Coördinator RI&E en Veiligheid: Voor landelijke organisatie in zorg en onderwijs
Koninklijke Kentalis, De Cirkelboog

Functieomschrijving

Nederland / Hybride

32 TOT 36 UUR, PARTTIME OF FULLTIME

Met jouw expertise zet je koers voor een veilige omgeving voor onze medewerkers

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Kentalis is een landelijke onderwijs- en zorgorganisatie met 265 locaties verspreid door heel Nederland. Van leerkracht in praktijkonderwijs tot een logopedist die kinderen behandelt of een receptionist op kantoor: iedere omgeving en functie kent weer andere uitdagingen op gebied van veilig en gezond werken. Door de diversiteit aan vraagstukken die je bij Kentalis tegenkomt, blijf je uitgedaagd en staat jouw ontwikkeling nooit stil.
Extra bijzonder is dat dit een nieuwe functie is, waarbij je de kans krijgt met een nieuw team te bouwen aan de doorontwikkeling van het RI&E en veiligheidsbeleid.

Wat ga jij doen?
Met jouw kennis van de ARBO en de RI&E, ondersteun jij de organisatie om te komen tot een veilige en gezonde werkomgeving voor alle 5000 medewerkers. Jouw voornaamste taken:

 • Je bewaakt de uitvoering van de RI&E- en veiligheidsbeleid. je toetst bijvoorbeeld de naleving van de procedures, adviseert en ondersteunt leidinggevenden bij de uitvoering van de RI&E en veiligheidsactiviteiten en geeft voorlichting aan leidinggevenden en medewerkers;
 • Je coördineert de uitvoering van de RI&E’s, analyseert en interpreteert de uitkomsten en geeft advies over mogelijke verbeteringen;
 • Je levert een bijdrage aan het RI&E- en veiligheidsbeleid bijvoorbeeld bijdragen aan het schrijven van beleidsvoorstellen, het uitwerken van procedures of het ontwikkelen van instrumenten;

Met wie werk je?
Je bent onderdeel van afdeling huisvesting & facilitair  (circa 80 collega’s), die sterk in ontwikkeling is. Je hebt regelmatig contact met de coördinatoren huisvesting en facilitair die in de regio’s werken: zij zijn jouw signaalfunctie over de praktische werkbaarheid van het beleid. Omdat collega’s landelijk verspreid zijn en we veel hybride werken, zie je je collega’s ook via Teams. Gemiddeld 1 keer per maand kom je met het arbo-team bestaande uit het hoofd BHV, de beleidsadviseur en de A&O’er samen in onze locatie Utrecht (loopafstand van busstation Kanaleneiland). En als je wilt, kun je tussendoor met collega’s afspreken in Utrecht of op één van onze andere Kentalis locaties in Nederland.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft circa 5.000 medewerkers die werken op scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij zet graag jouw kennis van Arbo wetgeving en de RI&E in om in gezamenlijkheid vorm te geven aan een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. Jij legt makkelijk verbinding en weet als kameleon jouw communicatie af te stemmen op ieder persoon op ieder niveau. Daarin acteer je organisatiesensitief met gevoel voor verhoudingen. Je hebt een robuuste persoonlijkheid. Onze organisatie verwacht dat je je eigen weg kunt vinden en tegen een stootje kunt. Ook breng je mee:

 • Je hebt een hbo opleiding, aangevuld met kennis op gebied van Arbo wet- en regelgeving;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een complexe organisatie.

Inschaling

Wij bieden jou?
Jij krijgt van ons het vertrouwen en de ruimte om te pionieren en vorm te geven aan deze nieuwe functie. Daarnaast bieden we jou:

 • Een bruto maandsalaris van € 2.938 ,- tot € 4.304,- (FWG 55) bij een volledige werkweek van 36 uur (Dit salaris betreft de voorlopige weging. Omdat dit om een nieuwe functie gaat, ligt deze nog bij de OR-OA voor instemming op de adviesaanvraag). Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • Een flexibele werklocatie: Je werkt een aantal dagen per maand  in ons nieuwe kantoor in Utrecht. Dit is een landelijke functie waarbij je op de andere dagen de vrijheid hebt te werken bij de interne klant, thuis, of op één van onze locaties;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden;
 • Een parttime of fulltime dienstverband van 32 of 36 uur per week, afhankelijk van jouw voorkeur;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur PBL (naar rato) wat je kunt gebruiken voor o.a. verlof, of uitbetaling;
 • Extra’s zoals een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,33%, pensioenopbouw bij PFZW en reiskostenvergoeding;
 • Fijne collega’s om mee samen te werken en van te leren. Mede hierdoor staat Kentalis in de top 100 werkgevers van Nederland en top 10 binnen de gezondheidszorg;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?

Bijzonderheden

Interesse?
Ben je enthousiast over deze functie bij Kentalis? Solliciteer nu naar de functie van coördinator RI&E en veiligheid en we nemen binnen enkele werkdagen contact met je op. Heb je vragen over deze functie? Lara Hermans recruiter beantwoordt met plezier je vragen. Bel of app 06 39 26 29 76.
Heb je vanwege een beperking ondersteuning nodig bij jouw sollicitatie, stuur een mail naar [email protected]. Binnen enkele werkdagen neemt één van de recruitment collega’s contact met jou op. Solliciteer ook op de gebruikelijke wijze via onderstaande sollicitatiebutton. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Type Vacature
Organisatie Koninklijke Kentalis, De Cirkelboog
Locatie Kentalis
Postcode 7521HK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Lara Hermans
Functie(s) Procescoördinator
Publicatiedatum 11-07-2022
Reageer voor 31-08-2022
Nummer 112426

Koninklijke Kentalis, De Cirkelboog

Als horen of communiceren niet vanzelfsprekend is: Koninklijke Kentalis is een nieuwe landelijke organisatie ontstaan door het samengaan van drie organisaties: Koninklijke Effatha Guyot Groep, Viataal en Sint Marie. Kentalis is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die moeite hebben met horen en communiceren doordat ze: - doof of slechthorend zijn - doofblind zijn - ernstige communicatieproblemen hebben (ernstige spraaktaalproblemen of autisme met spraaktaalstoornissen). Soms in combinatie met een verstandelijke beperking, motorische problemen of psychiatrische problemen. Kentalis biedt begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek verspreid over heel Nederland.

Meer over Koninklijke Kentalis, De Cirkelboog