Begeleiders Wilthagen in Wilp
Zozijn

Functieomschrijving

De Wilthagen is een wooneenheid op het mooie Landgoed De Lathmer in Wilp en bestaat uit 2 woningen: Sterrenboslaan 5 en Sterrenboslaan 7. Op beide woningen hebben wij een vacature voor een

specialistisch ondersteuner met een dienstverband tussen 60 en 80%

Dit zijn wij

Sterrenboslaan 5
Hier wonen (jong)volwassenen die naast hun lichte tot matige verstandelijke beperking ook een bijkomende intensieve ondersteuningsvraag hebben. De leeftijd varieert van 25-52 jaar. Alle cliënten functioneren op een sociaal emotioneel niveau van 2 – 4 jaar. Iedereen kan communiceren maar er zit een groot verschil tussen horen en begrijpen én kunnen en aankunnen.

In deze woning wonen de cliënten in appartementen en van daaruit hebben ze individuele – of groepsmomenten in de algemene woonkamer.

Sterrenboslaan 7
Op deze locatie wonen 8 cliënten met een intensieve begeleidingsvraag in combinatie met zorg. Deze cliënten hebben, naast een matige tot ernstige verstandelijke beperking, een psychiatrische en/of persoonlijkheidsstoornis. De cliënten vragen om sterk individueel gerichte begeleiding, duidelijkheid én structuur. Daarnaast is er hulp nodig bij de persoonlijke verzorging en ADL.

In de toekomst zal er steeds meer samenwerking tussen beide woningen gaan plaatsvinden.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Alles draait om de cliënt met zijn netwerk en zijn eigenheid, zijn leven en zijn regie. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. En we sluiten aan bij wat de samenleving al biedt.

 Wat ga je doen?
Je ondersteunt elke cliënt op een manier die past bij de persoon en zijn of haar zorgvraag. Informatie daarvoor haal je onder andere uit het zorgplan. Je bent alert op signalen die cliënten geven. Je rapporteert op doelen en zorgt voor input voor bijstelling van het zorgplan.

Je bent alert op veranderingen in gedrag en voert preventieve handelingen uit ter bescherming van de cliënt en zijn omgeving. Je beschikt over zelfreflecterend vermogen en je bent continue bewust van jouw handelen en het effect daarvan op de cliënten.

Je werkt hierbij samen met je collega’s (specialistisch- en coördinerend ondersteuners) en met medewerkers uit de dienst Zorg Advies en Behandeling. Ook onderhoud je de contacten met de ouders/verwanten van de cliënten.

Vanzelfsprekend verricht je de nodige administratieve werkzaamheden en neem je deel aan overlegvormen.

Functie eisen

Herken jij je in het volgende

Je hebt

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal kwalificatieniveau 4
 • Kennis van en ervaring in de gehandicaptenzorg, met name van de complexe problematiek
 • Een reflecterend en relativerend vermogen 

Je bent

 • Flexibel, sociaal, communicatief en stevig
 • Liefdevol, vakkundig en vindingrijk
 • Een stabiele en stevige persoonlijkheid, die in staat is professionele afstand te bewaren in spanningsvolle situaties 

Je kunt

 • Methodisch werken
 • Je grenzen bewaken
 • Goed samenwerken met anderen
               
               
               

Inschaling

Dit bieden wij

 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan, zoals bijvoorbeeld agressiepreventie en -hanteringtraining.
  Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.
 • Een uitdagende baan vol dynamiek op het prachtige landgoed De Lathmer in Wilp
 • Een salaris van maximaal € 2807,-- bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 40, met een eindejaarsuitkering van 7,05% en flexibele arbeidsvoorwaarden
 • Voor externe kandidaten: een aanstelling in 1e instantie voor de duur van een jaar, bij gebleken geschiktheid is het de intentie om het dienstverband daarna om te zetten in onbepaalde tijd
 • Interne kandidaten behouden hun huidige aanstelling, waarbij er eventueel een ontwikkeltraject kan worden afgesproken

Bijzonderheden

Alle nieuwe medewerkers dienen bij indiensttreding een “Verklaring omtrent Gedrag” te overhandigen. Tevens worden er, in het kader van de Vergewisplicht, referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers.

Type Werkplein
Intern nummer OV 19-019
Organisatie Zozijn
Locatie O/V - RVE Wonen 7 De Wilthagen C Wilp
Postcode 7384AN
Stad Wilp
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 22
Uren tot 29
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Astrid Beumer, manager, tel. 06-10012662, of per e-mail: a.beumer@zozijn.nl.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 14-02-2019
Reageer voor 31-03-2019
Ingangsdatum 14-02-2019
Nummer 43735
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.500 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn