Begeleiders Flex wonen MVG
De Twentse Zorgcentra

Flexibele inzet met vaste uren binnen groepen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Toewerken naar een volledige beeldvorming waar jij je kan ontwikkelen tot een stevige beroepsprofessional. 

Want stevigheid dat is nodig in jouw begeleiding van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Zijn complexe situaties voor jou geen probleem? En vind je het een uitdaging om niet te focussen op problemen maar te onderzoeken wat de behoeftes van de cliënt zijn? Én houd je ervan om afwisselend te werken op verschillende groepen? Dan ontmoeten we je graag!

Wat je mag gaan doen
Voor woongroepen binnen De Twentse Zorgcentra, met de nadruk binnen regio Losser, zijn we op zoek naar begeleiders die stevig in hun schoenen staan. Je begeleidt en verzorgt cliënten die soms niet 1-2-3 te begrijpen zijn. Cliënten met ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’. Dat vraag van jou als begeleider een hoop geduld en empathisch vermogen waarbij je stabiliteit en veerkracht goed van pas komt.

Samen met je collega's zorg je voor een stabiele en vertrouwde omgeving. En daarmee voor een ‘goed leven’ voor onze cliënten. Voldoening haal je uit de stappen die de cliënten weten te maken. Structuur, vaste afspraken, leefregels en grenzen, maar mét oog voor het behoud van eigen regie is waar onze cliënten behoefte aan hebben. Dat vraagt veel vaardigheden: je bent mentaal weerbaar, beschikt over een gezonde portie relativeringsvermogen én het vermogen om te reflecteren op je eigen handelen. Uitdaging vind je in de afwisseling en onvoorspelbaarheid die het werken met onze cliënten met zich meebrengt. Je basis is afwisselend werk in verschillende teams; daar waar een collega kortere of langere tijd niet beschikbaar is, stap jij in. In verband met corona zal deze inzet op verschillende groepen wel gefaseerd gebeuren omdat we werken over 1 afdeling heen nog zoveel mogelijk beperken.

Wat wij van jou verwachten

 • Je hebt een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
 • Het vermogen om snel te schakelen in begeleidingsstijl.
 • Je bent in staat op eigen gedrag te reflecteren, feedback te geven en te ontvangen.
 • Je past je snel aan in een nieuwe omgeving.
 • Ervaring is mooi meegenomen, maar geen must. Beeldvorming van de doelgroep MVG is wel belangrijk.
 • Je vindt het leuk om in verschillende teams voor kortere of langere tijd jouw bijdrage te leveren.

Wat je van ons kunt verwachten

 • Flexibele inzet met de zekerheid van vaste uren. Je krijgt een contract voor het aantal uur dat we in overleg met jou afstemmen met een marge van minimaal 20 en maximaal 32 uur.
 • De mogelijkheid om kennis te maken met diverse doelgroepen, van lager tot midden en hoger niveau. De nadruk hierin ligt wel meer op het midden tot hogere niveau.
 • Je eigen agendabeheer.
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlening en een vaste aanstelling.
 • Een salaris, afhankelijk van je ervaring, van max. € 2.766,- bij een fulltime dienstverband.
 • Je wordt getraind in het werken met de doelgroep MVG door bijvoorbeeld de 3daagse signaaltraining.
 • Je krijgt een individueel ontwikkelbudget. We kijken graag samen met jou hoe je deze in kan zetten en waar deze op de doelgroep maar ook jouw persoonlijke ontwikkeling goed aansluit.
 • De kans om je te specialiseren binnen de gehandicaptenzorg.
 • Heel veel bijzondere cliënten en even zoveel leuke collega’s.

Procedure
Na binnenkomst van jouw sollicitatie wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen. Het inplannen van een eventueel gesprek plannen we samen met jou in waarbij een eerste selectie middels videobellen plaatsvindt. Is er een match van beide kanten dan laten we je graag wat van de praktijk zien. Zijn ook hier de bevindingen positief dan verwelkomen we je graag binnen ons flexplein.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 20.173
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Flexplein 088-4304333
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 07-09-2020
Reageer voor 28-09-2020
Nummer 54631
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra