ERGOTHERAPEUT OUDERENZORG
Saxenburgh

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste ERGOTHERAPEUT  die ons gedreven team komt versterken op de psychogeriatrische en/of somatische afdeling.

"Van cognitieve revalidatie therapie tot PDL, het werken als ergotherapeut bij Saxenburgh is heel divers. Dit biedt je iedere dag opnieuw weer kansen om jezelf te ontwikkelen". – Team ergotherapie ouderenzorg

Wat ga je als ergotherapeut doen?
De werkdag van de ergotherapeut start om 8 uur. We beginnen de dag standaard met een goede kop koffie. Ondertussen bekijk je wat jouw planning voor vandaag is en lees je de rapportages in het elektronisch cliënten dossier van jouw locaties. Er is een nieuwe opname en jij gaat naar deze bewoner om mee te denken en te adviseren welke hulpmiddelen het best passend zijn. Jij bent verantwoordelijk voor een optimale zit- en lighouding. Je geeft advies over de mogelijkheden in (rol)stoelen, een scootmobiel, zit-, ligkussens en ortheses. De collega’s van de afdeling rekenen hierin helemaal op jou. Om het goed te regelen, bel je nog even met de adviseurs van verschillende leveranciers. Daarna heb je een afspraak bij een andere locatie. Je stapt in de auto om een andere bewoner te bezoeken. Zij heeft ergotherapeutische behandeling nodig die zich richt op het bevorderen van de kwaliteit van leven en mobiliseren. Je helpt haar bij de inzet van hulpmiddelen. Jouw advies aan het zorgteam van de afdeling is daarbij een belangrijk onderdeel van je werk.

Er is nu tijd in je agenda en dus ga je aan de slag om de rol van de paramedici binnen de ouderenzorg te optimaliseren. Je richt je bijvoorbeeld op preventie. De ontwikkelingen hiervan staan nog in de kinderschoenen, dus je bent graag een kartrekker in dit proces. Samen met je paramedische collega’s en het zorgteam werk je mee aan een decubitus- en contractuurvrije afdeling. De ergotherapie collega's in de ouderenzorg hebben een actieve rol in werkgroepen /scholingen als het gaat om fysieke belasting, decubitus en de wet Zorg en Dwang en ook jij draagt hierin actief bij. Innoveren en kwaliteit van zorg verbeteren, staat ook bij jou voorop.

Wat heeft ons team ergotherapeuten nodig?
Als ergotherapeut kun je veel invloed hebben op de kwaliteit van leven van onze bewoners. Het is hiervoor belangrijk dat je de hulpvraag goed in kaart kan brengen en samen kan werken in een (multidisciplinair) team. Je stelt dus snel prioriteiten en kan denken vanuit mogelijkheden en kansen. Je bent creatief in het vinden van de meest passende oplossing voor de bewoner. We verwachten hiervoor dat je een gediplomeerd ergotherapeut bent met registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Als ergotherapeut in de ouderenzorg moet je over (basis)kennis beschikken t.a.v. lig- en zithouding en het aanvragen van rolstoelen bij het Zorgkantoor. Na een inwerkperiode vind jij het leuk om zelfstandig aan de slag te gaan. Beschik je nog niet over werkervaring of ga je binnenkort afstuderen? Geen probleem! Ook dan nodigen we je graag uit om te reageren. Wel is het van belang om in bezit te zijn van een auto i.v.m. reizen tussen de locaties.

Saxenburgh biedt een volwaardig zorgpakket van basisvoorzieningen in ziekenhuiszorg, ouderenzorg, thuiszorg en revalidatie. Lees hier meer over Saxenburgh.

Saxenburgh
Saxenburgh heeft 2 teams paramedici werken binnen de ziekenhuiszorg en ouderenzorg. De paramedische afdeling in de ouderenzorg bestaat uit de volgende disciplines: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, (medisch) maatschappelijk werk en diëtetiek. Saxenburgh bestaat uit 9 ouderenzorg locaties, waarvan er 2 ook revalidatie- en herstelzorg bieden.Het uitgangspunt is dat iedere ergotherapeut verbonden is aan maximaal 3 ouderenzorglocaties, waarbij locaties in overleg worden verdeeld.

Wat kunnen wij jou bieden?

  • Je komt werken in een fijne omgeving, ons team is gericht op kwaliteit en persoonsgerichte zorg en waarbij is intervisie heel gewoon.
  • Wij gaan graag met je in gesprek over het aantal uur wat je in de week wilt werken. Het minimale voor een fijne samenwerking is voor ons 20 uur.
  • Salaris is minimaal € 3.084,18 en maximaal € 4.426,10 bruto o.b.v. 36 uur per week (cao VVT, FWG 55). Daar komt nog vakantiegeld en eindejaarsuitkering bij.
  • Je neemt automatisch deel aan het pensioenfonds PFZW
  • Saxenburgh biedt daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van fiscale uitruil voor bijvoorbeeld reiskosten, een fietsplan, een computer en nog een aantal opties.
  • Je kunt gebruik maken van diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen zoals de Vitaal Vechtdal polis.

Word jij blij van de vacature?
Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren! Twijfel je en wil je eerst nog wat vragen stellen? Óf een keer informeel kennis maken? Dat kan! Neem dan contact op met Annelieke Zwolsman, ergotherapeut, via [email protected] of bel naar (0523) 27 65 82 . Is Annelieke niet bereikbaar,  dan kan je ook bellen naar Elsina ten Cate (teammanager) via (06) 31 66 45 71.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Zodra we de geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Staat de vacature nog open? Dan hebben we de geschikte kandidaat nog niet gevonden.

Tot snel!

Voor deze functie werft de afdeling P&O van Saxenburgh zelf. We hebben hierbij geen hulp nodig van werving- en selectiebureaus of andere partijen.

Let op:
Zodra je hebt gesolliciteerd, ontvang je een standaard ontvangstbevestiging via de mail. Het kan zijn dat jouw mailprogramma dit ziet als spam. Wij adviseren je ons mailadres [email protected] op te nemen in je contacten.

Type Vacature
Intern nummer V.22.057
Organisatie Saxenburgh
Locatie Saxenburgh, Divisie ouderenzorg, diverse locaties
Postcode 7771TD
Stad Hardenberg
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Annelieke Zwolsman, ergotherapeut, via [email protected] of bel naar (0523) 27 65 82 of bel met Elsina ten Cate via (06) 31 66 45 71.
Functie(s) Ergotherapeut
Publicatiedatum 20-06-2022
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 01-08-2022
Nummer 111872
Doorsturen Bekijk PDF

Saxenburgh

Saxenburgh biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. We zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen. Onder het motto ‘Zorg dichterbij beter’ brengt Saxenburgh deze zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners in de buurt. Hiervoor werken wij samen met andere zorgaanbieders, gemeenten en inwoners samen in Vitaal Vechtdal. Bijna 2.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor de best mogelijke zorg vanuit behoeften van patiënten en cliënten.

Meer over Saxenburgh