Elzenpas 1 / Nieuw-Wehl / Begeleider Wonen I / 20% / Per 1 maart
Elver

Functieomschrijving

Binnen wat voor team ga je aan de slag?
Elzenpas 1 is een groep waar 5 mannelijke bewoners en 1 vrouwelijke bewoner wonen in de leeftijd van 19-48 jaar met een ernstig tot zeer ernstig verstandelijke beperking. Het gedrag van de bewoners kan beïnvloed worden door angsten die voortkomen uit gevoelens van onveiligheid. De bewoners laten in een aantal situaties onvoorspelbaar en moeilijk verstaanbaar en te hanteren gedrag zien.

Binnen Elzenpas 1 werken we vanuit de Triple-C methodiek aan het herstel van het gewone leven voor alle 6 bewoners. Hierbij hebben 2 bewoners hun dagbesteding vanuit de woning door het eigen team. Je werkt altijd samen met een collega op de groep. 

Functie / wat vragen wij van jou?

Voor het werken op Elzenpas 1 zijn de volgende competenties belangrijk:

-              Lef!                                                                     

-              Relativeren                                      

-              Assertiviteit

-              Communiceren                                                              

-              Conflicthantering

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Naast het zelfstandig uitvoeren van de taken zoals omschreven in de taak- en functieomschrijving van Begeleider Wonen, verwachten wij van onze collega dat hij of zij:

  • Onze visie op zorg kan uitdragen.
  • Affiniteit heeft met onze bewoners en om kan gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag en automutilatie.
  • Bereid is flexibel te werken.
  • Minimaal 1 afgeronde stage heeft van een zorgopleiding niveau 3 of hoger of in het bezit is van een diploma op minimaal niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Pedagogiek, Verzorgende IG of Verpleegkundige.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Elver biedt diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen.

Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met onder andere een fietsplan, pc-plan (voordeliger een tablet of laptop bijvoorbeeld aanschaffen) en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 25 of 30 conform FWG 3.0, salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring.

Bijzonderheden

Vervolg?
Je hebt tot 26 februari 2019 de tijd om te reageren op deze vacature, reageer direct via de knop ‘solliciteren’.

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Voor vragen en/of inlichtingen kun je contact opnemen met de collega’s van Elzenpas 1.Telefoon 0314 69 69 51 of loop gerust even binnen.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Elzenpas 1
Postcode 7031HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Elzenpas 1;Telefoon 0314 69 69 51 of loop gerust even binnen.
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 12-02-2019
Reageer voor 26-02-2019
Ingangsdatum 01-03-2019
Nummer 43608
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver