Crisisopvangouders
Ambiq

Functieomschrijving

Voor regio Twente zijn wij op zoek een crisisopvangouder.
Als er ernstige problemen zijn in een gezin, dan kan dat ertoe leiden dat een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen en soms per direct het huis moet verlaten. Het lukt dan niet meer om het binnen het eigen gezin op te lossen. Deze kinderen worden in speciale behandelgroepen of crisisopvanggezinnen opgevangen. De crisisopvangouders werken in de eigen thuissituatie. Er is sprake van twee partners, die met elkaar samenwerken en samen leven in de zorg voor de kinderen die voor crisisopvang vanuit Ambiq bij hen in huis zijn geplaatst. Crisisopvangouders dragen de zorg voor 1-2 licht verstandelijk gehandicapte kinderen met een bijkomende problematiek.

De plaatsingsduur in de crisisperiode is voor een periode van enkele dagen tot zes weken met een mogelijke verlenging van nogmaals maximaal zes weken, dit is afhankelijk van de datum van door- of terugplaatsing. Crisisopvangouders hoeven niet structureel overdag aanwezig te zijn, afhankelijk van de leeftijd van het kind gaan kinderen overdag naar school, stage, werk of naar de dagbesteding. Wanneer een kind geen dagbesteding of school heeft kan er dagopvang worden georganiseerd.

Naast het zorgen voor de cliënt draagt een crisisopvangouder zorg voor observatie, rapportage, overdracht en overleg over de geplaatste cliënt. De crisisopvangouders worden hierin begeleid en geadviseerd door een behandelcoördinator en een clustermanager. Daarnaast hebben crisisopvangouders contacten met ouders/verzorgers/familie van het kind, artsen, school, clubs, plaatsende en begeleidende instanties en dergelijke.

Functie eisen

Een beroepsgerichte opleiding op minimaal Mbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met relevante ervaring. Je bezit zelfreflecterend vermogen, inlevingsvermogen en goede sociale vaardigheden. Daarnaast vragen wij goede algemene ontwikkeling en levenservaring, kennis van normale ontwikkeling van kinderen, zicht op handicaps en stoornissen en kennis hebben van (behandelings)methoden en technieken hieromtrent. Je kunt structuur bieden en omgaan met situaties waarin spanningen en agressie kunnen optreden en je bent slagvaardig, creatief en flexibel ingesteld.

Inschaling

FWG 40 en onregelmatigheidstoeslag, daarnaast vaste vergoedingen voor de directe en indirecte kosten van verblijf- en huisvesting

Bijzonderheden

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod (BHV, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken en Weerbaarheid & bejegening).

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente/Achterhoek
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Oproepkracht
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mevrouw Trudy Snippert (clustermanager) te bereiken via 088 7776000. Informatie over Ambiq: www.ambiq.nl Een afspraak maken t.b.v. een vrijblijvend informatief gesprek behoort eveneens tot de mogelijkheden.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Gezinshuisouders
Overig
Publicatiedatum 18-11-2018
Reageer voor 01-03-2019
Ingangsdatum 01-04-2019
Nummer 41943
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq