Begeleiders wonen
De Twentse Zorgcentra

Op de Rondweg 34 wonen 6 cliënten met een licht verstandelijke beperking. Een aantal zijn bekend met psychische klachten als depressiviteit of ADHD. De groep bestaat uit 3 mannen en 2 vrouwen. Op onze woning is ook één wisselende plek die ingezet wordt voor crisisopnames. 2 cliënten krijgen 1 op 1 begeleiding vanuit hun kamer en de andere cliënten worden begeleid in een zo gewoon mogelijke (werk- en) leefsituatie. Naast de dagelijkse bezigheden wordt ook regelmatig gezamenlijk gesport. Als begeleider bewaak je de balans tussen kunnen en aankunnen. De cliënten hebben beslissingsvrijheid binnen hun kaders maar kennen daarnaast een disharmonisch functioneringsprofiel waardoor verbale en/of fysieke agressie kan ontstaan.

Jij
Hebt duidelijke visie op het begeleiden van deze doelgroep. Je weet uit ervaring waar je over praat en dat zien we terug op je cv. Door de opgedane ervaring ben je in staat verschillende methodieken toe te passen in uiteenlopende situaties. Het is belangrijk dat je mentaal weerbaar bent, kunt relativeren maar ook het vermogen hebt om kritisch terug te kijken naar je eigen handelen, gedrag en houding. De uitdaging zit hem voornamelijk in de onvoorspelbaarheid en afwisseling, want geen dag is hetzelfde. Je mag een flinke dosis humor meebrengen zodat spanningen op een luchtige wijze kunnen worden omgebogen. Je gaat de strijd niet aan maar behoudt de onvoorwaardelijke veiligheid en nabijheid voor de cliënt.

Wij
Hebben als team de basis op orde. We werken hard en staan voor elkaar klaar als het nodig is. Een meewerkend teamondersteuner is onderdeel van ons team. Tevens zitten de persoonlijk begeleiders in hun kracht en sturen zij op de inhoud. Vanuit de zelforganisatie weet iedereen wat zijn/ haar taken zijn. Dit betekent dat er veel tijd is voor de cliënt.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Duidelijkheid, voorspelbaarheid, nabijheid en rust kenmerken jouw handelen.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van 16 tot 32 uur per week. De definitieve uren worden voorafgaand aan indiensttreding in overleg vastgesteld.
  • Een salaris van min. € 1.898,- / max. € 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een ruim aanbod aan scholing, trainingen en cursussen. 
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Contact
Voor meer informatie betreft de functie kun je contact opnemen met Tom Laarveld Tel: 06-31951548

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 20.064
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 34
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Woonbegeleider
Publicatiedatum 10-02-2020
Reageer voor 09-03-2020
Nummer 51285
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra