Coach Ondersteunende Diensten
Manna

Functieomschrijving

“Ieder mens is door God de Vader uniek geschapen, gewild en zeer geliefd”

Zo kijken we naar onszelf en naar de ander. De zorg voor onze cliënten leveren we bij Manna met elkaar. Onze zorgcollega’s verdienen hierbij stevige ondersteuning, omdat zij weten wat het beste is voor de cliënt. Deze ondersteuning willen we verder professionaliseren. Dat is een mooie uitdaging en daarom zijn we op zoek naar jou als coach voor de collega’s van de ondersteunende diensten!

Wat doe je als Coach Ondersteuning?

Bij Manna vinden we het belangrijk om de zorgcollega’s maximaal te ondersteunen zodat zij het beste kunnen doen voor de cliënten. Jij bent als coach Ondersteuning verantwoordelijk voor het vernieuwen en onderhouden van deze dienstverlening door de collega’s van de ondersteunende diensten. Dit realiseer je door coaching en begeleiding te geven aan de ondersteunende diensten zoals de afdelingen Facilitair & ICT, Klantcontactcentrum, Financieel & Zorgadministratie en Personeel, Leren & Salaris. Deze afdelingen werken vanuit zelfsturende principes (samensturing). Als generalist sta je klaar voor de collega’s en ben je voor hun een sparringpartner. Zij hebben de kennis en expertise in huis. Jij stimuleert en draagt zorg voor een krachtige samenwerking tussen zorgteams en collega’s binnen Manna ondersteuning. Strategische keuzes vertaal jij op een eenvoudige wijze naar operationele ondersteuning voor het primaire proces. Onze visie en kernwaarden vormen daarbij de basis.

In deze functie begeleid je de teams binnen Manna ondersteuning in procesoptimalisatie en kwaliteitsverbetering van de ondersteunende diensten. Je kent verschillende coachstijlen en weet wanneer je moet ‘in- en uitstappen’ bij een afdeling of team. Successen vier je en risico’s elimineer je in de teams. Je adviseert maar voert ook graag uit door bijvoorbeeld een verbeterprogramma op te zetten voor een afdeling of door het uitvoeren van een mutatie rondom personele aangelegenheden. Je weet wat er speelt in de organisatie en weet waar behoefte aan is. Daarbij schakel je makkelijk tussen verschillende teams en opdrachten.

Je werkt in het team Ontwikkeling & Advies samen met organisatieadviseurs, kwaliteitsadviseurs, procescoördinatoren en programmamanagers. Als betrokken collega van dit team zie je overal de mogelijkheden voor verbetering in het voordeel van de cliënt, medewerker en de organisatie. Het team heeft verschillende werkgebieden en aandachtspunten zoals kwaliteit, proces, communicatie, strategie, cultuur, organisatieontwikkeling en voortdurend verbeteren (we gebruiken hiervoor de leanfilosofie en –methodes). We werken samensturend waarbij iedereen zijn eigen expertise heeft en verantwoordelijkheid neemt. Hierin laat je voorbeeldgedrag zien. Zo bouwen we samen verder aan versteviging van en de ondersteuning aan de zorgteams. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega’s.

Functie eisen

We zoeken iemand die:

 • Ruime ervaring heeft met het coachen van teams en zelfsturende principes (samensturing)
 • Kennis heeft van coaching en organisatieontwikkeling door een afgeronde HBO opleiding
 • Mensenkennis en organisatiebewustzijn stevig ontwikkeld heeft
 • Snel schakelt, snel denkt en onder druk ook veel werk kan verzetten
 • Optimistisch is en gevoel voor humor heeft
 • Creatief is en altijd open staat voor verbetering en ontwikkeling
 • Veranderingsprocessen kan initiëren en begeleiden
 • Klantgericht is en het leuk vindt om teams te helpen hun boodschap goed over te brengen
 • Duidelijk communiceert, een flitsende presentatie verzorgt en affiniteit heeft met digitale zaken (apps en verschillende software)
 • Gedreven is om elke dag een beetje beter te worden
 • Aansluit bij de visie en kernwaarden van Zorggroep Manna
 • Ervan houdt om de sprankel bij de ander te ontdekken

 

Inschaling

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving binnen een energiek team
 • Loon en inschaling conform de cao VVT in FWG 55, afgestemd op jouw kennis en ervaring. Daarnaast hebben wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: pensioen bij pensioenfonds Zorg en Welzijn, diverse mogelijkheden tot scholing, reiskostenvergoeding, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een actieve personeelsvereniging.
 • Een contractvoorstel voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd bij een daverend succes
 • Een platte organisatie met ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën: Daar staan we altijd voor open!
 • Werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent

Bijzonderheden

Solliciteren op de functie
Stuur je motivatiebrief met cv uiterlijk 2 december 2020 naar Manna via po@zorggroep-manna.nl. De eerste gespreksronde staat gepland op woensdagochtend 9 december. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Michael Neijs, Strategisch adviseur via 053-30 30 600 of stuur een mail naar m.neijs@zorggroep-manna.nl.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Wij vragen aan iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Type Vacature
Organisatie Manna
Locatie Zorggroep Manna
Postcode 7511AD
Stad Enschede
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij M. Neijs
Functie(s) Manager zorggebonden hoger kader
Publicatiedatum 20-11-2020
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 02-12-2020
Nummer 56097
Doorsturen Bekijk PDF

Manna

Manna biedt een totaal pakket zorg, ondersteuning en persoonlijke aandacht aan burgers in Twente met een ondersteunings- en/of zorgvraag. We doen dit liefdevol, dichtbij, in uw eigen context en bij u thuis of in kleine locaties. Onze zorg- en dienstverlening wordt verleend door gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers. We doen dit vanuit kleine teams, lokaal in de wijk. De teams zijn slagvaardig en zichtbaar. De verantwoordelijkheid ligt laag. In onze houding willen we cliënten en bewoners van de locaties uitdagen in het nemen en benutten van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Manna verbindt en zet het (in)formeel (christelijk) netwerk rond elke cliënt in.

Meer over Manna