Cliëntondersteuner 2/3
Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg

Functieomschrijving

"Een eigen huis een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt, die mij ondersteunen kon" 

Ben jij de pionier voor onze langer leven thuis teams? En beschik je daarnaast over een zorgdiploma? In deze nieuwe functie lever je maatwerk aan de cliënten. Je kunt meedenken en vormgeven hoe deze nieuwe functie in te vullen. Is die uitdaging jou op het lijf geschreven? Jij ziet kansen in het ondersteunen van onze steeds langer thuiswonende cliënten in de breedste zin van het woord?

Je helpt o.a. met persoonlijke verzorging op de momenten waar het de cliënt en zijn/ haar mantelzorger samen niet lukt. Daarbij kan het zijn dat je medicatie toedient als dit niet met de medicijndispenser lukt. Je verricht verpleegtechnische handelingen daar waar nodig. Je begeleidt cliënten naar een arts bezoek of bijvoorbeeld zwemmen als familie verhinderd is. Je helpt voorkomen of herstellen van mond, huid en of incontinentieletsel. Je draagt bij of werkt met het toepassen van de juiste hulpmiddelen aan zit-, lig ondersteuning en transfers. Je geeft opvolging aan alarmeringen en je helpt met aandragen van oplossingen en mogelijkheden van respijt bij onomkeerbare uitdagingen in het dagelijks leven. Als het bij jou zorgmoment en in het arrangement matched kan het zijn dat je ook met de stofzuiger door het huis gaat, zoals afgesproken in het ondersteuningsplan.

Functie eisen

Werken als cliëntondersteuner

Je werkt in een vast en klein team, op verschillende locaties in de wijk. De focus ligt op het welzijn van de cliënten. Een baan waarbij je veel contact hebt met cliënten en lekker actief bezig bent. De cliënten kijken uit naar jouw komst. Je werkt diensten van twee tot twaalf uur waaronder ook slaap wachtdiensten.

Wat ga je doen?

Vanuit deze verschillende ondersteuningsgebieden ga je in overleg met de cliënt en het langer leven thuis team aan de slag bv:

 • Sociaal en persoonlijk functioneren
 • Dagbeleving (daginvulling, dagstructuur, zinvol bezig zijn)
 • Zelfzorg en gezondheid en verpleegtechnische handelingen
 • Draagkracht mantelzorger

Hoe ziet een werkdag eruit:

Om kwart voor negen heb je afgesproken met mevrouw Jansen, jij wekt haar zoals jullie hebben afgesproken. Voorzichtig open je de gordijnen en je wekt mevrouw vriendelijk. Jij gaat naar de keuken om alvast een boterham te smeren en een kop thee te zetten, zodat mevrouw Jansen zich kan aankleden, zij heeft namelijk gisteravond heerlijk gedoucht. 

Terwijl mevrouw aan tafel komt zitten help je haar met het bepalen van de nuchtere bloedsuikerwaarde voor ze aan haar ontbijt begint. Jullie kletsen wat en ondertussen maak je de koelkast schoon. Je helpt mevrouw Jansen met  het toedienen van de insuline. Ook help je haar herinneren aan gemaakte afspraken (denk aan dokter of kaartclub).

Mevrouw Jansen gaat 3 dagen in de week naar een dagbesteding en jij helpt haar herinneren dat het vandaag zo'n dag is, wanneer jij haar hebt uitgezwaaid doe je er nog een was in en gaat naar een volgende cliënt.

Inschaling

 Wij bieden nog verder:

 • Werken in een leuk team waar jouw stem en manier van werken telt
 • Een uitdagende en afwisselende baan
 • Een enthousiast team met betrokken collega’s
 • Groot opleidingsaanbod en ruimte tot ontplooiing
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, uitruil reiskosten, fitness vergoeding, jaarlijks teamuitje, vergoeding vakbondscontributie
 • Je krijgt in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar
 • Werktijden zijn van 8:00-20:00 7 dagen in de week
Type Vacature
Organisatie Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg
Locatie Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg te Zwolle
Postcode 8032HX
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Vera Dijns - 0650168027 of via [email protected]
Functie(s) Huishoudelijk medewerker
Publicatiedatum 26-10-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 26-10-2022
Nummer 114469
Doorsturen Bekijk PDF