Crisisopvangouders
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving gericht op LVB-cliënten en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

Voor regio Twente zijn wij op zoek naar crisisopvangouders. Die tijdelijk opvang willen bieden aan kinderen die (even) niet meer in hun eigen gezin kunnen wonen.

Als er ernstige problemen zijn in een gezin, dan kan dat ertoe leiden dat een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen en soms per direct het huis moet verlaten. Het lukt dan niet meer om het binnen het eigen gezin op te lossen. Deze kinderen worden in speciale behandelgroepen of crisisopvanggezinnen opgevangen. De crisisopvangouders werken in de eigen thuissituatie. Er is sprake van twee partners, die met elkaar samenwerken en samen leven in de zorg voor de kinderen die voor crisisopvang vanuit Ambiq kortdurend bij hen in huis zijn geplaatst. Crisisopvangouders dragen de zorg voor 1-2 kinderen met een licht verstandelijk handicapt met een bijkomende problematiek.

De plaatsingsduur in de crisisperiode is voor een periode van enkele dagen tot 28 dagen met een mogelijke verlenging van nogmaals maximaal zes weken, dit is afhankelijk van de datum van door- of terugplaatsing. Crisisopvangouders hoeven niet structureel overdag aanwezig te zijn, afhankelijk van de leeftijd van het kind gaan kinderen overdag naar school, stage, werk of naar de dagbesteding. Wanneer een kind geen dagbesteding of school heeft kan er dagopvang worden georganiseerd.

Naast het zorgen voor de cliënt draagt een crisisopvangouder zorg voor observatie, rapportage, overdracht en overleg over het geplaatste kind. De crisisopvangouders worden hierin begeleid en geadviseerd door een gedragswetenschapper en een clustermanager. Daarnaast hebben crisisopvangouders contacten met ouders/verzorgers/familie van het kind, artsen, school, clubs, plaatsende en begeleidende instanties en dergelijke.

Ambiq in het kort 

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes: 

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. Ambiq volgt de CAO Gehandicaptenzorg. 

  • Vraaggericht 
  • Systeemgericht 
  • Oplossingsgericht 
  • Competentiegericht 

Wil je weten nou écht weten wat een crisisopvangouder doet en wat de rest van de organisatie aan een crisisopvangouder heeft?

Als je nieuwsgierig bent naar Ambiq als organisatie, neem dan eens een kijkje op www.ambiq.nl

Functie eisen

Een beroepsgerichte opleiding op minimaal Mbo 4 niveau, bij voorkeur aangevuld met relevante ervaring. Je bezit zelfreflecterend vermogen, inlevingsvermogen en goede sociale vaardigheden. Daarnaast vragen wij goede algemene ontwikkeling en levenservaring, kennis van normale ontwikkeling van kinderen, zicht op handicaps en stoornissen en kennis hebben van (behandelings)methoden en technieken hieromtrent. Je kunt structuur bieden en omgaan met situaties waarin spanningen en agressie kunnen optreden en je bent slagvaardig, creatief en flexibel ingesteld.

Inschaling

Wat we jou bieden

Aandacht voor jou 
We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Je ontwikkeling heb je zelf in de hand. We bieden een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, BHV, oplossingsgericht en systeemgericht werken en weerbaarheid en bejegening.          

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket 
CAO gehandicaptenzorg is van toepassing. Je wordt ingeschaald in functieschaal 40 en ontvangt een onregelmatigheidstoeslag, daarnaast een vaste vergoedingen voor de directe en indirecte kosten van verblijf- en huisvesting.

Een warm welkom
Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat. 

 

 

Bijzonderheden

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck.. 

Ook word je deelnemer van het pensioenfonds PFZW.

Een warm welkom
Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Oproepkracht
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij De heer F. Dokter (clustermanager) te bereiken via 088 7776000. Informatie over Ambiq: www.ambiq.nl Een afspraak maken t.b.v. een vrijblijvend informatief gesprek behoort eveneens tot de mogelijkheden.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Overig
Publicatiedatum 31-05-2022
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 01-08-2022
Nummer 111338
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq