Consulent Wijkteams Almere en Lelystad
MEE IJsseloevers

Functieomschrijving

MEE maakt meedoen mogelijk.
MEE Samen en de verbonden werkmaatschappijen bieden individuele ondersteuning, trainingen en integrale projecten aan cliënten met een beperking èn hun omgeving, als ook aan vrijwilligers en professionals. Wij doen dit voor onze opdrachtgevers zoals gemeenten, werkgevers, politie en justitie, woningbouwcorporaties, zorg en welzijn, onderwijs en de vervoersector. Benieuwd naar MEE? Bekijk onze corporate film.

MEE IJsseloevers is voor wijkteams in de gemeenten Almere en Lelystad

op zoek naar ervaren, zelfstandige en enthousiaste

CONSULENTEN

24 tot 36 uur per week voor de duur van een half jaar

Wat ga je doen?

Als consulent houd je je bezig met het faciliteren van kwetsbare mensen met een beperking in de samenleving die een beroep doen op cliëntondersteuning. Met als doel het vergroten van de zelfredzaamheid en participatie en het verbeteren van de mogelijkheden in de maatschappij. Hierbij betrek je zoveel mogelijk hun eigen netwerk en stem je af met betrokken professionals. Het betreft diverse taken, zoals het bieden van toegang tot verschillende vormen van ondersteuning en het voorkomen of uitstellen van een beroep op langdurige zwaardere zorg, door het bieden van passende kortdurende en alternatieve (informele) ondersteuning.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Dit breng jij mee

 • Een relevante afgeronde opleiding op hbo-niveau (bijv. MWD, Social Work of SPH)
 • Relevante ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van het sociaal domein/wet- en regelgeving.
 • Je bent in staat om consequenties van ontwikkelingen in ons werkgebied te overzien en te vertalen naar de praktijk.
 • Kennis van onze doelgroepen.
 • Je hebt affiniteit met de missie en visie van MEE en draagt deze uit.

 Competenties die wij belangrijk vinden

 • Flexibiliteit, je wisselt makkelijk van gedragsstijl en treedt doelgericht en effectief op onder verschillende en veranderende omstandigheden.
 • Zelfsturend, je werkt zelfstandig, weet doelen te stellen en daar vorm en inhoud aan te geven en tijdig ondersteuning voor jezelf in te schakelen.
 • Verbindend, Outreachend kunnen netwerken
 • Leerbereidheid, je toont actief inzet op het ontwikkelen en uitbreiden van kennis en vaardigheden en deelt opgedane kennis actief.
 • Stressbestendig, je bent in staat om bij stressvolle omstandigheden effectief te blijven functioneren.
 • Positioneren, je moet je rol kunnen pakken binnen het sociaal domein en onderneemt uit jezelf doelgericht actie.
 • Creatief, je bent in staat om alternatieven te bedenken.
 • Assertief, je komt op voor je eigen mening en weet die helder te verwoorden.

Goed om te weten voor je reageert op deze functie

Registratie bij het registerplein dan wel SKJ (voor jeugd) is verplicht. Lidmaatschap van het BCMB (Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking) is een pré. Een VOG is een voorwaarde voor indiensttreding bij MEE.

Inschaling

Dit hebben we te bieden

Een uitdagende en veelzijdige functie, een unieke doelgroep en je werkt in een omgeving met betrokken collega’s. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een half jaar met mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid. De functie is ingeschaald in FWG 50 conform de cao Gehandicaptenzorg. Aanvullende arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld opleidingsmogelijkheden en een fietsplan.

De vacature wordt zowel in- als extern geplaatst, waarbij interne kandidaten bij gebleken geschiktheid de voorkeur genieten.

Meer informatie kun je opvragen bij Geert Van Seters, regiomanager. Hij is te bereiken op 06-42546485. Of per mail g.vanseters@meeijsseloevers.nl of Arienne Flipse via 06 – 30998025 of per mail a.flipse@meeijsseloevers.nl

Reageren

Middels een korte motivatie en CV kun je reageren onder vermelding van Vacaturenummer 2021-WIJ-004, tot 19 april 2021 naar peno@meesamen.nl. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdag 21 april en donderdag 22 april, digitaal via Teams i.v.m. de coronamaatregelen.

MEE Samen verwerkt jouw persoonsgegevens in het kader van deze sollicitatieprocedure. Wij behandelen de door jou verstrekte informatie vertrouwelijk en zorgvuldig. Jouw gegevens worden uiterlijk binnen vier weken na afronding van de sollicitatieprocedure vernietigd om privacy redenen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2021-WIJ-004
Organisatie MEE IJsseloevers
Locatie MEE IJsseloevers
Postcode 8025BG
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Geert van Seters
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 06-04-2021
Reageer voor 19-04-2021
Ingangsdatum 06-04-2021
Nummer 63989
Doorsturen Bekijk PDF

MEE IJsseloevers

MEE IJsseloevers is een eerstelijns organisatie die ondersteuning biedt aan alle mensen met een beperking en/of chronische ziekte en hun omgeving. MEE IJsseloevers heeft als doel de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van de cliënten te bevorderen. Zij doet dit door cliëntondersteunende activiteiten te bieden, zoals informatie en advies, maar ook praktische ondersteuning bij opvoedingsvragen en vragen bij relaties, wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrijetijdsbesteding. Bij MEE IJsseloevers werken ongeveer 180 medewerkers, verspreid over een zestal locaties in Zwolle, Kampen, Ommen, Deventer, Lelystad en Almere. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle.

Meer over MEE IJsseloevers

Meer vacatures van deze werkgever

Bekijk alle vacatures