Communicatieadviseur
Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht tot een toekomstbestendige en moderne zorgorganisatie? Ben jij een ervaren en proactieve communicatieadviseur die op strategisch en tactisch niveau adviseert over interne en externe communicatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Iedere dag realiseren 900 collega’s, binnen vijf woonzorglocaties en met zorg aan huis, de best mogelijke ondersteuning, zorg en behandeling voor bewoners en cliënten in de regio Zwolle en Ommen. We zijn er voor mensen met dementie, somatische en psychische aandoeningen en mensen in de palliatieve fase van hun leven. Met gespecialiseerde revalidatiezorg ondersteunen we herstel en begeleiden we een goede terugkeer naar huis. We bieden zorg aan huis en combineren dit met dagbesteding en een deskundig behandelaanbod in de eerste lijn. 

Onze organisatie is in ontwikkeling en maakt de beweging ‘van Zorg naar Leven’: in alles wat we doen stellen we het welbevinden van bewoners en cliënten voorop. Daar kan communicatie een mooie en belangrijke bijdrage aan leveren. Bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht staat ‘Waar je er als mens toe doet’ centraal. Voor bewoners, maar ook voor vrijwilligers en medewerkers.

Dit ga je doen

Samen met je collega-communicatieadviseur adviseer en ondersteun je bestuur, management en de organisatie op het gebied van communicatie. Je begrijpt waar Zonnehuisgroep IJssel-Vecht voor staat en bent in staat om de organisatiestrategie door te vertalen naar effectieve en eigentijdse communicatie gericht op alle stakeholders (intern en extern). De komende jaren liggen de prioriteiten voor communicatie op de volgende gebieden:

 • Het doorontwikkelen van de interne communicatie, inclusief de invoering en implementatie van een nieuw sociaal intranet
 • Eenheid brengen in de communicatie-uitingen, zowel intern als extern, passend bij de visie van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht
 • Vormgeven van de communicatiestrategie in lijn met de visie van de organisatie en de dit jaar ingezette organisatieontwikkeling
 • Samen met HR neerzetten van de arbeidsmarktcommunicatie, waarbij online communicatie een belangrijk onderdeel is

Je treedt op als woordvoerder en onderhoudt contacten met de pers. Daarnaast zorg je samen voor de dagelijkse gang van zaken. Dit vraagt van jou, naast strategisch en tactische kwaliteiten, ook een hands on instelling.

Je komt te werken binnen een dynamische omgeving, bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Ook binnen de functie is ruimte voor ontwikkeling en verandering. Deze vacature vormt een uitbreiding van de huidige capaciteit op communicatie, zodat communicatie optimaal kan bijdragen aan de ontwikkeling van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht richting een toekomstbestendige en moderne zorgorganisatie. Je draagt hier actief aan bij, werkt zelfstandig en altijd in verbinding en samenwerking met je directe collega’s, bestuur, management, zorgteams en professionals.

Functie eisen

Dit vragen wij

 • Je bent een HBO+ opgeleide communicatieadviseur met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt een duidelijke visie op je vak, bent pragmatisch, creatief en initiatiefrijk.
 • Je bent sterk in het adviseren en faciliteren van verschillende opdrachtgevers op strategisch en tactisch niveau. Daarbij kun je snel schakelen tussen deze verschillende niveaus en opdrachtgevers.
 • Je bent een verbinder en in staat snel een groot netwerk op te bouwen in de organisatie.
 • De ideale kandidaat heeft daarnaast brede kennis en aantoonbare ervaring van tactische en strategische inzet van digitale communicatie.
 • Je kunt enthousiasmeren, bent positief ingesteld, omgevingsgericht en beschikt over organisatiesensitiviteit.
 • Je hebt ervaring met verandercommunicatie en bent thuis in projectmatig werken.

Inschaling

Wat wij bieden

Wij bieden je een uitdagende functie voor 28-32 uur per week met een salaris conform CAO-VVT. De functie is ingeschaald in FWG 55. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. We bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, collectieve verzekeringen en een vitaliteitsbudget.

Bijzonderheden

Meer informatie en solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen we graag uiterlijk op 12 december je sollicitatie. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Martine van Minnen, bestuurssecretaris op telefoonnummer 0628784743. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze recruiter Gerline Zwama, via telefoonnummer 06 83 13 11 09.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 19 december vanaf 18:00 uur

Type Vacature
Organisatie Zonnehuisgroep IJssel-Vecht
Locatie Centraal Bureau, in Zwolle
Postcode 8031DZ
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Communicatie-/Voorlichtingadviseur
Publicatiedatum 02-12-2019
Reageer voor 12-12-2019
Nummer 49908
Doorsturen Bekijk PDF

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht biedt zorg, welzijn en behandeling aan kwetsbare medemensen met indicatie V&V zorg. Vanuit onze Christelijke grondslag is het de intentie en ambitie om vanuit de identiteit van de cliënt kwaliteit van zorg te bieden. Cliënten komen tot hun recht en worden erkend in hun uniciteit. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is een groep van zorglocaties, actief met vier locaties in Zwolle (de Esdoorn, de Molenhof, de Riethorst en het Zonnehuis) en een locatie in Ommen (de Hoekstee). Aanvullend heeft de organisatie zich gespecialiseerd in het bieden van thuiszorg in de woonzorgzones rondom de locaties. Vanuit het behandelcentrum wordt professionele zorg geleverd op alle locaties. De locaties hebben gemeen dat dezelfde hartelijkheid wordt gedeeld. Waar soortgelijke doelen worden nagestreefd. Waar elk mens er toe doet.

Meer over Zonnehuisgroep IJssel-Vecht