Dialyseverpleegkundige in opleiding
ZGT

Functieomschrijving

De gespecialiseerde opleiding tot dialyse verpleegkundige duurt 15 maanden. Start van de opleiding zal in april 2020 zijn. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt gegeven door het opleidingsinstituut Wenckebach van het UMCG. Tijdens je opleiding tot dialyseverpleegkundige voer je de voorkomende nierfunctie vervangende therapieën uit zowel in een chronische als acute setting. Met een steeds groter wordende verantwoordelijkheid passend bij het niveau van je opleiding.

Je werkt samen in een multidisciplinair team van o.a. nefrologen, verpleegkundig specialisten, dialyse verpleegkundigen, zorgassistenten, diëtisten, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en secretaresses.

Op onze moderne HKZ gecertificeerde afdeling worden patiënten behandeld met nierfunctie vervangende therapie: haemodialyse en peritoneaal dialyse. Met verschillende achtergronden en leeftijden. Daarnaast worden patiënten in de prédialysefase uitgebreid begeleid om een weloverwogen keuze te maken voor een nierfunctievervangende therapie. De verpleegkundigen op de dialyseafdeling zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren, initiëren en coördineren van verpleegkundige zorg, gericht op patiënten die worden behandeld met nierfunctie vervangende therapie of voorbereid op een transplantatie. Binnen de afdeling zijn diverse werkgroepen actief n.l. vaattoegang, kwaliteit en veiligheid, scholing en applicatiebeheer.

Gemiddeld worden er 120 patiënten per week behandeld met hemodialyse of peritoneaaldialyse. De behandeling wordt aangeboden op twee locaties, te weten ZGT Almelo en ZGT Hengelo. De afdeling in Almelo telt 28 dialysestations, de afdeling in Hengelo telt 13 dialysestations. Op beide afdelingen wordt gewerkt volgens een systeem van Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige. Zorgassistenten verlenen ondersteunende taken aan verpleegkundigen.

De afdeling is 7 dagen per week open, buiten kantoor uren werken we met bereikbaarheid diensten. Op de afdeling werken we in dag, late en nacht diensten.

Functie eisen

We zijn op zoek naar een HBO opgeleide verpleegkundige die toe is aan een volgende uitdaging. Noodzakelijk is een grote affiniteit met het medisch technisch handelen om opgeleid te worden tot een verpleegkundig die zelfstandig een complexe behandeling kan geven aan patiënten met chronisch nierfalen. Door het intensieve en frequente patiëntencontact kun je in deze functie echt het verschil maken. Je kunt zowel zelfstandig als binnen een team werken, waarbij je reflecteert op je eigen handelen. Je bent flexibel, deskundig en gastvrij.

Je beschikt over een rijbewijs zodat je op beide locaties inzetbaar bent. Tevens werken we op de dialyse met bereikbaarheid diensten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je binnen 30 minuten op de afdeling kunt zijn.

Inschaling

Je salaris is ingedeeld in FWG 50 en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal € 2.336,= (50-0) en maximaal € 3.490,= (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
Na diplomering is jouw salaris is ingedeeld in FWG 55 en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal € 2.665,= (55-0) en maximaal € 3.917,= (55-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Bijzonderheden

Voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Een meeloopdag maakt onderdeel uit van de procedure.

Privacy
Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer MR19-AA181
Organisatie ZGT
Locatie ZGT
Postcode 7609PP
Stad Almelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van de opleiding
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Inge Poorterman, unithoofd, via telefoon 088-7084350.
Functie(s) Verpleegkundige Dialyse/Hemodialyse
Publicatiedatum 07-11-2019
Reageer voor 01-12-2019
Ingangsdatum 01-04-2020
Nummer 49429
Doorsturen Bekijk PDF

ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Meer over ZGT