Behandelaar
Terwille

Functieomschrijving

Bij Terwille geloven we dat iedereen bestemd is om vrij te zijn en JIJ kan daarbij helpen!
Terwille biedt ondersteuning aan mensen die vastzitten aan verslaving of prostitutie, met als doel hen te helpen naar een leven in vrijheid. Voor een van onze vrouwenlocaties (standplaats: omgeving Overijssel) zoeken we een nieuwe collega. In deze beschermde woonvorm verblijven vrouwen die te maken hebben gehad met justitie, uit de prostitutie willen stappen en/of het slachtoffer zijn van loverboys. Bij een aantal van deze vrouwen speelt ook verslavingsproblematiek. Ter continuering van deze zorg zoeken wij per direct een ervaren Behandelaar voor 30 uur per week.

Wat ga je doen?
Het Mirtehuis in Overijssel is onderdeel van een bredere zorgroute van Terwille. Klik hier voor meer informatie over ons uitstapprogramma. Het huis biedt plek aan ongeveer 20 vrouwen en bevindt zich op een veilige locatie. In een huiselijke sfeer kunnen vrouwen hier maximaal twee jaar verblijven en met professionele behandeling en ondersteuning toewerken naar zelfstandigheid en participatie in de maatschappij. Eigen regie wordt bevorderd binnen de kaders van de leef- en huisregels.

Als behandelaar bied je begeleiding en behandeling aan de vrouwen die binnen de groep samenleven. Je draagt samen met de bewoners, vrijwilligers en collega’s zorg voor het groepsklimaat waarin de vrouwen ontspanning kunnen vinden en gemotiveerd worden om te werken aan hun herstel. Met elkaar realiseer je een sterk en stabiel leefklimaat. Structuur en veiligheid spelen een belangrijke rol bij uitdagingen die van dag tot dag kunnen verschillen.

Je bent persoonlijk ondersteuner en op individueel vlak betrokken bij het totale proces van enkele vrouwen. Zij heeft een persoonlijk plan en samen met haar, en het verdere zorgteam bewaak je dit plan. Hierin ben je je je bewust dat het meedenken hierin van steunfiguren voor haar van belang is.

Onder supervisie van de regiebehandelaar voer je deeltaken van de behandeling uit. Je verzorgt groepstrainingen zoals communicatievaardigheden en non-verbale modules. Cognitieve gedragstherapie en schematherapie zijn onderdeel van het behandelaanbod.  Waar passend en aanvullend in haar behandeling wordt er ook doorverwezen naar en samengewerkt met externe behandeling terwijl de vrouw verblijf en begeleiding blijft ontvangen op de beschermde locatie.
Je werkt binnen de locatie in een multidisciplinair team en participeert in diverse overlegvormen.

Wie ben jij?   
Je werkt vanuit passie voor mensen en handelt vanuit respect, liefde en gelijkwaardigheid. Je hebt goede sociale vaardigheden en maakt gemakkelijk contact. Relevante hulpverleningsinterventies, waaronder cognitief gedragstherapeutische technieken, crisisinterventie en spanningsreductie, kun je zelfstandig inzetten. Zo geef je de behandeling gericht op de verslavingsproblematiek i.c.m. persoonlijkheids-problematiek en traumatisering mede vorm.

Bij manipulatie en grensoverschrijdend gedrag sta je stevig in je schoenen en stel je heldere grenzen. Je werkwijze is praktisch en doelgericht: je stimuleert vrouwen om regie te nemen over hun leven. Daarin ben je flexibel, en ook procesmatig; je bewaart het overzicht en neemt initiatief wanneer dit nodig is. Verder werk je zorgvuldig en ben je een echte teamspeler.

Functie eisen

Wat wij vragen:

  • een afgeronde Hbo-opleiding Social Work, SPV en/of WO opleiding Psychologie;
  • minimaal 2 jaar relevante werkervaring en ervaring met het werken op een woonlocatie;
  • bij voorkeur kennis en ervaring met vrouwenhulpverlening en/of verslavingszorg binnen justitie;
  • beschikbaarheid voor dag-, avond- en weekenddiensten;
  • in het bezit van een rijbewijs.

Dat vullen wij aan met:

  • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in je vakgebied door passende scholing en training;
  • Een functie invulling vanuit onze christelijke identiteit;
  • Salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO ggz;
  • Een fijne werksfeer in een ondernemend team.

 Werken bij Terwille
Terwille is een GGZ-instelling die hulp biedt aan mensen die vastzitten in verslaving en/of prostitutie. Wij geloven dat ieder mensen bestemd is om vrij te zijn en bieden deskundige routes naar herstel. Ieder mens is waardevol en daarom benaderen we mensen vanuit onze christelijke identiteit gelijkwaardig en zonder oordeel of voorwaarden. Leer hier meer over onze missie en visie.

Ervaring
“Samenleven in alle facetten van het leven vanuit de basis, dat God elke mens waardevol vindt, is een meerwaarde binnen het Mirtehuis. Het samen optrekken, vechten, vallen en opstaan maakt deze plek uniek en compleet. Binnen een veilige plek vanuit respect en liefde er mogen zijn met al je eigen aardigheden en kwetsbaarheden geeft rust en ruimte in het leven”.
Arjen en Mirjam, beheerders Mirtehuis

Inschaling

Conform Cao ggz

Bijzonderheden

Inlichtingen
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Anne Ziengs of Rachel Hut via het telefoonnummer: 050-3116226.

Solliciteren
We zijn erg benieuwd waarom het jou leuk lijkt om bij ons te werken! Stuur je motivatiebrief en cv vóór 15 december naar personeelszaken@terwille.nl t.a.v. Liesbeth Brinkema (HR medewerker).

De sollicitatiegesprekken voor de eerste ronde staan gepland op 20 december.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne sollicitant voorrang op een externe kandidaat.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Terwille
Locatie Terwille
Postcode 7514 BH
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Psycholoog
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 16-11-2021
Reageer voor 15-12-2021
Ingangsdatum 01-01-2022
Nummer 72888
Doorsturen Bekijk PDF

Terwille

Werken bij Terwille

Terwille is een GGZ-instelling voor verslavingszorg in Noord-, Oost- en Midden-Nederland. Terwille biedt hulp aan mensen die vastzitten aan verslaving of prostitutie. Het zorgaanbod van Terwille is mensgericht en zoveel mogelijk op maat. Op forensisch gebied biedt Terwille diverse behandelingen en begeleiding binnen penitentiaire inrichtingen en daarbuiten. De eigen regie van de cliënt staat voor ons centraal. Kenmerkend voor de identiteit van Terwille is dat elke medewerker leeft vanuit het geloof in God.

Meer over Terwille