Bestuursassistent
WGV Zorg en Welzijn

Functieomschrijving

Het is een fantastische baan met veel uitdaging en afwisseling. Je bent de belangrijke schakel tussen de directeur-bestuurder en de organisatie en een topper als het gaat om het bieden van secretariële, organisatorische en administratieve ondersteuning. Daarnaast ben je de ogen en oren van de directeur-bestuurder. Je legt gemakkelijk contact met medewerkers en weet snel wat er speelt binnen onze instelling. 

Ook regel en organiseer je graag. Je laat de directeur-bestuurder verbazen door jouw proactieve, attente en vlotte manier van werken. 

Wat doet de bestuursassistent?
De bestuursassistent ondersteunt de directeur-bestuurder en de manager bedrijfsvoering (samen MT) van WGV Zorg en Welzijn. Je doet de voorbereiding, zit aan en notuleert ook andere vergaderingen zoals die van het MT Breed, Raad van Toezicht, Raad van Advies en Algemene Leden Vergadering en houdt daar de acties van bij. 

De bestuursassistent heeft een goed gevoel voor wat er in de zorgsector en in de organisatie gebeurt. Denkt proactief mee over te nemen initiatieven, actiepunten en benodigde informatie, waardoor bestuurlijke ambities kunnen worden waargemaakt. De bestuursassistent structureert en stroomlijnt informatie zodat processen soepel verlopen en heeft de regie over de complexe agenda’s, in- en uitgaande correspondentie en de mailbox(en). Bereidt vergaderingen voor, doet de verslaglegging en bewaakt uitstaande acties. Ook het voorbereiden van beleidsnotities uit naam van de directeur-bestuurder behoort tot het takenpakket. 

De bestuursassistent is communicatief sterk en heeft een dienstverlenende, oplossingsgerichte en resultaatgerichte instelling; beschikt over mensenkennis, is discreet en integer.

De bestuursassistent moet inhoudelijk sterke en aantrekkelijk leesbare stukken en verslagen op kunnen leveren. 

Naast verslaglegging, bereidt deze ook beleidsnotities voor uit naam van de bestuurder. Je kunt stukken afstemmen op de informatiebehoefte van de verschillende lezersgroepen. 

Voor de directeur-bestuurder en het MT ben je een sparringpartner op procesniveau. Je hebt inhoudelijke kennis opgedaan in bestuursondersteuning en de daarmee samenhangende processen. Je hebt persoonlijke vaardigheden ontwikkeld waarmee je deze nieuwe functie invulling kunt geven. Je kunt prioriteiten stellen en hebt vertrouwen in jezelf.  

Ook is de bestuursassistent belast met de coördinatie van de Backoffice van drie medewerkers.

Verder is het van belang kennis te hebben van:

  • Governance(code) Regels voor goed bestuur, toezicht en verantwoording 
  • De betekenis, inhoud en werking van governance en de Governancecode
  • Verantwoordelijkheden, taken en rollen 

Functie eisen

Hoe ben je als mens?

  • Je hebt visie, bent diplomatiek en je hebt humor
  • Je bent leergierig en gericht op samenwerking en vernieuwing
  • Je bent integer, wekt vertrouwen en bent verbindend
  • Je straalt rust uit
  • Maar ook ben je omgevingssensitief en een echte teamplayer

Opleidingseisen
Je hebt ‘genoeg jaren op de teller staan’ in vergelijkbare functies en daardoor tenminste hbo werk- en denkniveau. Een leergang bestuurskunde is een pré. 

Inschaling

Ons aanbod
Wij bieden je een uitdagende en brede functie binnen een sector die momenteel volop in beweging is. En jij kunt hier een positieve bijdrage aanleveren. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband (32 uur per week), voor de duur van 1 jaar. Met de intentie om dit na een jaar om te zetten in een vast dienstverband. De CAO Ziekenhuizen is van toepassing waarbij inschaling FWG 50 plaats vindt op basis van kennis en ervaring.

Bijzonderheden

Wie is WGV Zorg en Welzijn?
WGV Zorg en Welzijn is een werkgeversvereniging die de belangen behartigt van alle zorg en welzijn instellingen in Oost-Nederland. Wij hebben 180 leden variërend van ziekenhuizen, ouderen- en gehandicaptenzorg, tandartsen, huisartsen en kraamzorg. WGV heeft een coördinerende en faciliterende rol in de regio’s Twente, Zwolle, Stedenvierkant en Achterhoek op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken.

Het bureau bestaat uit zo’n 28 enthousiaste en gedreven collega’s. De sfeer is prettig en warm. De cultuur binnen onze instelling is informeel, professioneel en innoverend. Er is een heldere missie en koers waarbij resultaatgerichtheid en impact centraal staan. Samen zetten wij onze schouders eronder. 

Solliciteren?
Heb je belangstelling voor deze functie reageer dan uiterlijk vrijdag 19 maart 2021 t.a.v. mevrouw drs. S.C. Katus, directeur-bestuurder WGV Zorg & Welzijn, via de button 'solliciteren'.

Type Vacature
Organisatie WGV Zorg en Welzijn
Locatie WGV Zorg en Welzijn in Deventer
Postcode 7418AH
Stad Deventer
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Hans Hokke, manager bedrijfsvoering, mobiel (06) 45632120
Functie(s) Bestuursondersteuner
Bestuurssecretaris
MT secretaris
Secretaresse directie/managementassistent
Publicatiedatum 17-02-2021
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 20-03-2021
Nummer 57780
Doorsturen Bekijk PDF

WGV Zorg en Welzijn

WGV Zorg en Welzijn is een sector- en regiobrede vereniging van zorg- en welzijnsinstellingen en heeft ongeveer 175 aangesloten organisaties. Bij WGV Zorg en Welzijn ligt de focus op regionaal arbeidsmarktbeleid en personeelsvoorziening. Zij houdt zich bezig met werving en selectie, in- en doorstroom van medewerkers, re-integratie en out- en inplacement, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast worden activiteiten ontwikkeld op het gebied van onderzoek, informatie en communicatie. Ook de aansluiting tussen het initieel onderwijs en de beroepspraktijk behoort tot de aandachtsgebieden. De kernwaarden van de vereniging zijn: verbindend, integer, vakbekwaam en effectief.

Meer over WGV Zorg en Welzijn