Begeleiders wonen
De Twentse Zorgcentra

Onderzoek jij de behoefte van de cliënt i.p.v. te focussen op het probleemgedrag, en zijn complexe situaties voor jou geen probleem? Dan past jouw werkwijze bij onze visie: Triple-C. Wij zijn op zoek naar meerdere begeleiders die vanuit hun drijfveren dicht bij de zorg voor de cliënten staan.

Bouwhuislaan 10 biedt het thuis aan 5 mannen en 3 vrouwen in de leeftijd van 28 tot 71 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Bijkomende psychiatrische problematiek, hechtingsproblematiek en disbalans in cognitief- en sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau maakt de groep zeer divers en dynamisch. De zelfredzaamheid is groot waardoor, naast lichte ondersteuning in de ADL, de focus ligt op de begeleiding.
We werken vanuit de Triple-C visie waar wij ons richten op het zoveel mogelijk laten ervaren van het gewone leven. Dit doen wij door als team met elkaar anders te denken en te kijken naar probleemgedrag. De kern hierin is dat jij niet de focus legt op het probleemgedrag maar op de zorgbehoefte van de cliënt naast je. Het omzetten van deze visie in nieuw handelen: het doen is de fase waar wij nu met elkaar mee aan de slag gaan. Het anders kijken en denken heeft de behoefte van de cliënt in kaart gebracht met mooie nieuwe dagprogramma’s als resultaat. Deze gaan wij nu in de praktijk brengen waar de afbouw van middelen en maatregelen; de structuur waar mogelijk doorbreken en het toewerken naar meer gezamenlijke eet- en activeringsmomenten centraal staan.

Jij begeleidt bovenstaande stappen vanuit een stevige houding, rust en geduld. Het meest belangrijk is dat je dicht bij jezelf en je eigen wijze van begeleiden blijft. Hierin houd je het lijntje met de cliënt en laat weten dat je de cliënt hoort en ziet. Dit contact is de basis voor het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Probleemgedrag met bijbehorende agressie lees je als een hulpvraag en blijft ook in deze moeilijke situaties naast de cliënt staan. Je weet de juiste grenzen te stellen, staat stevig in je schoenen en als collega’s kunnen wij op jou bouwen. Andersom is dit uiteraard ook zo, wij staan voor jou klaar en samen werken we aan de ontwikkeling van onze cliënten en ons team.

Wij vragen

  • Een afgeronde agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring met een soortgelijke doelgroep.
  • Affiniteit met de visie Triple-C

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van minimaal 18 en maximaal 32 uur per week. We zijn op zoek naar 2 begeleiders. De precieze uren stemmen we in de procedure met jou af.
  • Plek in een team dat graag werkt aan de individuele en gezamenlijke ontwikkeling. Er is ruimte voor jouw ideeën en we hebben oog voor elkaars kwaliteiten en proberen deze optimaal te benutten. Daarnaast houden we natuurlijk ook van humor en gezelligheid!
  • Een salaris van min. € 2.025,- / max. € 2.993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Contact
Voor meer informatie neem je contact op met Bouwhuislaan 10 op het telefoonnummer: 088 430
5160.

Type Werkplein
Intern nummer 21.177
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 10
Postcode 7581 PW
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Publicatiedatum 06-01-2022
Reageer voor 25-01-2022
Nummer 106976
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra