De Paardenbloem 2 / Begeleider / Intensieve Begeleiding / Nieuw-Wehl / 70-90% per week / Per direct (m/v)
Elver

Functieomschrijving

Uren / percentage in overleg 70-90%

Paardenbloem 2

De Paardenbloem 2 is een actieve leuke groep waar 4 jonge mannen/jongens wonen. De Paardenbloem richt zich op bewoners met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking in combinatie met een zeer intensieve begeleidingsbehoefte en moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners hebben veel nabijheid nodig en vragen om een woon- en leefklimaat dat tegemoet komt aan hun individuele zorgvraag. Door de veranderende zorgvraag hebben de bewoners behoefte aan meer vaste begeleiders. Hierdoor is Paardenbloem 2 op zoek naar uitbreiding van het team.

In het werken op de Paardenbloem staat het gedachtegoed van Triple-C centraal. Als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Het dagprogramma helpt de bewoners het gewone leven te ervaren aan de hand van betekenisvolle activiteiten. Het ‘samen’ invulling geven aan de dag is hierin essentieel; zowel met de bewoner, als met collega’s en waar mogelijk ook door verwanten (de driehoek) hierin te betrekken.

Naast de huidige bewoners, komt er ook een cliënt van buiten het terrein naar Paardenbloem 2. Deze jongeman ontvangt bij Elver op doordeweekse dagen dagbesteding van 09:30 tot 16:00 uur en op woensdag van 09:30 tot 12:00 uur. Hij krijgt de gehele dag 1-op-1 begeleiding aan de hand van een dagprogramma.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Functie?

Als Begeleider Wonen ga jij aan de slag binnen een zelfstandig werkend team. Je bent samen verantwoordelijk voor de verdeling van de teamtaken en indeling van het dienstenpatroon; denk hierbij aan: dag-, avond- en weekenddiensten. Je onderhoudt actief contact met wettelijke vertegenwoordigers. Samen met een multidisciplinair team verzorg, begeleidt en ondersteun jij de bewoners aan de hand van zorgplannen, teamafspraken en instructies van de deskundigen. Binnen dit team is medicatie geven aan bewoners onderdeel van je werkzaamheden; je krijgt uiteraard de kans om een medicatiecursus en weerbaarheidstraining te volgen binnen Elver. Daarnaast ondersteun je bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Ook ben je samen verantwoordelijk voor de financiële, materiële en huishoudelijke zaken van de bewoners. Sinds kort halen de begeleiders met de bewoners boodschappen om samen te koken. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is elke bewoner hier samen met een begeleider verantwoordelijk voor. Op de woensdagen en in het weekend doen alle bewoners dit samen.

Wat vragen wij van jou?

Jij bent een persoon die interesse heeft in het werken met bewoners met intensieve begeleidingsvragen en hebt ervaring als het gaat om omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. 

Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. In eerste instantie bieden we jou een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, bij gebleken geschiktheid uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%) Daarnaast biedt Elver diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen.

Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met o.a. een fietsplan, pc-plan en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 35 conform FWG 3.0, salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring. Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

Bijzonderheden

Vervolg?

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Afdeling HR, via 0314-696215. Wil je direct contact met de Paardenbloem 2? Neem dan contact op via paardenbloem2@elver.nl of 0314-696998.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.

*Meelopen op de woning is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. 

Begeleider Thijs: “Het is heel mooi om samen met de bewoner, verwant en andere collega’s de bewoner een zo gewoon mogelijk leven te geven. Net zoals jij en ik. En samen op zoek te gaan naar de bewoner achter z’n gedrag.” *Ben jij benieuwd naar hoe het is om te werken bij Elver? Lees dan de volledige blog van Thijs.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver,De Paardenbloem 2
Postcode 7031 HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kylie Helmink, Afdeling HR, via 0314-696215. Wil je direct contact met de Paardenbloem 2? Neem dan contact op via paardenbloem2@elver.nl of 0314-696998.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 19-03-2019
Reageer voor 01-01-2020
Nummer 44485
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver