Business Intelligence Analist Amersfoort
Stichting Philadelphia Zorg

Informatie

Voor het Servicekantoor in Amersfoort zijn we op zoek naar een Business Intelligence Analist.

Ben jij de gedreven en enthousiaste BI Analist die wij zoeken? Word jij blij van data visualisatie, data story telling en het bouwen van de perfecte dashboards? Houd jij van een gezellige omgeving waar muziek in zit waarbij je indirect iets kan betekenen voor onze cliënten? Lees dan verder…

Jouw uitdaging
Als BI Analist help jij de business met het verduidelijken van hun informatievraag. Jouw communicatieve vaardigheden, oplossingsgerichtheid en interesse in het BI vakgebied weten de klant mee te nemen tot een goed eindresultaat. Hierbij werk je aan datavisualisatie, gebruiksvriendelijkheid, data analyses en signaleer je datakwaliteit-issues.
Hierbij zorg je voor een integere en zorgvuldige dienstverlening. Als BI Analist voer je o.a. de volgende werkzaamheden uit:
 • Het (door)ontwikkelen en onderhouden van de bestaande BI dashboards in de BI tool Pyramid Analytics;
 • Trainingen geven in het gebruik van dashboards en op het gebied van self service BI;
 • Uitvoeren van intakes, vooronderzoeken en data analyses zodat je collega data engineers dit kunnen realiseren in het datawarehouse;
 • BI sparringpartner voor de gehele organisatie;
 • Participeren in BI projecten (analyseren, realisatie/ coördinatie, monitoren, kwaliteitsbewaking);
 • Gevraagd en ongevraagd advies geven over oplossingen en alternatieven gericht op verbetering van de informatievoorziening;
 • Contact onderhouden met de functioneel beheerders en de verschillende opdrachtgevers/leveranciers om de kwaliteit van de bronsystemen te waarborgen en verbeteren en om changes te realiseren;
 • Draagvlak creëren voor verandering rondom datagedreven werken op alle niveaus in de organisatie;
 • Je ontwikkelt jezelf als productexpert van de gebruikte BI frontend tooling.
Jouw werkplek
Als BI Analist ga je werken voor Philadelphia Zorg. Bij deze landelijke en vooruitstrevende dienstverlener in de zorg werken meer dan 7.600 professionals op zo'n 500 locaties. Vanuit het Servicekantoor in Amersfoort (300 medewerkers) worden ondersteunende diensten geleverd aan de verschillende locaties op het gebied van personeel, financiën, planning, administratie, bedrijfsinformatie en ICT. Samen werken we aan innovatie door de beste dienstverlening te ontwikkelen, nieuwe technische mogelijkheden toe te passen en te investeren in mensen, onderzoek, scholing en huisvesting. Door de ambities van de organisatie en de veranderingen in de sector is het een dynamische omgeving.

De afdeling Informatisering en Automatisering (I&A) positioneert zich als een strategische en tactische partner die op een gecontroleerde wijze de organisatie adviseert en ondersteunt bij het onder architectuur inrichten en beheersen van de informatisering en het applicatielandschap. Er wordt intensief samengewerkt met management en de gebruikers.

Over jou
Omdat we een klein team zijn dat momenteel bestaat uit 3 BI analisten en 3 data engineers vinden we het belangrijk dat je als persoon binnen het team past. We houden elkaar scherp door kritische vragen te stellen en feedback op elkaars werk te vragen en geven. We werken agile volgens de scrum methodiek, en zijn als zelf-organiserend team continue bezig om de dienstverlening van het team verder te professionaliseren. Elk teamlid draagt hier actief aan bij en heeft daarnaast de volgende kenmerken:
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau, met relevante data analyse/ business intelligence achtergrond;
 • Minimaal 1 jaar relevante BI werkervaring;
 • Ruime ervaring met BI tool(s) zoals Pyramid Analytics, Power BI, Tableau of Qlik;
 • Ervaring met data modelleren, visualisatie, vormgeving en het ontwerpen van gebruiksvriendelijke dashboards;
 • De vaardigheid om complexe problemen goed en duidelijk uiteen te zetten, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Goede communicatieve vaardigheden, in het Nederlands en Engels;
 • Beschikking over goede consultancy- en presentatievaardigheden, waarbij je in staat bent actief de omgeving mee te nemen in je opleveringen.
Dit krijg je van ons
Als BI Analist heb jij het volgende arbeidsvoorwaardenpakket: Een salaris conform de cao gehandicaptenzorg FWG 55/60 (€2.853 - €4.799 op basis 36 uur in de week), inschaling op basis van ervaring; een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld van 8% en een middelloon pensioenregeling. Laptop en mobiele telefoon. Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden en verder gelden de flexibele voorwaarden uit het meerkeuzesysteem. Extra regeling voor het volgen van muzieklessen en de aanschaf van een muziekinstrument, extra regelingen voor het aanschaffen van een fiets en voor aankoop van een privé PC/laptop/i-Pad, minimaal de helft van je tijd werk je thuis met flexibele start- en stoptijden.
Daarnaast wordt er veel ruimte geboden voor eigen initiatief en een omgeving waar persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd!

Doe jij mee? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen of informatie kun je contact opnemen met Jasper Drenth (Manager Business Analyse, Data Delivery & Analytics) via j.drenth@philadelphia.nl. Een referentie- en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment behoort tot de mogelijkheden.

We vinden interne mobiliteit belangrijk. Daarom kiezen we bij gelijke geschiktheid voor een interne sollicitant.
Het recruitment-team van Philadelphia werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.

Type Vacature
Organisatie Stichting Philadelphia Zorg
Locatie Servicekantoor Amersfoort
Postcode 3811 MZ
Stad Amersfoort
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 22-11-2021
Reageer voor 31-12-2021
Nummer 73071

Stichting Philadelphia Zorg

Begeleiding bieden aan mensen met een verstandelijke beperking is bijzonder. Je werkt met mensen die uniek zijn en die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen met een lichte verstandelijke beperking, ouderen die intensieve zorg nodig hebben of mensen met een ernstige meervoudige beperking. Bij Philadelphia ondersteunen we als het nodig is en durven we los te laten als het kan. Met liefde, lef en meesterschap en een eigen leven voor de cliënten als ambitie.

Je kunt bij ons in veel verschillende functies werken. Bijvoorbeeld als begeleider op een woonlocatie of bij een dagbesteding. Als jobcoach of in een staffunctie op kantoor.

Met inmiddels zo’n 8.600 cliënten, 7.500 medewerkers en 600 locaties staan we als moderne zorgaanbieder midden in de samenleving. Bij Philadelphia werken betekent van de gebaande paden af durven wijken om zo de mogelijkheden van de mensen die we ondersteunen écht centraal te zetten. Spreekt deze werkwijze je aan? Kom bij ons werken!

Kijk op werkenvoorphiladelphia.nl voor alle actuele vacatures.

Philadelphia.
Het beste uit elkaar.

Stages en leer-werkplekken
Veel collega’s die je bij Philadelphia treft zijn ooit begonnen op een stage- of een leerwerkplaats. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Van collega’s met liefde voor hun vak leer je immers meer. Lees verder over stages en leer- werkplekken. Ook als vrijwilliger ben je van harte welkom. Wist je dat dit een opstap kan zijn naar een betaalde baan? Lees meer op deze pagina.

Meer over Stichting Philadelphia Zorg