Data-analist
Ambulance Oost

Functieomschrijving

Als data-analist houd jij je bezig met onze structurele informatievoorziening. Het gaat daarbij om data als ritgegevens, patiëntgegevens en roosters. Daar waar de informatieadviseur zich voornamelijk bezighoudt met analyses en projecten, daar werk jij aan de werkzaamheden welke zich dagelijks aandienen. Jij bent degene die ad-hoc vragen en dataverzoeken aanneemt, hieraan de juiste prioriteit weet te geven en deze zelfstandig afhandelt. Ook maak je impact analyses van nieuwe verzoeken. Je werkt hierbij onder aansturing en in samenwerking met de informatieadviseur. Bij de uitvoering van jouw werkzaamheden zorg je voor het borgen van een juist gebruik van informatie en daarnaast het uniformeren van definities. Je identificeert problemen in data en initieert verbeteringen op dat vlak. In jouw werk ben je erop gericht om de organisatie te ondersteunen door het leveren van waardevolle inzichten, zodat de organisatie kan sturen op de data en processen verder kan optimaliseren. Naast de nauwe samenwerking met de informatieadviseur, werk je voor en samen met interne en externe klanten. Je bent continu op zoek naar verbeteringen in de informatievoorziening.

Als data-analist ben je verantwoordelijk voor:

 • het ontwikkelen van nieuwe rapportages en dashboards;
 • het behandelen van dataverzoeken voor interne en externe klanten;
 • het analyseren en verbeteren van bestaande rapportages en het datawarehouse;
 • ondersteuning bij data gerelateerde projecten, bijvoorbeeld ontsluiting van data op intranet of het koppelen van nieuwe bronsystemen; en
 • contacten met leveranciers van datawarehouse en/of bronsystemen.

Functie eisen

Je beschikt over:

 • ervaring in het analyseren en verwerken van data;
 • een goed analytisch inzicht en je bent creatief in het vinden van oplossingen;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • een proactieve en klantgerichte houding; en
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met een Business Intelligence tool is een pre.
 • Ervaring in de gezondheidszorg en kennis van zorgprocessen is een pre.

Inschaling

Een maximum salaris van 3.850 euro, exclusief 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag. Vanwege de naderende transitie van functiewaarderingssysteem, zal de functie te zijner tijd worden gewaardeerd volgens dit nieuwe systeem.

Daarnaast bieden wij faciliteiten om jezelf te ontwikkelen.

Bijzonderheden

Wij vragen een recent afgegeven Verklaring Omtrent Gedrag. Daarnaast kan een assessment of praktijkopdracht onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Ambulance Oost
Locatie Ambulance Oost Hengelo
Postcode 7556BN
Stad Hengelo
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Ambulancezorg
Informatie verkrijgen bij Baukje van Ruiven, informatieadviseur (06-53 93 41 76) of Karsjen Koop, manager staf- en bedrijfsbureau (06-53 23 90 62)
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 26-11-2019
Reageer voor 16-12-2019
Nummer 49814
Doorsturen Bekijk PDF

Ambulance Oost

Ambulance Oost is een betrokken en ondernemende zorgaanbieder van verantwoorde ambulancezorg. Tevens levert en ontwikkelt zij gespecialiseerde diensten aan en in samenwerking met ketenpartners. De missie laat zich in een kernboodschap samenvatten: Ambulance Oost is een zorginstelling die: Onderneemt; Samenwerkt met klanten, ketenpartners en leveranciers; Streeft naar steeds betere zorg.

Meer over Ambulance Oost