Diëtist
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Vind je het leuk om een persoonlijk voedings- of dieetadvies te geven aan cliënten met een verstandelijke beperking? Én ben je in staat multidisciplinair te werken in een dynamische omgeving?
Dan ben jij de diëtist die wij zoeken!

 Functie-informatie:

Gezond eten en drinken is belangrijk om ons welzijn te verbeteren of te behouden. Eten en drinken is ook iets sociaals en herkenningspunt en structuur in de dag van cliënten. Bij mensen met een verstandelijke beperking ligt er vaak een gezondheidsprobleem ten grondslag en zijn er meerdere factoren die tegelijk een rol spelen zoals epilepsie, kauw- en slikproblemen, allergieën, stofwisselingstoornissen, over- of ondergewicht, diarree of obstipatie, maar bijvoorbeeld ook gedragsproblemen, zoals aan autisme verwante gedragsproblematiek. Jouw cliënten zijn van alle leeftijden en niveaus wat het werk afwisselend en uitdagend maakt.

Om te achterhalen wat goed of juist niet goed is voor een cliënt op het gebied van voeding en dieetadvies, ben jij als diëtist het aanspreekpunt. Je adviseert, onderzoekt, begeleidt én behandelt op een professionele, praktische en persoonlijke manier over voeding met als doel klachten te voorkomen, verminderen of verhelpen. Dit om de kwaliteit van het leven in stand te houden of juist te verbeteren én om een bijdrage te leveren aan Positieve Gezondheid. Ook kun je als diëtist in acute situaties snel en adequaat handelen (b.v. aanpassing van dieet- of sondevoeding na onverwacht ontslag ziekenhuisopname).

Er wordt daarom regelmatig een beroep gedaan op je creativiteit om deze doelen te bereiken. Dit doe je in optimale samenwerking met cliënt en ouders/ wettelijk vertegenwoordigers en groepsleiding, maar ook in samenwerking met andere disciplines (in een Multidisciplinair Overleg)binnen de organisatie.

Door jouw kennis en of ervaring die je hebt opgedaan met deze veelzijdige doelgroep weet je welke voedingsproblemen cliënten kunnen hebben. Deze opgedane kennis en vaardigheden zien wij dan ook graag terug in jouw cv en of motivatiebrief.
De mate van complexiteit van de hulpvraag vraagt aan jouw heldere communicatie, doorzettingsvermogen en frisse blik op zaken. Daarbij is het ook van belang dat je in de behandelaanpak en diagnostiek prioriteiten kunt stellen.

Met de komst van een nieuwe RvB willen we in de toekomst de zorg professionaliseren voor onze cliënten en samen bouwen aan een fundamenteel beleid waarin jij betrokken bent bij de ontwikkeling hiervan, binnen jouw expertise.

Functie eisen

Wat wij vragen:

 • Je hebt een afgeronde hbo- opleiding Voeding en Diëtetiek
 • Je hebt de cursus DTD (Directe toegankelijkheid Diëtetiek) gevolgd.
 • Tenminste 1 tot 2 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent geregistreerd in het kwaliteitsregister
 • Je bent cliëntgericht en je kunt zowel multidisciplinair als zeer zelfstandig werken.
 • Je bent gedreven, flexibel en wil optimale zorg verlenen aan onze cliënten
 • Je hebt een onderzoekende en lerende houding met uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden.
 • Bereid om in alle regio’s (van de Twentse Zorgcentra) te werken.
 • Bezit van rijbewijs en vervoer.

Inschaling

Wat wij bieden:

 • Wij bieden je een uitdagende baan in een energieke werkomgeving voor 12 uur per week voor de duur van 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Werkdagen en tijden in overleg.
 • Een salaris van min. € 2.345,-/ max. € 3.505,- (FWG 50) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een plek waar jij jezelf kunt blijven ontwikkelen.
 • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.

 

Bijzonderheden

De gesprekken vinden plaats op donderdag 28 februari, vanaf 10.00 uur

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Vacature
Intern nummer 19.011
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra, regio Almelo
Postcode 7608 CM
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 12
Uren tot 12
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor informatie kun je contact opnemen met: Trea Harperink tel: 06 46505562 Anneke Zocca tel: 06 16766957
Functie(s) Diëtist
Publicatiedatum 11-02-2019
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 21-02-2019
Nummer 43626
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra