ALLROUND COMMUNICATIEADVISEUR
Saxenburgh

Saxenburgh zoekt een ALLROUND COMMUNICATIEADVISEUR die blij wordt van #verhalenmaken #storytelling #projectcommunicatie #hardwerken

Communicatieadviseur Rita:
‘Geen dag is hetzelfde en de zorg barst van indrukwekkende en inspirerende verhalen. Dit vraagt om keuzes maken wanneer je wat communiceert en soms adhoc inspringen op de actualiteit of bij een urgente situatie. Momenteel zijn we hard bezig om onze website bijvoorbeeld te vernieuwen. Je stemt hiervoor af met externe bureaus, collega’s van ICT, begeleidt een klankbordgroep, presenteert de website aan het MT, ontwikkelt content en stemt af met onze zorgprofessionals zoals medische specialisten. Kortom, je bent allround aan het werk en je verveelt je geen moment’.


Hoe ziet het werken als communicatieadviseur eruit?
Saxenburgh is een zorgnetwerkorganisatie met een regioziekenhuis, buitenpoli’s, woonzorgcentra voor ouderen en thuiszorg. Je werkt aan verhalen die dit hele zorgnetwerk laten zien, omdat dat Saxenburgh uniek maakt. 

Geen dag is hetzelfde en omdat we een klein team zijn ben je allround bezig. Dit kan de ene dag het meedenken in een (online) patiëntreis zijn en de andere dag neem je een interview af bij een medisch specialist voor een achtergrond artikel op de website. Tussendoor handel je persvragen af en laat je soms even alles vallen omdat er een spoedje is. In ons communicatieteam bepalen we wie welke projecten en/of aandachtsgebieden heeft. Kortom, er is volop ruimte om je eigen werkpakket samen te stellen. Hierin neem je zelf het voortouw door met de betrokken teams de communicatie uit te denken en op te tuigen. Je bent hands on bezig en tegelijkertijd zoek je de verbinding met onze corporate strategie.

Ben jij een allround communicatieadviseur die:

 • Nieuwsgierig is naar de verhalen achter het dagelijkse werk in de zorg
 • De hand niet omdraait voor een stevige content strategie
 • Vlotte pen heeft voor achtergrond artikelen, interviews en nieuwsberichten
 • graag zelfstandig werkt en weet dat je samen meer bereikt dan alleen
 • Handen uit de mouwen steekt op de momenten dat het erom spant (zoals bij events en crisiscommunicatie)
 • Minimaal 3 jaar werkervaring heeft
 • Ervaring heeft in woordvoering (is een pre)
 • Opleiding heeft afgerond op het gebied van communicatie

Over het communicatieteam Saxenburgh
We zijn een klein, jong team (van geest en qua dienstjaren) dat bestaat uit een coördinator/senior adviseur en 3 communicatieadviseurs. Eerst vervang je een collega die met zwangerschapsverlof gaat (halverwege oktober 2022) en aansluitend neem je de plek in van onze collega die met pensioen gaat.

Allemaal hebben we hart voor communicatie en willen we een bijdrage doen aan zorg die voor iedereen klopt. Dit betekent dat we werken aan heldere patiëntcommunicatie, ouderenzorg ondersteunen met communicatie, Saxenburgh Thuis positioneren en meedenken in het uitdragen van goed werkgeverschap. Maar ook onze circa 2000 medewerkers en honderden vrijwilligers informeren over relevante onderwerpen en de betrokkenheid vergroten.

Saxenburgh biedt een volwaardig zorgpakket van basisvoorzieningen in ziekenhuiszorg, ouderenzorg, thuiszorg en revalidatie. Lees hier meer over Saxenburgh.

Wat kunnen wij jou bieden?
Naast een afwisselende en uitdagende werkplek bij de leukste zorgorganisatie van Oost-Nederland:

 • Gemiddeld 32 tot 36 uur per week. 28 uur per week is in overleg mogelijk
 • Salaris is minimaal € 3.115,00 en maximaal € 4.391,00 bruto o.b.v. 36 uur per week (cao Ziekenhuizen, FWG 55 afhankelijk van kennis en ervaring)
  • Er komt nog vakantiegeld en eindejaarsuitkering bij
 • Er wordt een arbeidsovereenkomst aangegaan voor de duur van 1 jaar met perspectief op verlenging voor onbepaalde tijd
 • Je neemt automatisch deel aan het pensioenfonds PFZW
 • Saxenburgh biedt daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van fiscale uitruil voor bijvoorbeeld reiskosten, een fietsplan, een computer en nog een aantal opties.
 • Je kunt gebruik maken van diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen zoals de Vitaal Vechtdal polis.

Word jij blij van de vacature?
Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren! Je kunt solliciteren tot uiterlijk maandag 22 augustus a.s. Twijfel je en wil je eerst nog wat vragen stellen? Dat kan! Neem dan contact op met Marjolein Barneveld, coördinator, via [email protected] of bel naar (0523) 27 62 05. Je mag ook gerust een WhatsApp bericht sturen naar (06) 36 45 57 66.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 25 of 26 augustus. Uiteraard is in verband met een vakantie een ander moment mogelijk. We horen dat graag!

Tot snel!

Voor deze functie werft de afdeling P&O van Saxenburgh zelf. We hebben hierbij geen hulp nodig van werving- en selectiebureaus of andere partijen.

Let op:
Zodra je hebt gesolliciteerd, ontvang je een standaard ontvangstbevestiging via de mail. Het kan zijn dat jouw mailprogramma dit ziet als spam. Wij adviseren je ons mailadres [email protected] op te nemen in je contacten.

Type Vacature
Intern nummer Z.22.124
Organisatie Saxenburgh
Locatie Saxenburgh
Postcode 7772SE
Stad Hardenberg
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Marjolein Barneveld via [email protected] of (0523) 27 62 05
Functie(s) Communicatie-/Voorlichtingadviseur
Publicatiedatum 01-08-2022
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 22-08-2022
Nummer 112979
Doorsturen Bekijk PDF

Saxenburgh

Saxenburgh biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. We zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen. Onder het motto ‘Zorg dichterbij beter’ brengt Saxenburgh deze zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners in de buurt. Hiervoor werken wij samen met andere zorgaanbieders, gemeenten en inwoners samen in Vitaal Vechtdal. Bijna 2.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor de best mogelijke zorg vanuit behoeften van patiënten en cliënten.

Meer over Saxenburgh