Communicatieadviseur
Zorggroep Solis

Functieomschrijving

Ben jij die niet standaard communicatieadviseur die tijdelijk ‘de communicatietoko’ draaiende houdt van oktober 2022 tot en met februari 2023? Je vervangt gedurende 5 maanden een communicatieadviseur die als hoofddoel heeft: verandering brengen in communicatiestijlen binnen de zorg én impact maken. Met jouw frisse blik, doortastendheid en creatieve invalshoek ben jij precies die rots in de branding die we zoeken. Jij zorgt dat lopende projectplannen doorgaan, geeft collega’s door de hele organisatie allround communicatieadvies met een kop en een staart, je houdt in alle hectiek je hoofd koel en blijft planmatig denken.

DE FUNCTIE

Dit ga je doen

Als Communicatieadviseur ben jij een belangrijke speler als het gaat om de strategische vertaling naar tactische en operationele plannen. Je kent het (merk)verhaal van Zorggroep Solis straks door en door en weet dat exact te vertalen binnen alle verschillende disciplines en projecten. Er is volop ruimte voor jouw creatieve ideeën. Het kan ons vaak niet gek genoeg. Jij hebt het talent om van veel informatie en onduidelijke vraagstellingen de juiste informatie boven tafel te krijgen, het in perspectief te plaatsen en het overzicht te creëren. Zo ben je in staat communicatievraagstukken te vertalen naar je communicatiecollega’s, zodat ook zij volledig hun talenten kunnen benutten.

Zo ondersteunen wij samen als communicatieafdeling het primaire proces binnen verschillende disciplines met inspirerende communicatie. Je hebt een breed scala aan opdrachtgevers: van zorgteams tot MT en bestuurder, van projectleiders van werkgroepen tot medisch experts. Hierdoor is geen dag hetzelfde, dat is vast gegarandeerd.

Je werkt mee aan de ontwikkeling en uitvoering van diverse lopende werkzaamheden en projecten. Zo houd je je bezig met de implementatie van de hernieuwde missie, visie en kernwaarden, heb je een belangrijke rol in werkgroepen over de Employer Branding & Employee Journey, zet je je in bij de implementatie van onze hernieuwde huisstijl en zorg jij voor overzicht binnen de communicatieafdeling. Je bewaakt het merk Solis (dat nog in opbouw is). Je weet exact te juiste toon te vinden en zorgt ervoor dat alle uitingen goed passen bij het merk.

Dit doe jij ook

Je houdt met een scherp oog in de gaten hoe je collega’s erbij zitten en stuurt zo nodig planningen bij. Want een ding is zeker: vervelen doen we ons zeker niet! Deze jonge afdeling is in opbouw en werkinhoudelijk komen we van ver. Dus het motto: ‘Stap voor stap’. De balans de juiste kant uit laten slaan tussen ‘lekker druk en tijd voor creativiteit’ en ‘veels te druk, we voeren alleen maar uit’ is één van je belangrijkste prioriteiten. We willen doorstappen, ook gedurende deze vijf maanden. Daar hebben we jou écht voor nodig.

In jouw rol als communicatieadviseur onderhoud je ook de externe contacten. Je bent woordvoerder voor de organisatie en hebt de reputatie en het merk van Solis te beschermen. Daarnaast denk je na over deelname aan eventuele externe uitingen en evenementen en bewaak je met een scherp oog het communicatiebudget.

Functie eisen

JOUW TALENTEN

Helemaal op je plek

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.” Als jij doet waar je goed in bent, dat helemaal kan inzetten en echt jezelf kunt zijn, doe je werk waar je gelukkig van wordt.

