Begeleiders wonen
De Twentse Zorgcentra

Wil je werken met jongeren aan ontwikkeling? Geef samen met de jongeren van Vlinderweg 1-3 de toekomst vorm!  

Ontwikkeling staat centraal in het werk op Vlinderweg 1-3. Deze bewonersgroep is recentelijk gewijzigd van een ouderengroep naar een jongerengroep met nog 2 oudere bewoners. In de toekomst zullen hier alleen nog maar jongeren wonen. Je kunt je voorstellen dat die omslag nogal wat betekent. Zowel voor de cliënten als voor ons collega’s. Bijna alles is nieuw en we moeten elkaar nog leren kennen. En daar zit ook de uitdaging. Bij ons ligt niet alles vast, niet alles is al uitgestippeld. We gaan samen onze weg vinden door te zoeken en te leren. En daarin kun jij van waarde zijn.

Dit vraagt wel iets van je. Relatieopbouw is superbelangrijk in deze fase en daar neem je de tijd voor.
Tegelijkertijd is het aanpakken, handen uit de mouwen! Soms doorwerken met verschonen, werken met de tillift, verzorging op de badbrancard. Maar altijd snel schakelen; de oudere bewoners willen aandacht en hierbij temporiseer je in de begeleiding. Aan de andere kant zijn er de jongeren met hun opvoedkundige vraagstukken en die je moet stimuleren in de zelfredzaamheid, daar ligt het tempo wat hoger. Nog leuker is de creativiteit die je moet toepassen om de interactie tussen beide groepen in goede banen te leiden. Wat een afwisselende en dynamische baan!

Tegelijkertijd werk je aan je beste zelf. Je denkt en doet mee en er is ruimte voor ontwikkeling. Ruimte voor jouw input en creativiteit. Ruimte voor het taakhouderschap dat jij ambieert. Wil je PB-maatje worden? Graag! Wil je MDO’s doen? Juichen we toe! Ouderparticipatie, altijd ruimte voor verbetering. Laat die hersens maar kraken en die handen werken.

Samen met jou kijken we naar welke groep het beste bij je past.

Op Vlinderweg 1 wonen alleen jongeren en komt (pittig) gedrag voor. Je staat hier nooit alleen. We zitten in de fase dat we signalen steeds beter herkennen en door adequaat te handelen agressie kunnen voorkomen. Belangrijk is dat jij je mannetje staat en wilt leren. Je wordt goed toegerust middels de signaaltraining zodat je met vertrouwen aan de slag kunt. Belangrijk is dat je dat vertrouwen zelf ook hebt, anders is er weinig kans van slagen. Aan deze kant wonen 4 jongeren in de leeftijd tot twintig jaar. De ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de 2 en 12 jaar.

Op Vlinderweg 3 wonen 2 jongeren en 2 oudere cliënten. De leeftijd loopt uiteen van begin twintig tot midden zeventig. Deze cliënten hebben door lichamelijke beperkingen zorg nodig. Hier sta je alleen. Dat is soms aanpoten en op sommige momenten jezelf opsplitsen omdat meerdere cliënten je aandacht nodig hebben. Je gebruikt creativiteit en vooral humor om hier je weg in te vinden. De cliënten begrijpen veel, de ontwikkelingsleeftijd loopt uiteen van 8 tot 16 jaar. Sommigen kunnen heerlijk klieren, anderen zijn wat kwetsbaarder. Het snel kunnen schakelen is hier erg belangrijk.

Je werkt vanuit een vaste groep (Vlinderweg 1 of 3) maar bij vakantie en ziekte word je op beide groepen ingezet. Het is dus belangrijk dat je stevig in je schoenen staat én verzorgende taken kunt uitvoeren.

Samenvattend: hartstikke leuke groep waarbij je met humor bijna alles kunt begeleiden. De dynamiek is groot, het is hard werken maar vooral veel plezier maken. Je wordt uitgedaagd, soms letterlijk doordat cliënten grenzen opzoeken. Dit los je met een knipoog op. Je denkt vooruit, handelt adequaat en geeft vooral niet op. Krijg je hier energie van? Dan maken we graag kennis met je!

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3. 
  • Heb je een diploma op gebied van sport, onderwijs, maatschappelijk werk of sociaal cultureel werk op minimaal kwalificatieniveau 4? Dan ben je meer dan welkom bij De Twentse Zorgcentra! Je start direct als volwaardig begeleider, daarnaast bieden wij je een leertraject waarin je binnen een jaar competenties verwerft die je nodig hebt in je dagelijkse werksituatie als begeleider.
  • Vooral heel veel enthousiasme en motivatie. De rest kun je leren.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van 30 uur per week. Er is plek voor meerdere nieuwe collega’s.  
  • Scholing; signaal, autisme en meerdere handelingen vanuit het beleid voorbehouden en risicovolle handelingen (opfriscursussen voor spuiten, veilig eten en drinken, sondevoeding enz.)
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie 12 maanden, verlenging en uiteindelijk een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, kun je voor vast worden aangenomen.

Procedure
De vacature staat uit tot 1 maart.

Reageer je voor 13 februari? Dan kun je een terugkoppeling verwachten op maandag 17 februari. Tussentijdse gesprekken vinden plaats op donderdag 20 februari.

De definitieve sluitingsdatum is 1 maart. Als je na 13 februari reageert ontvang je op woensdag 4 maart de terugkoppeling. De gesprekken vinden dan plaats op vrijdag 6 maart.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 20.050
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Vlinderweg 1-3
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 30
Uren tot 30
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Vlinderweg 1-3 telefoonnummer 088-4305790
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 06-02-2020
Reageer voor 01-03-2020
Ingangsdatum 06-02-2020
Nummer 51207
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra