Clustermanager regio Overijssel
Omega Groep

Functieomschrijving

Wij leveren een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen, vanuit een contextuele benadering en elkaar ontmoeten staat daarbij centraal. Omega bestaat nu 10 jaar en we hebben grote stappen gemaakt. De pioniersfase is geweest en nu ligt de focus op stabiliseren en strategisch beleid uitzetten. Daarin zijn verandering, vitaliteit en verbinding belangrijke begrippen. We zijn op zoek naar een gedreven clustermanager, die stevig in de schoenen staat en verantwoording kan dragen voor meerdere locaties. Heb jij tact, kan je medewerkers motiveren en inspireren EN ben je vitaal? Lees dan verder!

JOUW TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN
Als clustermanager geef je leiding aan één of meer woonlocaties en werk je nauw samen met de gedragsdeskundige. Je rapporteert jouw bevindingen en ervaringen weer terug aan de regiomanager en zorgt er samen voor dat de teams vitaal zijn.

Het uitdragen van de visie is een belangrijk aspect en je kan deze vertalen naar de cliënten, financieel- en personeelsbeleid voor jouw teams. De continuïteit en kwaliteit van de werkzaamheden worden door jou bewaakt, je bent verantwoordelijk voor de personele bezetting en voert bijvoorbeeld functionerings-, verzuim-, werving- en selectiegesprekken. Het bewaken van de contiuniteit en kwaliteit van de zorgverlening wordt gedaan aan de hand van doelstellingen die vastgesteld zijn in het jaarplan. Per locatie zorg je ervoor dat alle zorggegevens en cliëntplannen actueel zijn. Je monitort de kwaliteit en professionaliteit van de dagelijkse zorgverlening en beheert de locatiebudgetten. Je ondersteunt de regiomanager op tactisch beleid en signaleert zaken die van invloed kunnen zijn op het strategisch beleid van de organisatie. De organisatie is in ontwikkeling en dat vraagt van jou kennis en kunde om veranderingsprocessen aan te sturen en mogelijkheden te zoeken voor uitbreiding en vernieuwing van de dienstverlening.

Functie eisen

JIJ:

  • Hebt kennis van de contextuele benadering en kan deze in praktijk brengen;
  • Bezit een afgeronde HBO-managementopleiding;
  • Bent meerdere jaren werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg;
  • Hebt ruime werkervaring in een leidinggevende functie;
  • Bent bereid om deel te nemen aan een assessment om voor deze functie in aanmerking te komen.

Inschaling

WIJ BIEDEN:

  • Een dienstverband van 36 uur per week;
  • Contract onbepaalde tijd;
  • Salaris conform gehandicapten CAO, functiegroep 55-60.

Bijzonderheden

DE ORGANISATIE
“Het leveren van een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen zoals wij dat doen, voor iedereen die dat wil” dat is de missie van Omega Groep. De wijze waarop hier inhoud aan wordt gegeven maakt Omega Groep bijzonder. De visie, die ondersteund wordt door het gedachtegoed van de Hongaars-Amerikaanse pedagoog I. van Böszörményi-Nagy (1920-2007), is onderscheidend. De denkbeelden van Nagy leiden tot contextuele therapie die systeemtherapie en gezinstherapie diepgaand beïnvloeden. De zorgvisie van Omega Groep is opgebouwd en uitgewerkt vanuit enkele contextuele basisvragen. Zoals: wat is fundamenteel de relatie tussen mij en mijn verstandelijk beperkte cliënt? Wat voor relaties behoeft deze cliënt met de omgeving? Antwoorden op deze en vergelijkbare vragen leiden tot een praktijktheorie over de ONTMOETING.  Bij Omega Groep staat, zoals we dat noemen, de ONTMOETING tussen mensen centraal: cliënten onderling, cliënten met medewerkers, en medewerkers onderling.  

VRAGEN?
Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Maak dan via Rolien van der Laan een bel afspraak met Henri Hofsteenge, directeur Zorg en Organisatie. Rolien is de directiesecretaresse en te bereiken op 038-4552741.

ONTMOETEN
Herken jij jezelf en zou je graag onderdeel willen zijn van Omega Groep? Stuur dan z.s.m. je motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van vacature clustermanager. Deze vacature is ook in de organisatie uitgezet, bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne kandidaten’.

Type Vacature
Organisatie Omega Groep
Locatie Omega Groep
Postcode 8025 BC
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Rolien van der Laan
Functie(s) Zorgmanager
Publicatiedatum 28-11-2019
Ingangsdatum 1 februari 2020
Reageer voor 31-12-2019
Nummer 49867
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep