Coördinerend begeleider Noorderhaven Zutphen
Zozijn

Voor onze nieuwe locaties de Lemmerië en de Lunette in Zutphen zijn wij op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige  

Coördinerend Ondersteuners met een dienstverband van minimaal 60%  (21,6 upw)

Wie zijn wij
Lemmerië is een splinternieuw complex aan de rand van Noorderhaven in Zutphen, een unieke plek waar stad, landschap en IJssel elkaar ontmoeten. Recht tegenover de haven. Op de begane grond vind je er de dagbesteding en de woningen op de verdiepingen erboven.  Dit voorjaar hebben 51 cliënten met een verstandelijke beperking hun intrek genomen in hun eigen appartement. Voor elke groep is er ook een gemeenschappelijke ruimte. Er zijn drie zorggroepen variërend bewoond door EMB- cliënten tot cliënten met een matig verstandelijke beperking. Zij kunnen in de directe nabijheid (begane grond van dit pand) deelnemen aan een vorm van dagbesteding, zoals in de lunchroom of wasserette.
 
Je hebt een eigen stamgroep, de appartementwoningen, maar daarnaast ben je ook flexibel inzetbaar op de andere zorggroepen. We sluiten aan bij de woon- en zorgvragen van de cliënt, waarbij we samen zorgen voor basisveiligheid, structuur en gezelligheid. 

De Lunette is een woonvoorziening aan de Coehoornsingel te Zutphen. In deze woonvoorziening werken verschillende zorgaanbieders samen aan hoogwaardige zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen. Alle faciliteiten zijn in De Lunette aanwezig, zodat de bewoners er zonder tussenkomst van vervoer gebruik kunnen maken. Zeker voor ouder wordende mensen scheelt dit veel energie; leven in het tempo dat bij je past.
De begeleiding/methodiek wordt aangepast op de zorgvraag van de cliënten.
Zozijn heeft op de Lunette twee woonlocaties, te weten de Marschpoort en de Veerpoort waar cliënten wonen met een matige tot intensieve zorgvraag, hierbij is zowel verzorging/ verpleging als begeleiding aan de orde.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Alles draait om de cliënt met zijn netwerk en zijn eigenheid, zijn leven en zijn regie. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk.

Wat ga je doen?
Je ondersteunt in je dagelijkse werk volwassen cliënten met een verstandelijke beperking en voert de regie over de uitvoering, de evaluatie en de bijstelling van het zorgplan. Je ondersteunt elke cliënt op een manier die past bij de persoon en zijn of haar zorgvraag en bent alert op signalen die cliënten geven.
Je rapporteert op doelen en zorgt voor bijstelling van het zorgplan. Je bent de directe schakel tussen team, manager en gedragswetenschapper. Ook onderhoud je de contacten met de ouders/verwanten van de cliënten. Vanzelfsprekend verricht je de nodige administratieve werkzaamheden en neem je deel aan overlegvormen.

Wanneer enthousiasme je drijfveer is en observeren je tweede natuur dan komt dit heel mooi samen in het coachende deel van het coördinerend ondersteuner zijn. 
Hiervoor worden binnen Zozijn trainingen en intervisies aangeboden zodat jij jezelf daar ook verder in kunt blijven ontwikkelen. Ook het methodisch werken zoals wij dat binnen Zozijn doen wordt door jou gemonitord. Daar waar nodig stuur je hierop aan, geef je richting of zet je zaken uit vanuit een positief kritische houding. 

Het is een uitdagende baan die het nodige van je vraagt maar je minstens zoveel terug geeft! 

Dit ben jij

  • Je hebt een relevante beroepsopleiding op minimaal kwalificatieniveau 4 of HBO niveau en meerdere jaren ervaring in de gehandicaptenzorg;
  • Je hebt het vermogen om overstijgend te denken, het overzicht te bewaren en methodisch te werken;
  • Je hebt ervaring met het regisserende en coachende deel van de functie en je bent in staat te reflecteren en relativeren;
  • Je ben flexibel, sociaal en communicatief en je staat stevig in je schoenen;
  • Verder ben je een stabiele persoonlijkheid, die in staat is om goed de verbinding aan te gaan.

Dit bieden wij

  • Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg, inschaling in FWG 45, verder kent de CAO een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.

Procedure
Als we de geschikte kandidaten hebben gevonden, sluiten we de vacature. Zoeken we nog versterking? Dan laten we hem nog even open staan. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Onderdeel van de selectieprocedure is het opvragen van referenties bij de huidig leidinggevende of huidige werkgever. Wij vragen van al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag. 

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet waarbij bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit zal gaan naar een interne kandidaat.

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie S/G - Wonen Zutphen de Lemmerië
Postcode 7202 DD
Stad Zutphen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Martijn Wijnhoud, manager Wonen Zutphen, 06 11297238
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 08-06-2022
Reageer voor 31-07-2022
Ingangsdatum 17-03-2022
Nummer 111546
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn