COÖRDINATOR REGIONAAL CONSULTATIETEAM D-ZEP
Liberein

CarintReggeland, Liberein en TriviumMeulenbeltZorg hebben de handen in een geslagen en gezamenlijk een regionaal consultatieteam opgezet. Dit consultatieteam gaat binnen Twente intramuraal en extramuraal ondersteunen bij mensen met dementie die zeer ernstig probleemgedrag vertonen (D-ZEP). We zijn op zoek naar een coördinator om dit nieuw te vormen  consultatieteam aan te sturen.  

Wat ga je doen?
Het consultatieteam bestaat uit ongeveer 15 consulenten uit 3 organisaties die gaan ondersteunen in de aanvragen op het gebied van dementie met zeer ernstig probleemgedrag. Op ondernemende wijze en vanuit een onafhankelijke positie coördineer jij de inzet van de consulenten van het regionale consultatieteam en zorg je ervoor dat alle betrokken partijen zijn aangehaakt zodat er een actieve samenwerking ontstaat. Je volgt op afstand de lopende trajecten, inclusief de nazorg en verzorgt rapportages, voorstellen en adviezen m.b.t. beleid en werkprocessen. Je faciliteert en coacht de teamleden, bent een verbinder pur sang en weet met jouw warm zakelijke benadering een prettige samenwerking neer te zetten. Hoewel de kaders van het regionale consultatieteam geschetst zijn, zal je in deze fase van ontwikkeling vooral veel aan het pionieren zijn.

Samenstelling van het team
Er is inmiddels een team samengesteld van 15 consulenten die jij gaat aansturen. Dit team omvat Verzorgenden IG, Verpleegkundigen, Casemanagers Dementie, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten en Psychologen. We vragen van jou ook gedegen kennis en ervaring binnen de VVT sector en met dementie met zeer ernstig probleem gedrag. Daarnaast heb je inzicht in de genoemde functies binnen het team, zodat je goed weet welke expertise er ingezet moet worden.

Wat breng jij mee?
We stellen je voor mooie uitdagingen, dus daar moet je van houden. De situaties waar jouw kennis en expertise bij gevraagd worden zijn meestal complex want als het makkelijk was, had de aanvrager jullie immers niet nodig. Er is vaak behoefte aan een frisse blik om te zien wat anderen wellicht over het hoofd zien.

 • Je bent in het bezit van een Hbo-diploma en hebt meerdere jaren ervaring in de ouderenzorg.
 • Aantoonbare ervaring met plan- en projectmatig werken.
 • Je kunt begripvol en met een open houding reageren op de aanvragen.
 • Je bent in staat kritisch door te vragen om te komen tot de kern van het probleem.
 • Je weet de teamleden, stakeholders en omgeving te enthousiasmeren en zet in op samenwerking en verbinding binnen de regio en sluit aan bij het landelijke netwerk.
 • Je weet goed welke kwaliteiten er in je team zitten en wie je op welke aanvraag en op welk moment in een proces in moet/kunt zetten.
 • Je denkt actief mee in nieuw op te zetten werkprocessen, communicatie uitingen en richtlijnen.

Wat zetten we hier tegenover?
Vanaf 1 september zal het consultatieteam van start gaan. De projectgroep zorgt voor:

 • Een uitdagende functie voor de periode van 2 jaar op basis van 12 - 16 uur per week (mogelijk als combinatiefunctie met je huidige werkzaamheden).
 • Inschaling binnen cao VVT FWG 55.
 • Een meerdaagse training waarin je o.a. leert consulteren, omgaan met weerstand en groepsdynamiek leert herkennen.
 • Ondersteuning vanuit de projectgroep die het regionaal consultatieteam opzet in de eerste periode.
 • Het investeren in het consultatieteam zelf en we zorgen er voor dat het team elkaar goed leert kennen.

Interesse?
Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je contact zoeken met een van de 3 projectleiders:

Weet jij al zeker dat je wilt solliciteren, mail dan uiterlijk 21 juni je cv + brief + korte pitch naar: solliciteren@liberein.nl. Je pitch is een korte introductie van jezelf via een filmpje, infographic of tekst. De gesprekken zullen plaats vinden begin juli. Mocht je vakantie hebben in deze periode, vermeldt dit dan in je sollicitatie. De vacature zal gelijktijdig zowel intern als extern worden uitgezet, bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.  

Type Vacature
Organisatie Liberein
Locatie Regionaal
Postcode 7511 AD
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 12
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 08-06-2021
Ingangsdatum Per 1 september 2021
Reageer voor 22-06-2021
Nummer 68842
Doorsturen Bekijk PDF

Liberein

Over Liberein
Bij Liberein vinden we zorg en welzijn voor onze cliënten heel erg belangrijk. Daarbij kijken we vooral naar wat iemand wél kan, in plaats van naar de beperkingen. Jouw werk is dan ook – direct of indirect - gericht op het helpen van mensen als het gaat om zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij en geestelijk welbevinden.

Liberein biedt zorg en welzijn aan zo’n 1300 mensen, voornamelijk ouderen, in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van onderdelen van ons allround aanbod, waaronder thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1400 medewerkers. Samen met 600 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg.

Liberein is een organisatie waarin vanzelfsprekend zorg voor de cliënt en zorg voor de medewerkers centraal staat. Liefdevolle zorg. Basis voor geluk. Ook een aangename werksfeer vinden wij van groot belang. Onder prettige werkomstandigheden werkt iedereen immers beter!

Meer over Liberein