(Bijbaan) begeleider in Winterswijk, 4 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

De Peperbus is opzoek naar een flexibele begeleider die bijvoorbeeld bij ziekte van collega's en vakantieperiodes ook extra uren kan en wil maken. Het is een perfecte bijbaan voor een student die na het behalen van een MBO-diploma ervoor kiest om een HBO opleiding te gaan volgen. Met deze functie doe je namelijk meteen ervaring op in het werkveld!

Wat ga je doen?
Als begeleider maak je zelf afspraken over de ondersteuning en begeleiding die nodig is. Je werkt samen met collega's aan de doelen en ondersteuningsvragen in het zorgplan van de cliënten. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je als persoonlijk begeleider het vaste aanspreekpunt.

Waar kom je te werken?

Deze 24-uurslocatie in Winterswijk biedt ruimte aan 13 cliënten in de leeftijd van 25-65 jaar. De cliënten hebben verschillende niveaus zoals LVB en syndroom van down en zijn bekend met psychische problematieken. De ondersteuning is vooral gericht op begeleiding met verzorgende taken in verband met de ouder wordende cliënt. De diensten bestaan uit dag- laat- en slaapdiensten.

Het team
Je komt te werken in een team met leergierige en enthousiaste collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van mensen met een beperking. Daarbij maak je optimaal gebruik van elkaars sterke punten en kwaliteiten. Als dat nodig is kun je deskundigheid inzetten van de ondersteunende diensten van het Centraal Bureau.

Functie eisen

Wie ben jij?
Je kiest bewust voor een rol midden in de samenleving. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in hun wijk of buurt. Dat doe je met hart en ziel. En met verantwoordelijkheidsgevoel, gedrevenheid, oprechte aandacht en professionaliteit.
Je neemt initiatief en bent ondernemend. Je helpt actief om het sociale netwerk van de mensen die je ondersteunt, te vergroten en versterken.

Functie-eisen
Jij denkt in mogelijkheden en staat stevig in je schoenen. Je bent een begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

Pas jij bij Estinea?
- Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig.
- Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
- Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
- Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?
•Je krijgt een jaarcontract voor 3.6 uur per week (10%). Je start met een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
•De inschaling is in FWG 3.0 schaal 35 (begeleider) conform CAO Gehandicaptenzorg.
•Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
•Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
•Je werkt bij een organisatie met een `Goed werkgever’ keurmerk en daar zijn we trots op!

Bijzonderheden

Pak je kans!
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. De vacature heeft geen sluitingsdatum. We zoeken graag door tot we de juiste kandidaat hebben gevonden.
In overleg met jou wordt een afspraak gepland voor het kennismakingsgesprek op locatie.Bij vragen kun je contact opnemen met het team, te bereiken op 088-4950620

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Peperbus
Postcode 7103CW
Stad Winterswijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 09-09-2022
Reageer voor 30-09-2022
Ingangsdatum 09-09-2022
Nummer 113901

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea