Coördinator Ontmoetingsplekken Apeldoorn
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Ontmoeting, je gezien en gehoord voelen, dat is waar we voor gaan! Samen met jou willen we een warm welkom blijven geven aan jong en oud, arm en rijk, Nederlander of medelander, werk of geen werk. De Ontmoetingsplekken in Apeldoorn zijn plekken waar ieder terecht kan voor een kop koffie en een luisterend oor, met een hulpvraag of voor een activiteit.

Wat ga je doen

Als coördinator heb je een belangrijke verbindende functie waarbij je veel samenwerkt met vrijwilligers en contact hebt met de bezoekers. Het is een brede functie waar een diversiteit aan werkzaamheden jouw dag zal vullen. Belangrijke verantwoordelijkheden liggen in het opstellen en bijhouden van een jaarwerkplan, het schrijven van subsidieverantwoording, het pro actief deelnemen aan overleggen zoals werkgroep overleg en wijkoverleg. Je neemt initiatieven in het werven en aansturen van vrijwilligers. De website en overige social media weet je op een creatieve manier actueel te houden. Een ander onderdeel van je taak zal zijn het beheer  van de accommodatie en kasbeheer. Naast de dagelijkse communicatie binnen Ontmoetingsplek ‘Het Atrium” biedt je één dagdeel per week ondersteuning aan de bezoekers. Zij kunnen met (hulp)vragen bij je aankloppen. Je beantwoord vragen die bijvoorbeeld te maken hebben met het aanvragen van zorgtoeslag, voedselpakket etc. Kortom geen dag zal voor jou hetzelfde zijn.

De uren zijn gemiddeld 17,5 per week verdeeld over 4 dagen per week met in ieder geval de dinsdagmiddag.

Functie eisen

Wij zoeken een Coördinator die:

 • In het bezit is van een relevante opleiding op HBO niveau (Social Work, MWD, SPH)
 • Ervaring en inzicht heeft in het werken met en begeleiden van vrijwilligers
 • Doortastend en creatief is en steeds op zoek gaat naar oplossingen
 • Ervan overtuigd is dat ieder mens er toe doet en net dat stapje extra zet dat nodig is om de buurtbewoners te bereiken en te activeren
 • Met enthousiasme en toegankelijkheid in staat is om verbindingen te leggen binnen de ontmoetingsplek en de wijk
 • Helder en duidelijk communiceert, zowel in je mondelinge als schriftelijke communicatie
 • Een christelijke geloofsovertuiging heeft en de doelstelling van Leger des Heils Welzijn- en Gezondheidszorg kan onderschrijven. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Inschaling

 • Een veelzijdige baan binnen een organisatie die ertoe doet en zich inzet voor een ander
 • Een goed salaris conform CAO Social Work, schaal 8 (afhankelijk van opleiding en ervaring min. € 2.712,= en max. € 3.864,= bruto per maand obv 36 uur per week)
 • Een contract voor een jaar met de intentie deze te verlengen
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opname in het pensioenfonds (PFZW), een loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid) en keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%)
 • 170 Verlofuren per jaar bij fulltime dienstverband (à 36 uur per week)
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen
 • Een passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie

Bijzonderheden

Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.

Ontmoetingsplek “Het Atrium” is het best te omschrijven als huiskamer van de wijk. Op diverse dagen in de week kunnen de buurtbewoners binnenlopen voor koffie en thee, een praatje, een speciale activiteit, hulp bij formulieren invullen, samen eten en ondersteuning. Elkaar ontmoeten, gezelligheid en contact met anderen staat daarbij centraal. De laagdrempelige ontmoetings- en ontspanningsplekken zijn er voor iedereen, ook voor de kwetsbare buurtbewoners. Dit draagt bij aan de samenredzaamheid van de buurtbewoners. Een ontmoetingsplek kan hierdoor functioneren als een extra sociaal netwerk voor die inwoners die op geen of weinig netwerken een beroep kunnen doen.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

Interesse en contact

Wil jij de stap zetten om als coördinator aan de slag te gaan? Reageer dan via de button “Solliciteer direct” op https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/coordinator-ontmoetingsplekken-apeldoorn-v153981

De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Meer weten? Neem dan contact op met teamleider Hans Grasman (06-10927906). Hij kan je alles vertellen over deze mooie functie.

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

 

Acquisitie nav deze advertentie stellen wij niet op prijs.

 

Type Vacature
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Ontmoetingsplek Apeldoorn
Postcode 7339 GK
Stad Ugchelen
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren tot 18
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Hans Grasman (teamleider 06-10927906)
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
Buurtmaatschappelijk werker
Buurtwerker
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 19-11-2021
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 10-12-2021
Nummer 72993

Leger des Heils regio Oost

De Ontmoetingsplek is het best te omschrijven als huiskamer van de wijk. Op diverse dagen in de week kunnen de buurtbewoners binnenlopen voor koffie en thee, een praatje, een speciale activiteit, hulp bij formulieren invullen, samen eten en ondersteuning. Elkaar ontmoeten, gezelligheid en contact met anderen staat daarbij centraal. De laagdrempelige ontmoetings- en ontspanningsplekken zijn er voor iedereen, ook voor de kwetsbare buurtbewoners . Dit draagt bij aan de samenredzaamheid van de buurtbewoners. Een ontmoetingsplek kan hierdoor functioneren als een extra sociaal netwerk voor die inwoners die op geen of weinig netwerken een beroep kunnen doen.

Meer over Leger des Heils regio Oost