Dialyse technicus
ZGT

Functieomschrijving

Op de onlangs opnieuw gecertificeerde dialyseafdeling van de ZGT worden patiënten behandeld met nierfunctie vervangende therapie: haemodialyse (actief/passief) en peritoneaal dialyse. Daarnaast worden patiënten in de pré-dialysefase uitgebreid begeleid een weloverwogen keuze te maken voor een nierfunctie vervangende therapie. Gemiddeld worden er 120 patiënten behandeld met hemodialyse of peritoneaal dialyse. De behandeling wordt aangeboden op twee locaties, te weten ZGT Almelo en ZGT Hengelo. De afdeling in Almelo telt 28 dialysestations. De afdeling in Hengelo telt 13 dialysestations.
De dialyse technicus draagt zorg voor onderhoud, reparaties en kwaliteitsbewaking van dialyseapparatuur, water- en zuurinstallaties. Hij voert zijn werkzaamheden op beide locaties zelfstandig uit volgens opgestelde protocollen.

Jouw taken

  • Het zelfstandig uitvoeren van onderhoud en reparatie aan de hand van protocollen aan dialyse-en randapparatuur.
  • Reinigen en desinfecteren van dialyse apparatuur.
  • Leveren van een bijdrage in het opstellen van preventieve onderhoudsprotocollen.
  • Ontwikkelt procedures voor de bemonstering van water en dialysaat ten behoeve van bacteriologisch onderzoek.
  • Neemt kweekmonsters af van de RO-installatie en het dialysaat en onderneemt acties als meetwaarden normen overschrijden.
  • Dialysetechnicus ziet toe op de kwaliteit en veiligheid van de medische apparatuur.
  • Dialysetechnicus heeft een rol in de aanschaf van medische apparatuur.
  • De dialysetechnicus assisteert, controleert en begeleidt derden bij installatie, onderhoud en reparatie op de afdeling.

 

Functie eisen

Je bent in het bezit van een Mbo/Hbo-diploma van een opleiding in elektronica/werktuigbouwkunde en daarnaast beschik je over kennis op technisch, chemisch, microbiologisch en fysiologisch gebied, of je bent bereid om aanvullende cursussen te volgen in de medische en dialysetechniek. Je hebt een uitgebreide vakkennis en kennis van PC en besturingssoftware. Je beschikt over goede Engelse leesvaardigheid, vanwege de service documentatie en contacten met leveranciers en fabrikanten van apparaten. Daarnaast beschik je over goede contactuele eigenschappen ten behoeve van contact met patiënten, collega’s en externe partijen. Je bent stressbestendig, beschikt over improvisatievermogen en je bent flexibel. Je staat stevig in je schoenen, bent nauwkeurig en ben je bewust van de omgeving en kan daarop inspelen. Je voelt je verantwoordelijk en hebt een proactieve houding.

Inschaling

Jouw salaris is ingedeeld in FWG 50 en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal € 2.526,= (50-0) en maximaal € 3.774,= (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Bijzonderheden

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 02 maart 2021 vanaf 13.00 uur. 

Een voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Privacy
Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2020-417
Organisatie ZGT
Locatie ZGT
Postcode 7609PP
Stad Almelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Inge Poorterman, unithoofd, kan je meer informatie geven over deze vacature, via telefoon 088 708 4350.
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 08-01-2021
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 21-01-2021
Nummer 56982

ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Meer over ZGT