 • Hé creatieveling, kun jij met andere ogen kijken?
  De zorg staat voor complexe vraagstukken en intensieve veranderingen in de toekomst. Het is noodzakelijk om buiten de kaders te durven denken én handelen.
 • Als je plezier en fun net zo belangrijk vindt als het werk zelf
  Onze kracht als team ligt de onbeschrijfelijk plezier en fun factor die we ervaren als we werken. Zonder fun schudden we die creatieve concepten niet uit ons mouw. Je gebruikt humor en neemt jezelf vooral niet te serieus.
 • Als je de lat hoog durft te leggen
  Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Onze organisatie is toe aan die volgende ontwikkelingsstap en daar speel jij tijdens deze vijf maanden een belangrijke rol. We willen niet verslappen, niet nu!
 • Als vrijheid een belangrijke kernwaarde voor je is
  We werken als team flexibel hybride en op verschillende locaties. Overdag, maar ook ’s avonds of in het weekend als dat echt nodig is. Wil jij zelf kunnen bepalen waar en wanneer je werkt, houd je van die vrijheid én heb jij dat genadeloze verantwoordelijkheidsgevoel? Dat is precies wat we zoeken
 • Nieuwsgierigheid het altijd wint
  Doorvragen is voor jou geen kunst. Jij wil namelijk echt alles weten over een bepaald onderwerp. Zo zorg je dat je altijd de juiste informatie hebt én begrijpt om de juiste creatieve content te ontwikkelen. Zoals wij gekscherend zeggen: “Het lukt steeds weer om van niets iets te maken!

KENNIS & KUNDE

Dit vragen we van jou

 • Je hebt een opleidingsachtergrond op het gebied van communicatie en marketing.
 • Je bent een ervaren communicatieadviseur die gewend is om tijdelijke klussen op zich te nemen.
  We staan open voor freelance/zzp samenwerkingen.
 • Je kunt conceptuele projectplannen ontwikkelen samen met de overige collega’s van het communicatieteam en weet deze te ‘verkopen’ binnen de organisatie.
 • Je weet met deadlines te werken en mensen maken je de ‘pis niet snel lauw’;
 • Je snapt hoe zorgorganisaties in elkaar zitten en doorziet snel de verhoudingen.
 • Je bent scherp en niet op je mondje gevallen, maar heb respect voor elke cliënt, naaste, collega en externe stakeholder.
 • Je hebt oog voor design en vaart ook goed op details in de ‘perfecte lijn’
 • Je maakt CMS-systemen je snel eigen.
 • Je steekt ook graag zelf de handen uit de mouwen als het gaat om operationele werkzaamheden binnen de afdeling.

Inschaling

ARBEIDSVOORWAARDEN

Dit willen we jou bieden

Wij vertellen je alvast wat wij te bieden hebben, wat we belangrijk vinden en waar we van houden. Misschien heb jij dan zin in dat kennismakingsgesprek!

 • Een eerlijke beloning volgens de CAO-VVT.
  Bij een volledige werkweek (36 uur per week) is het salaris maximaal € 3.942,98 voor de functie communicatieadviseur (FWG 50) conform de CAO VVT.
 • Tijdelijk contract van oktober 2022 tot februari 2023 (20 - 28 uur)
  Je vervangt een collega tijdens haar zwangerschapsverlof. Sowieso ook beschuit met muisjes dus!
 • Eindejaars- en vakantieuitkering conform de CAO VVT
 • Scholingsmogelijkheden, ontwikkelingstrajecten en e-learningsmodules van GoodHabitz
  Met scholing kan jij je blijven ontwikkelen als professional, maar ook aan de slag met persoonlijke ontwikkelingsmodules via GoodHabitz. Zo kun je je carrière een mooie boost geven!
 • Laptop, telefoon en benodigdheden voor jou thuiswerkplek

Bijzonderheden

GELUK

Een baan waar je gelukkig van wordt is

We willen een omgeving creëren waar je gelukkig van wordt. In de eerste plaats is dat natuurlijk de inhoud van je dagelijkse werk.

