Begeleiders Wonen- Zutphen
Zozijn

Heb jij een VIG- of Verpleegkundige achtergrond, dan hebben wij dé vacature voor jou!
Voor onze woonlocaties in Zutphen zoeken wij enthousiaste en gedreven 

collega's met een dienstverband van 40-60%  (14,4 - 21,6 upw)

Wat ga je doen?
Je ondersteunt de cliënten op basis van de zorgvragen uit het zorgplan. Je bent daarbij alert op signalen van de cliënt die van invloed zijn op de inhoud van dit plan. Je levert een bijdrage aan het tot stand komen, bijstellen en evalueren van het zorgplan. Je onderhoudt contact met verwanten van de cliënt en je helpt de cliënt bij het onderhouden van zijn netwerk en bij de vrijetijdsbesteding.

Je verricht (lichte) medische handelingen.  Je kunt eventueel als BIG-trainer ingezet worden, afhankelijk van je opleiding. Je sluit aan bij de behoefte van de cliënt, dat wil zeggen dat je kan variëren tussen overnemen van de zorg of passend aansluiting vinden bij de cliënt.  Daar waar mogelijk wordt er een appél gedaan op eigen regie en zelfredzaamheid van de bewoner.

Vanzelfsprekend kun je ingezet worden bij administratieve, cliëntgebonden werkzaamheden en je neemt deel aan overleggen.

Wie zijn wij?
Wonen Zutphen bestaat uit de locaties de Lemmerië en de Lunette. De Lemmerië is een splinternieuw complex aan de rand van Noorderhaven in Zutphen, een unieke plek waar stad, landschap en IJssel elkaar ontmoeten. Recht tegenover de haven. Op de begane grond vind je er de dagbesteding en de woningen op de verdiepingen erboven.  Hier wonen 51 cliënten met een verstandelijke beperking in hun eigen appartement. Voor elke groep is er ook een gemeenschappelijke ruimte. Er zijn drie zorggroepen variërend bewoond door EMB- cliënten tot cliënten met een matig verstandelijke beperking. Zij kunnen in de directe nabijheid (begane grond van dit pand) deelnemen aan een vorm van dagbesteding, zoals in de lunchroom of wasserette.
Je hebt een eigen stamgroep maar daarnaast ben je ook flexibel inzetbaar op de andere zorggroepen. We sluiten aan bij de woon- en zorgvragen van de cliënt, waarbij we samen zorgen voor basis veiligheid, structuur en gezelligheid.

De Lunette is een woonvoorziening aan de Coehoornsingel te Zutphen. In deze woonvoorziening werken verschillende zorgaanbieders samen aan hoogwaardige zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen. Alle faciliteiten zijn in De Lunette aanwezig, zodat de bewoners er zonder tussenkomst van vervoer gebruik kunnen maken. Zeker voor ouder wordende mensen scheelt dit veel energie; leven in het tempo dat bij je past.
De begeleiding/methodiek wordt aangepast op de zorgvraag van de cliënten.
Zozijn heeft op de Lunette twee woonlocaties, te weten de Marschpoort en de Veerpoort waar cliënten wonen met een matige tot intensieve zorgvraag, hierbij is zowel verzorging/ verpleging als begeleiding aan de orde.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Alles draait om de cliënt met zijn netwerk en zijn eigenheid, zijn leven en zijn regie. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk.

Herken jij je in het volgende ?
Je hebt een relevante beroepsopleiding, VIG of verpleegkunde (bij voorkeur niveau 4)  en je hebt kennis van en ervaring in de gehandicaptenzorg. Je bent flexibel, klantgericht, je kunt methodisch werken en je grenzen bewaken. Je houdt ervan om samen te werken met anderen en je bent in staat de werkzaamheden in je werkeenheid te coördineren. Je bent sociaal en communicatief vaardig. 

Wat bieden wij?

  • Een bijzondere functie in een leerrijke werkomgeving
  • Een salaris conform de cao Gehandicaptenzorg
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden
  • Een arbeidsovereenkomst van een jaar welke bij gebleken geschiktheid wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Interne kandidaten behouden hun huidige aanstellingsduur. 
  • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Onderdeel van de selectieprocedure is het opvragen van referenties bij de huidig leidinggevende. Dit gebeurt bij een positieve uitkomst direct na het eerste selectiegesprek. De verkregen informatie kan, mede, een rol spelen bij de besluitvorming over eventuele aanstelling.

Tevens vragen we al onze medewerkers om een “verklaring omtrent gedrag”.

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie Zutphen
Postcode 7204HR
Stad Zutphen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Martijn Wijnhoud, manager Wonen Zutphen/Gorssel, 06-11297238
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige 4/6
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 11-01-2021
Reageer voor 28-02-2021
Ingangsdatum 11-01-2021
Nummer 57007
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn