Elzenpas 1: Begeleider Wonen voor 28,8 uur per week in Nieuw-Wehl binnen intensieve begeleiding
Elver

Functieomschrijving

Waar ga je werken?

Binnen Elzenpas 1 werken wij vanuit de Triple-C methodiek aan het herstel van het gewone leven voor alle 6 bewoners. Als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Contact met de verwanten van onze bewoners is hierin een belangrijk onderdeel. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Met onze groep sta je voor het leven samen met de bewoners, kijken naar wat de bewoners per dag/moment aan kunnen en hierin de ondersteuning bieden. Het dagprogramma is hierin richtinggevend en samen met de bewoners wordt gekeken in welke mate ze zelf deel kunnen nemen. Middels deze begeleidingsstijl zijn bewoners onderdeel van het gewone leven en nemen zij deel op de manier die bij hen past. Zo ga je bijvoorbeeld samen zwemmen, fietsen, wandelen, dieren voeren, boodschappen doen, help je bij sjouwklussen en ga je samen dagjes uit. Hierbij hebben 2 bewoners hun dagbesteding vanuit de woning door het eigen team.

Waarom bij Elzenpas 1 werken?

Binnen Elzenpas 1 heb je een leuke afwisseling tussen wonen en dagbesteding, geen dag is hetzelfde. Actieve en passieve activiteiten wisselen elkaar af. Neem jij de bewoner bij de hand door een veilige omgeving te creëren en onze bewoners een ‘zo normaal mogelijk leven’ te laten ervaren?

Wat ga je doen?

Nu wil je natuurlijk wel weten wat er van je verwacht wordt tijdens jouw dienst op Elzenpas 1. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt eigenlijk in dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Elzenpas 1 wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega’s. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega’s invulling geeft aan de dag.

Als Begeleider Wonen stem jij jouw begeleiding af op de behoefte en zorgvraag van de bewoner. Naast de begeleiding voer jij ook ADL, verzorgende en licht huishoudelijke werkzaamheden uit. Je verricht administratieve werkzaamheden, waaronder digitale rapportage en aftekenen van medicatie en voelt verantwoordelijkheid voor de taken binnen het team. Jij bent een goede collega, omdat je kritisch naar jezelf en anderen kunt en durft te kijken. Samen met een multidisciplinair team werk je aan de hand van een zorgplan en ben je in staat jouw begeleiding hierop af te stemmen.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Jij bent een persoon die interesse heeft in het werken met bewoners met intensieve begeleidingsvragen en hebt ervaring als het gaat om omgaan met verstaanbaar gedrag.
 • Het is een pré als je een rijbewijs hebt, omdat wij met bewoners vaak op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Verzorgende IG, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Het is natuurlijk fijn dat jij veel mee kan brengen, maar wij bieden jou graag het volgende:

 • Je werkt 28,8 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, maar als het van beiden kant goed bevalt dan zetten wij deze graag om naar onbepaalde tijd.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33%).
 • Wij bieden verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsplan, maar ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.
 • Als begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.800,- en € 2.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vervolg?

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega’s van Elzenpas 1 via Elzenpas1@elver.nl of via telefoonnummer: 0314-696951.

Je hebt tot dinsdag 26 november 2019 de tijd om te reageren op deze vacature.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen op de woning is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

 

 

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Elzenpas 1
Postcode 7031HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Elzenpas 1 via Elzenpas1@elver.nl of via telefoonnummer: 0314-696951.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 05-11-2019
Reageer voor 26-11-2019
Nummer 49364
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver