Coördinerend begeleider forensisch wonen
Tactus Verslavingszorg

In deze functie:

Ben jij onze nieuwe collega die ons enthousiaste team komt versterken bij het IBW  te Apeldoorn. Tactus is op zoek naar jou.

Wij zijn het IBW, een forensische setting Intensief Beschermd Wonen, als onderdeel van Tactus verslavingszorg. Het IBW is er voor mensen die intensieve woonbegeleiding nodig hebben, vanwege hun problemen met verslaving, psychiatrische kwetsbaarheden en delictgedrag. Wonen in het IBW is vaak vooraf gegaan door een behandeling in de (klinische) forensische verslavingszorg, waarbij veel aandacht is voor behandeling van de verslaving en het in kaart brengen van de risico’s op terugval in middelengebruik en delictgedrag.

Wij zijn een enthousiast team en zoeken een gedreven collega met een stevige persoonlijkheid, iemand die power heeft. Je begeleidt de cliënt van moment van binnenkomst tot uitstroom en alle daarbij behorende facetten. Je weet de cliënt te raken, je bent doortastend en hebt oprechte interesse in de ander. Het begeleidingsaanbod is individueel en aangepast aan het individu, met de nadruk op resocialisatie. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en dit maakt het werk afwisselend en boeiend.

Dit breng je mee:

 • Je hebt een HBO diploma van een relevante opleiding, bijvoorbeeld Social Work, HBO-V, HBO-IW of SPH.
 • Je hebt ervaring met het werken in de verslavingszorg en/of psychiatrie
 • Je verstaat je vak en bent professioneel
 • Je maakt  beslissingen, durft standpunten in te nemen en je hieraan te committeren.
 • Je houdt van een uitdaging, ziet kansen en pakt die aan.
 • Je kan snel schakelen en bent flexibel.
 • Je durft  gepaste verantwoordelijkheid bij cliënten neer te leggen en werkt vanuit hun persoonlijke hulpvraag.
 • Je bent creatief en hebt een oplossend vermogen.
 • Je levert een bijdrage aan vernieuwing, teamontwikkeling  en professionalisering van het IBW
 • Je bent bereid om in onregelmatige diensten te werken

Dit bieden wij:

Je krijgt een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de cao GGZ. De functie is ingedeeld in functiegroep 45.  Het maximale, fulltime salaris is € 3.326,- bruto per maand. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

En verder:

 • Een cao-salarisstijging tot en met 1 juni 2021, zoals omschreven in de CAO-GGZ.
 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • De mogelijkheid op een eenvoudige manier te werken aan je eigen ontwikkeling door middel van onze digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Deelname aan de FiscFree-regeling van Tactus: schaf voordelig een nieuwe elektrische fiets, computer, telefoon of tablet aan of sport met korting.
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier: https://www.tactus.nl/werken-bij/waarom-werken-bij-tactus/#arbeidsvoorwaarden

Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met Jitte Bastiaan, manager, telefoonnummer 06 - 203 445 28. Zij vertelt je er graag meer over.

Type Vacature
Intern nummer 453
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Apeldoorn, locatie Henri Dunantlaan
Postcode 7312BE
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Jitte Bastiaan
Functie(s) Sociotherapeut
Publicatiedatum 04-01-2021
Ingangsdatum 04-01-2021
Reageer voor 28-02-2021
Nummer 56864
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever.

Net als andere verslavingszorginstellingen streven ook wij naar rookvrij worden. Diverse verslavingszorginstellingen kijken bij elkaar hoe ze dit het beste kunnen doen. Ook intern wordt per voorziening en in goed overleg met de locaties op een rij gezet hoe we kunnen streven naar rookvrij worden. Het rookvrij beleid geldt al voor medewerkers van Tactus.

Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg