Doktersassistent Huisartsenpost Hardenberg
Medrie

Functieomschrijving

Over Regio Hardenberg en de huisartsenpost

In de regio, is in Hardenberg een huisartsenpost. 43 huisartsen zijn verantwoordelijk voor de ANW huisartsenspoedzorg voor ca. 95.000 inwoners (Ommen, Avereest, Hardenberg, Vechtlanden, Coevorden). Huisartsen draaien diensten op de huisartsenpost en worden daarin ondersteund door 10 enthousiaste en betrokken doktersassistenten die in dienst zijn bij Medrie. Je werkt in de diensten zelfstandig. Jouw focus ligt op het ontvangen van patiënten, het bewaken van de planning  en ondersteuning bieden aan de huisarts en patiënt in de behandelkamer. De huisartsenpost is gevestigd in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, waarmee intensief wordt samengewerkt. In de loop van 2020 zal er vanuit het nieuwe ziekenhuis nog intensiever door de huisartsenpost en het ziekenhuis worden samengewerkt.

Ook zijn de zorgketens DM2, COPD en VRM actief in de regio.

Speerpunten voor het komende jaar zijn: Het inrichten van wijkinfrastructuren om invulling te geven aan ‘ouderenzorg in de wijk’ , ‘gezonde leefstijl’ en ‘ziekenhuis verplaatste zorg’. 

Inhoud van de functie

 • Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van de dienstdoende huisarts en de aansturing van de dagelijkse organisatie van de huisartsenpost. Dit doe je aan de hand van opgestelde werkplannen en/of protocollen om de patiënt zo spoedig mogelijk te voorzien van de benodigde (medische) zorg.
 • Verzorgt de intake van patiëntenten.
 • Bewaken van afspraken in  diverse agenda’s.
 • Verzorgen van medische assistentie.
 • Beheren van de patiëntenadministratie en vraagbaak voor de huisartsen over praktische zaken.
 • Adequaat handelen bij spoedgevallen (ook bij afwezigheid van de huisarts).

Functie eisen

Wij vragen

 • Een afgeronde opleiding doktersassistent.
 • Enkele jaren werkervaring in de huisartsenzorg.
 • Inzicht in werkprocessen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.
 • Kennis van werkwijzen en protocollen (o.a. NHG-richtlijnen) en  geautomatiseerde toepassingen.
 • Vaardigheden en persoonskenmerken: kunnen luisteren, initiatief- en vindingrijk, servicegericht, doortastend, tactisch, invoelingsvermogen, stressbestendig, flexibel, prioriteiten kunnen stellen, integer en betrouwbaar.

Inschaling

Wij bieden

Een leuke en afwisselende baan voor een doktersassistent die aan de slag wil in de spoedzorg. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie een periode van één jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Huisartsenzorg.

De functie wordt ingeschaald conform CAO (minimaal € 1.953 -- en maximaal € 2.740-- bruto per maand) exclusief ANW-toeslag op basis van een 38-urige werkweek. Standplaats is Hardenberg. 

Bijzonderheden

Vragen en reageren

Meer informatie over de organisatie kun je vinden op onze website. Reageren op de vacature doe je via de button 'Solliciteren' rechts (boven) in beeld.

Reacties met motivatie en CV kun je sturen tot en met 30 juni 2019.

 

 

Type Vacature
Organisatie Medrie
Locatie Medrie, Regio Hardenberg
Postcode 7772 SE
Stad Hardenberg
Werkveld Huisartsenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Huisartsenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Doktersassistent
Publicatiedatum 04-06-2019
Reageer voor 01-07-2019
Ingangsdatum 04-06-2019
Nummer 46323

Medrie

Maak kennis met Medrie Medrie werkt voor huisartsen! Wij initiëren, stimuleren en ondersteunen samenwerking voor huisartsen in het werkgebied van Medrie. Met elkaar dragen wij bij aan duurzame zorg en gezondheid. Wij signaleren kansen en helpen vernieuwingen te realiseren. Zo ondersteunen en versterken we de (verander) kracht in de regio. We jagen ontwikkelingen aan. En we doen er alles aan om de professionaliteit van de huisarts te laten schitteren. Medrie is de organisatie voor huisartsen in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle die de huisartsenposten in deze regio’s organiseert en faciliteert. Daarnaast ondersteunt Medrie de zorg en chronisch zieke patiënten in de ketens zoals DM2, COPD en VRM, ouderenzorg, GGZ en Leefstijl. Medrie is een organisatie in ontwikkeling. Daadkracht, servicegerichtheid en betrokkenheid staan hoog in ons vaandel. We werken op dit moment aan het optimaliseren van onze processen, verbeteren van de managementinformatie, organiseren van zorg op de juiste plek met de ziekenhuizen, adviseren van dag praktijken over financiële vraagstukken en het implementeren en stimuleren van samenwerking in de wijk, zodat de organisatie en onze huisartsen optimaal gefaciliteerd en ondersteund worden.

Meer over Medrie