Maar dat betekent ook dat je soms lekker met ons ‘mee klaagt’. Bij het gebruik van stockfoto’s met puzzelstukjes die in elkaar grijpen, mensen die handen schudden en de übervrolijke dame in een rolstoel in het bos, zucht je zachtjes met ons mee; om vervolgens heel hard in de lach te schieten en weer precies voelt waarom wij er zijn. Of samen te headdesken als er weer veels te lange teksten, zelfgemaakte ‘folders’ of belastingdienst brieven worden aangetroffen waarvan wij toch echt de afzender bleken te zijn.

Met zijn drieën vormen wij straks een dynamische communicatie afdeling waarin je veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid hebt. Aan afwisseling geen gebrek, je krijgt namelijk meerdere werkvelden en wordt onderdeel van een veranderende zorgorganisatie waardoor je lekker wordt uitgedaagd op je talenten en kwaliteiten. De samenwerking met verschillende disciplines is heel divers en vraagt om een doortastende rol van jou. Een functie dat jouw talent goed kan gebruiken! Gelukkig sta je er nooit alleen voor, want je communicatiecollega’s staan altijd voor je klaar.

OVER SOLIS

Waar kom je terecht?

Wij kijken graag met andere ogen naar zorg. Wij kijken én werken met oprechte aandacht. Aandacht gericht op de cliënt, maar ook op jou als medewerker. Solis medewerkers zijn er in alle soorten en maten, maar alleen als je vertrouwt op het vakmanschap van een ander, haal je het maximale uit elkaar.

Alleen dan zijn we Samen Solis: daar; waar je zelf bepaalt hoe je leven eruit ziet. Wie met aandacht kijkt ziet ook waar het beter kan… En beter betekent anders. En alleen met ánders zijn kunnen we daadwerkelijk verschil maken.

SOLLICITEREN

Waar wacht je nog op?
Nu kun je natuurlijk niet wachten om te solliciteren. Klim in de pen, of nou ja je toetsenbord; of vertel in 1 minuut op film waarom jij bij ons wilt werken. Solliciteer voor 14 augustus via onderstaande knop.

Houd er vast rekening mee in je agenda: op woensdagochtend 24 augustus gaan we speeddaten. We kunnen namelijk niet wachten om jou beter te leren kennen. We geven onszelf graag een uitdaging mee, we willen een eerste indruk van elkaar krijgen in maximaal 20 minuten. Whoop whoop!

Op maandag 5 september staat voor een aantal kandidaten een sollicitatiegesprek op het programma. Leuk om elkaar dan echt inhoudelijk te kunnen spreken. Verras ons tijdens die afspraak en vertel ons waarom je graag met ons wilt werken én minstens net zo belangrijk: wat jij van ons verwacht. Daag ons maar lekker uit! Tof als je dan vanaf 3 oktober bij ons komt werken!

Informatie
Wil je eerst meer informatie? Dan gaan we gaan graag met jou in gesprek. Neem gerust contact op met Jitske Bosgoed, Communicatieadviseur via tel.: (06) 8316 7532.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle nieuwe medewerkers die bij Zorggroep Solis in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Deze kosten worden door Solis vergoed.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Solis
Locatie Zorggroep Solis, locatie PW Janssen in Deventer
Postcode 7423EJ
Stad Deventer
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Communicatie-/Voorlichtingadviseur
Publicatiedatum 07-07-2022
Reageer voor 14-08-2022
Nummer 112345

Zorggroep Solis

Zorggroep Solis verleent sinds 1267 zorg aan mensen in Deventer en omgeving. We weten de weg in de zorgwereld. Van begin tot begeleiding in de laatste levensfase. Tot Zorggroep Solis behoren: woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen, De Bloemendal, Groote & Voorster, St Jurriën en Spikvoorde, Hospice de Winde, Ortis paramedische praktijken, Vte en Buro Saartje voor bemiddeling in huishoudelijke hulp. Zorggroep Solis heeft bovendien een chronische pijnkliniek en een centrum voor palliatieve dag- en intervalzorg.

Meer over Zorggroep Solis