Coördinerend begeleider De Herberg
Zozijn

Functieomschrijving

Ben jij die ondernemende, daadkrachtige en stabiele persoon, die doelgericht werkt en collega’s en cliënten daarin kan ondersteunen?  Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken

EEN COÖRDINEREND ONDERSTEUNER met een dienstverband tussen 60% en 100%

Wat ga je doen?
Je biedt liefdevolle zorg en structuur aan cliënten, en voert de regie over de uitvoering, de evaluatie en de bijstelling van het zorgplan.
Je bent alert op veranderingen in gedrag en zorg en voert preventieve handelingen uit ter bescherming van de cliënt en zijn omgeving. Je beschikt over zelf reflecterend vermogen en je bent continue bewust van jouw handelen en het effect daarvan op de cliënten. Je coacht de ondersteuners en voert regelmatig overleg met medewerkers uit de dienst Zorg Advies en Behandeling. Ook onderhoud je de contacten met de ouders/verwanten van de cliënten. Aan jou en je collega coördinerend ondersteuners om alles administratief én methodisch op de rit te krijgen en te houden. Aangezien er met de verhuizing van de cliënten ook een aantal collega’s meeverhuizen, is het tevens een uitdaging om van het team een eenheid te maken.

Dit zijn wij
Wooneenheid De Herberg in Wilp behoort tot regio Oost-Veluwe op Landgoed De Lathmer in Wilp en maakt deel uit van de doelgroep Intensieve Zorg.  Het is een geschakelde woning, waar aan beide kanten 6 cliënten wonen. Het is een leuke woning, waar 12 cliënten in de leeftijd van 18 tot 78 jaar met een ernstige verstandelijke beperking en daarbij een milde zorgvraag, wonen. Meerdere cliënten hebben epilepsie en er zijn twee cliënten rolstoelafhankelijk.
Eind januari verhuizen een aantal cliënten van een andere woning naar De Herberg, wat weer tot een andere dynamiek in de cliëntensamenstelling zal leiden. De begeleiding is voornamelijk gericht op het ondersteunen van de cliënt in zijn zorgvraag en het creëren van sfeer en kijken naar de mogelijkheden van onze cliënten en hier zoveel mogelijk op inspelen. Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Alles draait om de cliënt met zijn netwerk en zijn eigenheid, zijn leven en zijn regie. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. En we sluiten aan bij wat de samenleving al biedt.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. En sluiten we aan bij wat de samenleving al biedt. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk. Liefdevolle en professionele zorg en ondersteuning kunnen we alleen bieden vanuit een dialoog; dit is onze grondhouding. Dialoog is samenspraak: je luistert naar elkaar en wisselt met elkaar van gedachten. Je sluit aan bij het denken en voelen van de ander. Daarbij maakt het niet uit wie die ander is: cliënt, verwant, vrijwilliger, collega , leidinggevende of een relatie van Zozijn.

 

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Herken jij je in het volgende
Je hebt

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal kwalificatieniveau 4
 • Kennis van en ervaring in de gehandicaptenzorg
 • Ervaring met het regisserende en coachende deel van de functie
 • Een reflecterend en relativerend vermogen

 Je bent

 • Flexibel, sociaal, communicatief en stevig
 • Liefdevol, zorgzaam, vakkundig en vindingrijk
 • Een stabiele persoonlijkheid, die in staat is om goed de verbinding aan te gaan

 Je kunt

 • Methodisch werken
 • Goed coördineren en regisseren
 • Je collega’s coachen bij het behalen van goede resultaten
 • Je grenzen bewaken

Inschaling

Dit bieden wij

 • Een salaris van maximaal € 3.084,-- bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 45
 • Een eindejaarsuitkering van 7,05% en flexibele arbeidsvoorwaarden
 • Een leerrijke werkomgeving, met o.a. training op het gebied van agressiepreventie en –hantering
 • Voor externe kandidaten: een aanstelling in 1e instantie voor de duur van een jaar, bij gebleken geschiktheid is het de intentie om het dienstverband daarna om te zetten in onbepaalde tijd

Bijzonderheden

Procedure

In het kader van de vergewisplicht worden voordat we overgaan tot een aanstelling referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers, tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”.


De selectiegesprekken vinden in overleg plaats.Als de geschikte kandidaat zich aandient, dan sluiten we de vacature eerder. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we wat langer door.

Type Werkplein
Intern nummer OV 19-005
Organisatie Zozijn
Locatie O/V - RVE Wonen 2 De Herberg
Postcode 7384AN
Stad Wilp
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Full time
Uren van 22
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Ilse Harleman, manager tel. 06-27 62 83 13.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 22-01-2019
Reageer voor 01-03-2019
Ingangsdatum 22-01-2019
Nummer 43139
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.500 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn