Business Controller Huisartsenzorg
Medrie

Functieomschrijving

Ben jij een bevlogen, betrokken en analytische adviseur en bovendien een stevige gesprekspartner? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Door de nieuwe transitie naar een duurzame inrichting van de afdeling Financiën binnen Medrie, zijn we op zoek naar een Business Controller. Een pioniersrol die een bijdrage levert aan de huisartsenzorg door gegevens uit de business te verzamelen, deze te bewerken tot relevante stuurinformatie en scherpe analyses uit te voeren, om daar vervolgens over te adviseren richting jouw interne en externe stakeholders.

Wat ga jij doen als Business Controller?

Als Business Controller binnen Medrie zal je bestaande, maar vooral nieuwe paden gaan bewandelen. Er is een informatiesysteem en er worden al periodiek rapportages verstrekt aan de managers. Dus in dit proces kan je zo instappen. Van jou wordt verwacht dat je een sturende rol hebt bij het doorontwikkelen van de informatievoorziening, zodat deze meer aansluit op de behoeften van onze interne en externe klanten en bijdraagt aan het realiseren van diverse ambities. Je moet in staat zijn om enerzijds te zorgen voor continuïteit in het bestaande proces maar ook nieuwe activiteiten ontplooien, bijvoorbeeld op het gebied van business intelligence.

Je werkdag begint op locatie in Zwolle of vanuit je werkplek thuis. Eerst zorg je voor opvolging van je ontvangen mailtjes. Dit zijn informatieverzoeken van managers en enkele terugkoppelingen van acties die je hebt uitgezet. De rest van de ochtend besteed je aan een afspraak met de financiële administratie over voortgang van de kwartaalafsluiting en met ICT praat je over het inrichten van data koppelingen tussen het boekhoudpakket en het rapportagesysteem. Na een lunchwandeling met collega’s heb je een sessie staan met staf adviseurs en een regiomanager over een businesscase; een investeringsvraagstuk t.b.v. de aanschaf van een nieuw pakket voor de chronische zorg. Het einde van de dag werk je je projectdashboard bij omdat je morgen goed beslagen ten ijs wilt komen wanneer je met je leidinggevende de voortgang van projecten bespreekt, een project over praktijkopvolging in de regio Emmeloord. De dag vliegt voorbij en voor je het weet sluit je je computer af om met een voldaan gevoel van de avond te genieten. Morgen weer fris van start met nieuwe uitdagingen!

En verder?

 • Optimaliseren en professionaliseren van management- en stuurinformatie; informatie wordt vanuit Qlicksense ontsloten – deze ga je analyseren, interpreteren en bespreken met de managers.
 • Coördinatie en mede opstellen van de begroting en maandelijkse rapportages; ook lever je vanuit jouw rol een bijdrage aan de jaarrekening;
 • Inzichtelijk maken van de impact van toekomstige ontwikkelingen en scenario’s; zo proberen we risico’s inzichtelijk te maken en kostencalculaties uit te voeren bij verplaatsing van zorg vanuit bijvoorbeeld het ziekenhuis naar de huisarts.
 • Aansturen van en deelnemen aan projecten; als er bijvoorbeeld een nieuwe praktijk wordt gestart, lever jij vanuit jouw rol als Business Controller input;
 • Beheer, sturing en professionalisering van de planning & control cyclus;
 • Het optimaliseren van processen; hoe kan bijvoorbeeld het zorgcontracteringsproces verbeterd worden?
 • Adviseren MT en Raad van Bestuur over bedrijfseconomische vraagstukken;
 • Ontwikkelen en implementeren van financiële spelregels en beleidskaders.

Functie eisen

Wat heb je in huis?

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van bijvoorbeeld financiën, control, bedrijfseconomie, veranderkunde of bedrijfskunde;
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen een vergelijkbare functie waarbij je betrokken bent geweest bij diverse business control werkzaamheden, waarbij ook het veranderkundige aspect een rol speelde;
 • Kennis van en ervaring met managementinformatiesystemen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; zo weet jij jouw team, maar ook andere stakeholders binnen en buiten Medrie te enthousiasmeren voor jouw plannen;
 • Ervaring met projecten, ervaring als projectleider is een pré. Als projectleider weet jij jouw rol goed neer te zetten en ben je accuraat en informatief richting jouw stakeholders;
 • Ervaring met AFAS Finance, het pakket waarin wij steeds slimmer en efficiënter gaan werken, is gewenst of je bent in staat om je dit snel eigen te maken.

Inschaling

Dit bieden wij jou

Medrie biedt jou een afwisselende en zelfstandige baan, waarin je de vrijheid krijgt om je werk naar eigen inzicht en zelfstandig in te delen. Wij dagen onze collega’s uit verantwoordelijkheid te nemen voor de (interne) loopbaan. Er is dan ook de mogelijkheid om jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een jaar, waarbij er zicht is op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Een goed salaris passend bij jouw kennis en ervaring, binnen de CAO Huisartsenzorg. Ook kun je rekenen op vakantiegeld, een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, 5 weken vakantie op fulltime basis (38 uur) en een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, 100% vergoeding OV. Je standplaats is Zwolle, waarbij geldt dat je ook deels vanuit huis werkt.

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen en wil jij een bijdrage leveren aan een het toekomstbestendig maken van de huisartsenzorg?

We komen dan graag met je in contact!

Word jij onze Business Controller?

Heb je belangstelling voor deze functie, dan kun je reageren met jouw cv en motivatiebrief via de knop “solliciteren”. Heb je vragen of wil je eerst meer weten over deze uitdagende functie of over het sollicitatieproces? Dan kun je contact opnemen met Wietske Nimberg (Corporate Recruiter) op het telefoonnummer (06) 229 467 27 of mail naar [email protected]

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Bijzonderheden

 

Medrie

Medrie werkt voor huisartsen! Ruim 200 medewerkers zetten zich dag en nacht in voor de huisartsenzorg in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle, zodanig dat onze 270 huisartsen gewoon dokter kunnen zijn voor hun 600.000 patiënten. Wij faciliteren de huisartsen bij de spoedzorg op de huisartsenposten, bij de chronische zorg in de dagpraktijken en bij de organisatie van de wijkgerichte zorg. Hierbij werken we samen met andere zorgverleners en organisaties.

Onze doktersassistenten, triagisten en consulenten ondersteunen de huisarts direct in de praktijk. Maar wij regelen meer zoals financiering, scholing en kwaliteitsborging. Elke dag zetten wij ons met hoofd, handen en hart in voor de huisartsenzorg: daadkrachtig, betrokken en servicegericht. We werken niet alleen voor huisartsen. Medrie is ook van de huisartsen. Zo hebben ze invloed op de zorginhoudelijke kant voor huisartsen, zonder dat ze zich bezig hoeven te houden met allerlei organisatorische beslommeringen.

Type Vacature
Organisatie Medrie
Locatie Medrie in Zwolle
Postcode 8025BS
Stad Zwolle
Werkveld Huisartsenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Huisartsenzorg
Informatie verkrijgen bij Wietske Nimberg
Functie(s) Controller
Publicatiedatum 15-11-2022
Reageer voor 06-12-2022
Ingangsdatum 15-11-2022
Nummer 115511
Doorsturen Bekijk PDF

Medrie

Maak kennis met Medrie Medrie werkt voor huisartsen! Wij initiëren, stimuleren en ondersteunen samenwerking voor huisartsen in het werkgebied van Medrie. Met elkaar dragen wij bij aan duurzame zorg en gezondheid. Wij signaleren kansen en helpen vernieuwingen te realiseren. Zo ondersteunen en versterken we de (verander) kracht in de regio. We jagen ontwikkelingen aan. En we doen er alles aan om de professionaliteit van de huisarts te laten schitteren. Medrie is de organisatie voor huisartsen in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle die de huisartsenposten in deze regio’s organiseert en faciliteert. Daarnaast ondersteunt Medrie de zorg en chronisch zieke patiënten in de ketens zoals DM2, COPD en VRM, ouderenzorg, GGZ en Leefstijl. Medrie is een organisatie in ontwikkeling. Daadkracht, servicegerichtheid en betrokkenheid staan hoog in ons vaandel. We werken op dit moment aan het optimaliseren van onze processen, verbeteren van de managementinformatie, organiseren van zorg op de juiste plek met de ziekenhuizen, adviseren van dag praktijken over financiële vraagstukken en het implementeren en stimuleren van samenwerking in de wijk, zodat de organisatie en onze huisartsen optimaal gefaciliteerd en ondersteund worden.

Meer over Medrie