Coördinerend begeleider ambulant Noord Veluwe
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

Ons team

Wij zijn een klein team van zes collega’s, die slagvaardig en pragmatisch werken. Ons werkterrein strekt zich uit van Vaassen tot en met Wapenveld, dit betekent dat we relatief veel onderweg zijn. We werken allemaal zeer zelfstandig, we plannen onze eigen agenda en hebben dus veel vrijheid. We komen iedere twee weken bij elkaar voor ons gezamenlijke overleg. We zien elkaar dus niet iedere dag maar we weten elkaar te vinden. Binnen ons team vinden wij openheid, transparantie en veiligheid heel belangrijk. Iedere dag is anders, vol met onvoorspelbare situaties wat maakt dat je ook flexibel moet kunnen zijn. 

De functie

Als coördinerend begeleider (begeleider A) regisseer en coördineer je de zorg en begeleiding. Je biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn om de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Hierin staat het geloof in eigen kunnen centraal. Je werkt vanuit je passie en brengt mensen graag in beweging.  

Je bent in staat om jouw collega’s (zorginhoudelijk) te coachen. Je ziet wat er speelt in een team en weet daarover op de juiste manier met je collega’s in gesprek te gaan. Het coachen van het team is een belangrijke taak binnen deze functie. Je bent een verbindende schakel, zowel in het team als in contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.  
Als begeleider A houd je de regie over het zorgproces van de cliënten binnen jouw caseload. Je ondersteunt de begeleiders B bij de uitvoer van het werken aan doelen met de cliënt.  

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd HBO diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Functie eisen

Wij vragen, dat jij

 • collega’s goed kan coachen; 
 • in staat bent jezelf te motiveren en te sturen;  
 • goed kunt plannen en organiseren; 
 • betrouwbaar bent;  
 • een analyserend vermogen hebt en besluitvaardig bent; 
 • een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel hebt. 

Inschaling

Wij bieden

 • 24-28 uur gemiddeld per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie begeleider A is ingedeeld in FWG 45 (min. € 2.181,- / max. € 3.536,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 22 augustus 2022 
 

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Wil je inhoudelijk informatie over de vacature, neem dan contact op met Mathilde Krukkert (coördinerend begeleider) op telefoonnummer 06 - 28236960 

Type Vacature
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) begeleider ambulant
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 22-08-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113111
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn