Behandelaar - Ggz Agoog 16 - 24 uur per week
Terwille

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Het Mirtehuis (vrouwenhuis) in Overijssel is onderdeel van een bredere zorgroute van Terwille. Voor meer informatie over ons uitstapprogramma zie: https://www.terwille.nl/wat-wij-doen/voor-wmo/outreachende-zorg/perspectief/.  Het huis biedt plek aan ongeveer 20 vrouwen en bevindt zich op een veilige locatie. In een huiselijke sfeer kunnen vrouwen hier maximaal twee jaar verblijven en met professionele behandeling en ondersteuning toewerken naar zelfstandigheid en participatie in de maatschappij.


Als behandelaar / GGZ-agoog bied je begeleiding en behandeling aan de vrouwen die binnen de groep samenleven. Je draagt mede zorg voor het groepsklimaat waarin de vrouwen ontspanning kunnen vinden en gemotiveerd worden om te werken aan hun herstel. Samen met collega’s reali-seer je een sterk en stabiel leefklimaat. Structuur en veiligheid spelen een belangrijke rol bij uitda-gingen die van dag tot dag kunnen verschillen.


Je bent persoonlijk ondersteuner en op individueel vlak betrokken bij het totale proces van enkele bewoners. Onder supervisie van de regiebehandelaar voer je deeltaken van de behandeling uit. Je verzorgt groepstrainingen zoals communicatievaardigheden en non-verbale modules. Cognitieve gedragstherapie en schematherapie zijn leidend in het totale zorgaanbod. Je werkt in een multidisci-plinair team en participeert in diverse overlegvormen.


Wie ben jij?


Je werkt vanuit passie voor mensen en handelt vanuit respect, liefde en gelijkwaardigheid. Je hebt goede sociale vaardigheden en maakt gemakkelijk contact. Relevante hulpverleningsinterventies, waaronder cognitief gedragstherapeutische technieken, crisisinterventie en spanningsreductie, kun je zelfstandig inzetten. Zo geef je de behandeling gericht op de verslavingsproblematiek i.c.m. persoonlijkheids-problematiek en traumatisering mede vorm. Bij manipulatie en grensoverschrijdend gedrag sta je stevig in je schoenen en stel je heldere grenzen. Je werkwijze is praktisch en doelgericht: je stimuleert vrouwen om regie te nemen over hun leven. Daarin ben je flexibel, en ook procesmatig; je bewaart het overzicht en neemt de leiding. Verder werk je zorgvuldig en ben je een echte teamspeler.

Functie eisen

Wat wij vragen:

 • een afgeronde Hbo-opleiding GGZ- agoog, MWD, SPH;
 • je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • bij voorkeur kennis en ervaring met vrouwenhulpverlening en/of verslavingszorg binnen justitie;
 • je bent beschikbaar voor dag-, avond- en weekenddiensten
 • je bent in het bezit van een rijbewijs.

Inschaling

Dat vullen wij aan met:

 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied door passende scholing en training;
 • Een functie invulling vanuit onze christelijke identiteit;
 • Salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO ggz;
 • Een fijne werksfeer in een ondernemend team;
  Onze missie, visie, identiteit en kernwaarden vind je op: www.terwille.nl/over-terwille/missie-en-visie/

Bijzonderheden

Inlichtingen:

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Erica Zielhuis, via het telefoonnummer: 050-3116226.

Solliciteren:

We zijn erg benieuwd waarom het jou leuk lijkt om bij ons te werken. Ook horen we in je motivatie graag wat werken bij een christelijke instelling voor jou zou betekenen.


Stuur je motivatiebrief en cv vóór 15 augustus aanstaande naar personeelszaken@terwille.nl t.a.v. Alida Soepboer, PZ-functionaris.


Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne sollicitant voorrang op een externe kandidaat.


Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van sollicitatieprocedure. Salaris conform cao ggz.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Terwille
Locatie Terwille
Postcode 7514 BH
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Erica Zielhuis, via het telefoonnummer: 050-3116226.
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Psycholoog
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 15-07-2020
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 15-08-2020
Nummer 53877
Doorsturen Bekijk PDF

Terwille

Werken bij Terwille

Terwille is een GGZ-instelling voor verslavingszorg in Noord-, Oost- en Midden-Nederland. Terwille biedt hulp aan mensen die vastzitten aan verslaving of prostitutie. Het zorgaanbod van Terwille is mensgericht en zoveel mogelijk op maat. Op forensisch gebied biedt Terwille diverse behandelingen en begeleiding binnen penitentiaire inrichtingen en daarbuiten. De eigen regie van de cliënt staat voor ons centraal. Kenmerkend voor de identiteit van Terwille is dat elke medewerker leeft vanuit het geloof in God.

Meer over Terwille