze met de tillift naar de badkamer brengen. Op deze locaties vind je een tillift systeem door de hele woning. Dat werkt voor jou als ondersteuner erg prettig! Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen zorgvraag. Dit betekent dat je diverse werkzaamheden uitvoert, maar vooral in nauw contact met ze bent. Snoezelen, muziek maken & luisteren, zwemmen. Overdag zijn er diverse mogelijkheden voor de cliënten om een fijne dag te hebben. Uiteraard gaat het in de huidige Corona tijd anders dan anders. Extra belangrijk om een fijne dag te creëren voor en met elkaar. De bewoners hebben jou als ondersteuner heel hard nodig.

Dit zijn wij
De 16 bewoners van de Molenkamp hebben verschillende leeftijden, maar ongeveer hetzelfde ontwikkelingsniveau (ongeveer 0 – 18 maanden). Er zijn twee woonkamers waardoor bewoners met ongeveer 8 medebewoners in één woonkamer leven. We doen ook veel dingen samen of door elkaar heen, wanneer er bijvoorbeeld leuke activiteiten zijn.  Mobiele bewoners kunnen zelf kiezen waar ze zijn.

Ook De Heege biedt intensieve zorg aan. Er is plek voor 20 bewoners van diverse leeftijden en ook allen met een ernstige meervoudige beperking. Ook zij zitten op een ontwikkelingsniveau tussen 0-18 maanden.
Geborgenheid, hygiëne en veiligheid staan op beide woningen hoog in het vaandel. Er wordt meerzorg geboden op het gebied van zorg, maar ook op het gebied van gedrag. De teams dragen doorlopend goede ideeën aan om aan te blijven sluiten bij de vragen van de bewoners.

De Heege staat op het punt om een verandering in te gaan. Zeer binnenkort komen hier jongeren te wonen die ook een intensieve zorgvraag hebben en een eigen woongroep vormen. De bewoners die een oudere (kalender)leeftijd hebben, vormen dan ook een eigen woongroep, zij hebben de beschikking over twee woonkamers, zodat we ook een onderscheid in rust en meer levendigheid kunnen aanbrengen, waar dat gewenst is. Er zijn kernteams gevormd, maar iedereen kan op beide groepen ingezet worden.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Cliënten maken deel uit van de samenleving. We helpen ze gebruik te maken van wat de samenleving al biedt en stimuleren hen in wat zij de samenleving te bieden hebben. Alles draait om cliënten met hun netwerk. Om hun eigenheid, gezondheid, leven en hun regie daarover. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor cliënten toe doet. Onze kernwaarden zijn liefdevol, vakkundig en vindingrijk

Herken jij je in het volgende?

 • Je bent opgeleid als verzorgende IG of medewerker maatschappelijke zorg (vanaf niveau 3).
 • Daarnaast kies jij er bewust voor om ADL en andere risicovolle en voorbehouden zorghandelingen te verrichten en weet jij hoe waardevol je bent voor onze bewoners.
 • Je weet je communicerend goed uit te drukken en aan te passen op de diverse niveaus.
 • Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en bent in staat om hierover feedback te vragen.
 • Daarnaast lukt het je om het juiste gesprek met je collega(‘s) te voeren en geef je hen op een juiste manier feedback.
 • Jij weet hoe je aan moet sluiten bij de verschillende en veranderende zorgvragen van de bewoners.

Dit bieden wij

 • Een team van enthousiaste zorgprofessionals (diverse leeftijden) die er zijn voor de bewoners, zodat zij een prettig leven hebben. De collega’s kunnen bij elkaar en bij de manager terecht in verschillende situaties.
 • Daarnaast bieden we jou een salaris conform cao gehandicaptenzorg. Deze functie valt in functieschaal 35 (min € 1.861,- en max € 2.766,- op basis van 36 uur per week). Hiernaast krijg je onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • De uren die we aanbieden is divers en zowel vast op een woning of flexibel. We horen graag wat jouw wensen zijn.
 • Wil jij je als VIG-er laten opleiden tot verpleegkundige? Laat het ons weten!
 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Procedure

Zodra jij je enthousiasme aan ons hebt laten weten, kijken we naar jouw gegevens. Heb je ons enthousiast gemaakt? Dan krijg je binnen een paar dagen een telefonische reactie van ons en gaan we graag met je in gesprek. In verband met het corona virus kiezen we er voor om dit eerst telefonisch of via Teams te laten plaatsvinden. Zo houden we het voor jou, onze bewoners en ons zelf zo veilig mogelijk.

Wil je eerst nog vragen stellen? Roos Voskamp, manager van beide woningen, staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Ze is telefonisch te bereiken via 06-10841411. Is ze even niet bereikbaar? Stuur gerust een Whatsapp bericht! Liever een mail? Dat kan ook. Haar mailadres is roos.voskamp@zozijn.nl.

In het kader van de vergewisplicht worden, voordat we overgaan tot een aanstelling, referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”.

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie Wilp
Postcode 7384 AN
Stad Wilp
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Roos Voskamp 06-10841411 of roos.voskamp@zozijn.nl
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verpleegkundige
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 13-11-2020
Reageer voor 01-10-2021
Ingangsdatum 13-11-2020
Nummer 55964
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn