Ergotherapeut
Noorderboog

Ben jij die mensgerichte en daadkrachtige Ergotherapeut die wij zoeken?

Vervul jij graag deze veelzijdige functie in de ouderenzorg? En kun jij je daar met heel je hart en ziel voor inzetten? Dan ben je van harte welkom om ons team als Ergotherapeut te versterken!

Wat ga je precies doen?
De functie omvat alle ergotherapeutische werkzaamheden bij zowel revalidanten, somatische als psychogeriatrische cliënten, zowel in de instelling als in de eerste lijn. Je werkzaamheden bestaan uit o.a.:

 • Je onderzoekt, observeert, behandelt en begeleidt cliënten op verschillende locaties;
 • Je beoordeelt zithoudingen, en geeft (rol)stoeladviezen;
 • Je vraagt rolstoelen aan via Zorginfo en bent verantwoordelijk voor het beheer en de inzet van rolstoelen;
 • Je draagt zorg voor een goede digitale dossiervorming;
 • Je geeft adviezen aan cliënten, familieleden, behandelaars en verplegend personeel alsmede aan externe instanties omtrent o.a. voorzieningen.

Wat vragen we van je?

 • Je bent in het bezit van een hbo-diploma ergotherapie;
 • Je bent geregistreerd in het kwaliteitsregister van de beroepsvereniging waardoor jij eerste lijns-behandelingen mag uitvoeren;
 • Je hebt affiniteit met de verschillende doelgroepen en 1e lijns-werkzaamheden;
 • Je kunt goed zelfstandig werken en ook uitstekend in teamverband;
 • Je hebt een rijbewijs B en bent bij voorkeur in het bezit van een auto;
 • Je beschikt over goede communicatie vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden we je?

Een fantastische baan waarin je al je ambities kunt verwezenlijken en je veel ruimte hebt voor persoonlijke ontwikkeling. Je komt te werken in een sector en bij een organisatie die volop in ontwikkeling is en waar jij ertoe doet.

Het betreft een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie van ergotherapeut is ingedeeld in functiewaarderingsgroep FWG 55 van de cao VVT. De overige arbeidsvoorwaarden van Noorderboog zijn op de functie van toepassing. Wij hebben daarnaast een pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. korting op je zorgverzekering en sportschoolabonnement of deelname aan het fietsenplan.

Bijzonderheden

Waar kom je te werken?
Alle behandelaars die werkzaam zijn in de verpleeghuizen en woonzorgcentra van Noorderboog zijn ondergebracht in het Expertise Centrum Noorderboog (ECN). Vanuit dit expertisecentrum behandelen de medewerkers veelal oudere mensen en bieden zij behandeling, begeleiding en zorg. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van de cliënten. De vakgroep ergotherapie bestaat uit 7 ergotherapeuten die o.a. werkzaam zijn op de verschillende locaties in Diever, Meppel, Steenwijk en Wilhelminaoord. Daar worden op de GRZ-, somatiek-, psychogeriatrie-afdelingen, de dagbehandeling en 1e lijns-cliënten behandeld.

Tijd voor een kennismaking?
Stuur dan jouw sollicitatie naar ons toe voor 03-09-2022 via Ergotherapeut - Zorggroep Noorderboog. Vergeet niet het privacy reglement te accepteren.

Een belangrijke voorwaarde om bij ons in dienst te komen, is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Ook het natrekken van referenties behoort tot de aanstellingsprocedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en  extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 123457211
Organisatie Noorderboog
Locatie Reestdal Revalidatie
Postcode 7943 KC
Stad Meppel
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Wil je aanvullende informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Tilja den Broeder, Ergotherapeut, bereikbaar op telefoonnummer 0522-752675 en 06-13380977.
Functie(s) Ergotherapeut
Publicatiedatum 20-09-2022
Ingangsdatum Op korte termijn
Reageer voor 04-10-2022
Nummer 112724
Doorsturen Bekijk PDF

Noorderboog

Noorderboog biedt professionele en persoonsgerichte zorg en ondersteuning voor alle ouderen en iedereen met ouderenproblematiek. Wij dragen bij op alle vlakken van gezondheid en welbevinden. Het accent ligt op het versterken van de eigen regie, wat het leven betekenis geeft.

Noorderboog is de totaalaanbieder van ouderenzorg in de regio. Bij Noorderboog werken ruim 1800 medewerkers en ongeveer 1100 vrijwilligers. Het werkgebied van Noorderboog ligt binnen Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel, met als kerngemeenten Meppel, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland en Staphorst.

Meer over Noorderboog