Diverse vacatures voor Wooncentrum Doven Deventer
De Noorderbrug

Functieomschrijving

WIL JIJ WERKEN MET EEN BIJZONDERE DOELGROEP?
DAN ZOEKEN WIJ JOU!

 

Voor het Wooncentrum voor Doven in Deventer zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s:

 • Begeleider C, 28 uur per week
 • Verzorgenden in de functie van Begeleider A, niveau 3 en 4, 24 uur per week
 • HBO-V, 24 uur per week
 • Invalkrachten, in de functie van Begeleider A, niveau 3 en 4, contractgrootte in overleg

 

 

Vind je het leuk om een nieuwe taal te leren? Wil jij je graag verdiepen in een geheel andere wijze van communicatie en in een andere cultuur? Vind je het een uitdaging om écht in contact te komen met andere mensen? Is het jouw ideaal om met hen te zoeken naar mogelijkheden om het leven te leven zoals zij dat voor ogen hebben? Solliciteer nu!

 

Over De Noorderbrug
Leren omgaan met doofheid met complexe problematiek, de gevolgen van hersenletsel of een chronische neurologische ziekte: hoe doe je dat? Met de specialistische begeleiding of ondersteuning van De Noorderbrug krijgen mensen weer grip op hun leven op gebied van wonen, werken, gezondheid, relaties en sociale contacten. Zoeken naar ieders mogelijkheden, in dialoog gaan met elkaar en maatwerk zijn onze kernwaarden. We zijn ervan overtuigd dat het vergroten van eigen regie en eigen kracht de kwaliteit van leven verhoogt en daarom staan zelfredzaamheid en meedoen altijd centraal in onze aanpak. Bekijk ook onze visiefilm ‘’Maak je dromen waar’’ op www.noorderbrug.nl/visie.

Locatie Wooncentrum voor Doven Deventer
Binnen het Wooncentrum wonen 28 cliënten op basis van 24-uurs zorg en behandeling. Elke cliënt is uniek. Cliënten hebben hun eigen mogelijkheden, beperkingen en communicatievormen. Alle cliënten binnen het wooncentrum in Deventer hebben een auditieve beperking en daarnaast is er sprake van complexe problematiek op uiteenlopende terreinen. Communicatie verloopt veelal door middel van gebaren. Om cliënten de juiste zorg te kunnen bieden is er een onderscheid in twee zorgvormen: “groepswonen” en “individueel wonen”. De behoefte aan dagstructuur en nabijheid van de begeleiding speelt een rol bij welke zorgvorm het best passend is voor een cliënt. Wij ondersteunen cliënten in situaties waar zij gedurende hun dag en in hun leven tegen aan lopen.

Functie eisen

Vacature voor Begeleider C, 28 uur per week
Als begeleider C ben je contactpersoon van meerdere cliënten. Samen met de cliënt maak je een SamenwerkPlan waarin alle afspraken rondom begeleiding staan en de doelen beschreven zijn waaraan gewerkt wordt. Je bent de spin in het web rond de cliënt door het contact met alle betrokken netwerken te bevorderen met als uitgangspunt om altijd de kwaliteit van zorg te verbeteren. Wat we zoeken is iemand die;

 • kan omgaan met groepsinteracties en groepsprocessen aansturen;
 • cliënten kan begeleiden en ondersteunen in onderlinge communicatie;
 • de volgende kwaliteiten heeft: persoonlijk leiderschap, flexibiliteit, zelfstandig werken, werken in teamverband, feedback geven en ontvangen, reflecteren op eigen handelen en duidelijke communicatie;
 • een relevante opleiding heeft op minimaal MBO-4 niveau met daarbij een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.

 

Vacatures voor Verzorgenden en Invalkrachten in de functie van Begeleider A
Voor het nieuw op te zetten zorgteam binnen het wooncentrum zijn we op zoek naar verzorgenden niveau 3 en 4, die dit met ons vorm willen geven. Met het vizier op gezondheid, maar met oog voor de mens als geheel.
Voor de begeleiding zijn we op zoek naar invalkrachten, voor alle voorkomende diensten. We zoeken aanpakkers, bij- en in springers, durf-als en alleskunners. Deels zullen diensten vooraf ingeroosterd zijn, deels zal er op basis van oproep gewerkt worden. Contractgrootte kan in overleg bepaald worden. Wat we zoeken is iemand die;

 • een relevante (zorg of pedagogische) opleiding heeft op minimaal niveau 3.

Vacatures voor HBO-V, 24 uur
De werkzaamheden zijn naast de voorkomende verzorgende en verpleegtechnische handelingen vooral gericht op scholing van begeleiding en observatie/preventie. Werktijden zijn met name overdag. Wat we zoeken is iemand die;

 • wil pionieren en de durf heeft om een nieuwe functie/nieuw zorgteam te gaan vormgeven;
 • zelfstandig op zijn vakgebied kan werken in een multifunctioneel team;
 • collega’s kan informeren en scholen op het gebied van gezondheid, medicatie, verzorging en verpleging;
 • die een zorgopleiding heeft op niveau 5.

Inschaling

Wij bieden jou

  • Een organisatie die zich sterk inzet voor de eigen kracht van zowel cliënten en hun netwerk als medewerkers en waarbij de visie in alle aspecten wordt doorgevoerd.
  • Een uitdagende functie waar initiatief en creativiteit gewaardeerd worden, waardoor jij jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk kan ontwikkelen.
  • Relevante scholingen en diverse opleidingsmogelijkheden waaronder verplichte scholing ten behoeve van communicatie met dove cliënten.
  • Een tijdelijk dienstverband voor gemiddeld 28 uur per week voor de begeleider C functie, in eerste instantie voor de duur van een jaar met kans op verlenging.
  • Een tijdelijk dienstverband voor gemiddeld 24 uur per week voor de verzorgendenfuncties in eerste instantie voor de duur van een half jaar tot een jaar, met kans op verlenging.
  • Een tijdelijk dienstverband voor de Invalkrachten.
  • Begeleider C: Salariëring conform de CAO Gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 45 (minimaal € 2.016 en maximaal € 3.084 bruto per maand bij fulltime werken).
  • Verzorgenden en Invalkrachten: Salariëring conform de CAO Gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 35 (minimaal € 1.800 en maximaal € 2.675 bruto per maand bij fulltime werken).
  • HBO-V: Salariëring conform de cao Gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 50 (minimaal € 2.345 en maximaal € 3.505 bruto per maand bij fulltime werken).

 

Bijzonderheden

Reageren
Herken jij jezelf in onze beschrijving? Wacht dan niet en reageer voor 31 maart 2019 via het sollicitatieformulier met toezending van je cv en een motivatiebrief.

Mensen met een auditieve beperking willen wij ook graag uitnodigen om te solliciteren. Bij indiensttreding dient er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd. Een capaciteitentest voor aantoonbaarheid van HBO werk- en denkniveau kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure voor begeleider C.

 

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lydia Stoelinga, teamcoach locatie Deventer, via telefoonnummer 06-51121287.

 

 

Type Vacature
Organisatie De Noorderbrug
Locatie De Noorderbrug locatie Deventer
Postcode 7429AZ
Stad Colmschate
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Lydia Stoelinga, teamcoach locatie Deventer via telefoonnummer 06-51121287
Functie(s) Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 11-03-2019
Reageer voor 31-03-2019
Nummer 44281
Doorsturen Bekijk PDF

De Noorderbrug

De Noorderbrug is specialist voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel, doofheid met complexe problematiek, lichamelijke beperkingen of een chronische ziekte. Eigen kracht, eigen regie en maatwerk staan al meer dan veertig jaar hoog in het vaandel. Medewerkers van De Noorderbrug zijn mensenkenners. Zij verstaan en begrijpen cliënten en hun netwerk vanuit een respectvolle dialoog, vakmanschap en expertise. De Noorderbrug biedt behandeling, verzorging, verpleging, begeleiding en ondersteuning: in een wooncentrum van de Noorderbrug, thuis en in het eigen netwerk, bij werken, vrije tijd en activiteiten overdag. De Noorderbrug is actief in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Utrecht.

Meer over De Noorderbrug