De Klimop/ Nieuw Wehl/ Begeleider Wonen /80%/ Per direct/ (m/v)
Elver

Functieomschrijving

Voor de Klimop zoeken wij :

een Begeleider Wonen III

Voor 28,80 uur per week (= 80% dienstverband)

Organisatie

In alles wat we doen bij Elver stellen we de cliënt centraal. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De verwant en begeleider ondersteunen hem of haar om dit zoveel als mogelijk vorm te geven en te realiseren. Samen vormen zij “de driehoek” dat het fundament is van waaruit de zorg, begeleiding en ondersteuning inhoud krijgt. We werken met zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging.

De woongroep:                                            

De Klimop is een woning voor verblijf en behandeling waar cliënten met een verstandelijke beperking, complexe zorgvragen en een intensieve begeleidingsbehoefte 24 uur per dag begeleid worden door eenzelfde team van begeleiders. Zowel tijdens de zelfzorg, het wonen, de dagbesteding als de vrije tijd worden de cliënten intensief ondersteund door diezelfde begeleiders. De begeleiding en behandeling is afgeleid van het Triple-C model. Dit staat voor Cliënt, Coach en Competentie. Doel van Triple-C is het bevorderen van de samenwerking tussen cliënten en hun omgeving. Niet het probleemgedrag van de cliënt staat centraal, maar zijn/haar competenties of mogelijkheden, dus wat de cliënt wél kan! Oftewel werken aan herstel van het gewone leven. Op de Klimop wonen 3 vrouwelijke cliënten en 1 mannelijke cliënt met een volwassen leeftijd.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wat vragen wij:

Naast het zelfstandig uitvoeren van de taken zoals omschreven in de taak- en

functieomschrijving van begeleider wonen III, verwachten wij verder van de collega dat deze:

 • De visie vanuit het Triple-C model kan onderschrijven en uitdragen.
 • Beschikt over de competenties die nodig zijn om te kunnen werken aan herstel van het gewone leven.
 • Aanpassen: Stressbestendig zijn, assertiviteit tonen en tonen van flexibiliteit en anticipatie                      
 • Ondernemen: Durf/lef tonen, creatief denken en handelen en initiatief tonen 
 • Ontwikkelingsgericht begeleiden: Motiveren/stimuleren, sensitiviteit en communiceren
 • Presteren: Doorzettingsvermogen hebben en resultaatgericht werken en handelen 
 • Goed communiceert met collega’s, verwanten en andere disciplines binnen de organisatie. Sterke sociale vaardigheden zijn van belang 
 • Verantwoordelijkheid neemt voor haar of zijn eigen handelen en in staat is om zelfstandig te werken en zelfstandig beslissingen te nemen wanneer nodig. Zelfreflectie is van belang 
 • In het bezit is van één van de volgende diploma’s; SPH, SPW-3 of 4, Z-Verpleegkundige, HBO-V of MBO-V of een gelijkwaardig diploma op minimaal niveau 3 
 • In het bezit is van rijbewijs B 
 • Behalve het werken op onregelmatige werktijden zoals vroege diensten, late diensten en het werken in weekenden en op feestdagen (verdeling in overleg met collega’s) draait de collega minimaal 2 slaapdiensten per maand .
 • Ervaring met de doelgroep is van belang. Voor deze doelgroep is het tevens van belang dat je kennis hebt over cliënten met een complexe zorgvraag en een intensieve begeleidingsbehoefte. Daarbij dien je stevig in je schoenen te staan. De professionele relatieopbouw met de cliënt vereist tijd, vertrouwen en dient onvoorwaardelijk te zijn. Het dienstpatroon kan daar waar mogelijk i.o.m. de roosterraar en/of het team ingevuld worden. We gaan graag met je in gesprek over de eventuele mogelijkheden tot het combineren van deze functie met andere werkplekken binnen Elver.  

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Elver biedt diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen.

 Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met onder andere een fietsplan, pc-plan (voordeliger een tablet of laptop bijvoorbeeld aanschaffen) en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 35 conform FWG 3.0, salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

Vervolg?

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Afdeling HR, via 0314-696215.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgebracht. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor. Bij een positieve uitkomst van het gesprek, volgt een dienst meewerken op de groep als onderdeel van de selectieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, De Klimop
Postcode 7031 HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij De Klimop, 0314 696581
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 02-04-2019
Reageer voor 01-01-2020
Ingangsdatum 02-04-2019
Nummer 44854
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver